Islamski Emirat Afganistana: Ko ubija civile i zašto?

Popularno na sajtu

Invazija Amerike je utrla put uspostavljanju zapadnih obavještajnih agencija u našoj zemlji (Afganistan, op.PV). Oni koriste podaničke špijune i regionalne obavještajne krugove za svoje sebične interese – širenje nereda, potpirivanje razlika i rasprava među Afganistancima, dijeljenje Afganistanaca na plemena i grupe i dovođenje regionalnih medija pod svoj direktni uticaj kako ne bi imali nikakvih problema u mijenjanju slike stvarnog stanja.

Amerika, NATO i njihovi saveznici u proteklih 11 godina nisu bili u stanju da okrenu afganistanski rat u svoju korist. Sada su svoju pažnju okrenuli prema obavještajnim agencijama. Kako je ranije izviješteno na Slobodnom radiju (Free Radio, 24.04.2012), američko Ministarstvo odbrane radi na formiranju nove obavještajne mreže, kao dio reorganizacije obavještajne misije. Jedan visokorangirani zvaničnik Pentagona je kazao: “Ovi novi tajni odbrambeni servisi će usko raditi sa Centralnom obavještajnom agencijom, tako da se kooperacija između vojske i CIA-e poboljša.”

Sa druge strane, Daily Telegraph je 17. oktobra izvjestio da je CIA dala sumu od 250 000 danskih kruna jednoj ženi, da se uda za određenog mudžahida i da im onda daje izvještaje o njemu (imena mudžahida, žene i posrednika navedena su u izvještaju).
Tokom ove godine desilo se toliko neugodnih događaja s ciljem da se ocrni džihad, a za te događaje su se automatski okrivili mudžahidi. Na primjer, na istoku, jugu i zapadu zemlje (Afganistana, op.PV), otrovane su djevojke od strane neke kukavice. Negativna propaganda je počela protiv Islamskog Emirata. Kasnije se otkrilo da je ovo izveo strani agent s ciljem da se ocrni Islamski Emirat (što su lokalni i globalni mediji i uradili, op.PV).

Prema teoriji zavjere, sprovodi se genocid nad civilima. Američki pisac Gordon Diff je otkrio vrlo čudne stvari u svom članku: Afganistan – američki totalni rat laži.

On kaže da oni imaju dokaze o trovanju učenica. Organizovani napadi na žene su sprovedeni od strane američkih agencija, njihovih mafijaških poduzetnika i njihovih regionalnih marioneta i onda su okrivljavani talibani, samo da se zaštiti lažni koncept terorizma i postigli njihovi zli ciljevi.

Američki obavještajci u najnovijim spletkarenjima postavljaju bombe na javna mjesta kao što su groblja, pijace, u vozila i slično, sa ciljem da se time osramote mudžahidi. Onda pošalju svoje marionete sa svojim ožalošćenim porodicama da žale žrtve tih napada. Oni ih ubijaju (narod) i onda “tuguju” za njima!

Islamski Emirat još jednom uvjerava svoje zemljake da neće nikada oprostiti ubicama civila, ma ko oni bili. Niti će ikome dozvoljavati da naudi našem dragom narodu. Nastavit ćemo sa blagoslovljenim džihadom sve do poraza okupatorskog neprijatelja i sve dok se ne uspostavi jaka, nezavisna, islamska afganistanska vlada. Ovo je naš neupitan stav koji je baziran na islamskim principima, i mi smo ga jasno objavljivali u našim deklaracijama, porukama i specijalnim savjetima emir-ul-muminina, mula Omera Mudžahida (Neka ga Allah štiti i čuva)!

Izvor: Shahamat.info – zvanični sajt Islamskog Emirata Afganistana

Prijevod i obrada: Put vjernika

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz