Jevrejski zločini nad muslimanima Palestine i islamski stav prema jevrejima (+VIDEO)

Popularno na sajtu

Pitanje: Selamu alejkum,

Kakav je stav islama o jevrejima i mržnji prema njima, imajući u vidu činjenicu da decenijama sprovode genocid nad muslimanima u Palestini direktno, i nad svim muslimane svijeta indirektno, kao i činjenicu da su zakleti neprijatelji islama još od vremena poslanika Muhammeda, sallAllahu alejhi we sellem?

Odgovor:

We alejkum selam we rahmetullahi we berekatuhu,

Pitanje ljubavi i mržnje u ime Allaha jeste jedno od najvećih pitanja na kojima počiva dini islam. Musliman svoju ljubav i mržnju veže za ono što Allah voli i mrzi, pa tako voli ono što Allah voli i mrzi ono što Allah mrzi. Neshvatljivo je da vjernik koji vjeruje u Allaha i u Sudnji dan voli one koji se suprostavljaju Allahu i Njegovom Poslaniku, sallallahu alejhi ve sellem, jer Uzvišeni Allah kaže:

لا تجد قوما يؤمنون بالله واليوم الآخر يوادون من حاد الله ورسوله ولو كانوا آباءهم أو أبناءهم أو إخوانهم أو عشيرتهم 

“Ne treba da ljudi koji u Allaha i u onaj svijet vjeruju budu u ljubavi sa onima koji se Allahu i Poslaniku Njegovu suprostavljaju, makar im oni bili očevi njihovi, ili braća njihova, ili rođaci njihovi.” (Mudžadele, 22)

Pa kako je tek onda sa narodom poput jevreja koje je mržnja i zavist prema muslimanima navela na činjenje mnogobrojnih nedjela prema Allahu, Njegovim vjerovjesnicima i vjernicima u cjelini.

Uzvišeni Allah nas je na puno mjesta u svojoj Knjizi obavijestio da se zbog njihovog nevjerstva i gnusnih djela rasrdio na njih i prokleo ih, osim onih koji su se pravog puta prihvatili. Evo nekih od tih ajeta:

لُعِنَ الَّذِينَ كَفَرُواْ مِن بَنِي إِسْرَائِيلَ عَلَى لِسَانِ دَاوُودَ وَعِيسَى ابْنِ مَرْيَمَ ذَلِكَ بِمَا عَصَوا وَّكَانُواْ يَعْتَدُونَ

“Jezikom Davuda i Isaa, sina Merjemina, prokleti su oni od sinova Israilovih (jevreja) koji nisu vjerovali – zato što su se bunili i uvijek granice zla prelazili” (Maida, 78)

Govoreći o posljedici njihovih grijeha i nedjela Uzvišeni kaže:

فَبِمَا نَقْضِهِم مِّيثَاقَهُمْ لَعنَّاهُمْ وَجَعَلْنَا قُلُوبَهُمْ قَاسِيَةً يُحَرِّفُونَ الْكَلِمَ عَن مَّوَاضِعِهِ وَنَسُواْ حَظًّا مِّمَّا ذُكِّرُواْ بِهِ

“Ali, zato što su zavjet svoj prekršili, Mi smo ih prokleli i srca njihova okrutnim učinili. Oni su riječi s mjesta na kojima su bile uklanjali, a dobar dio onoga čime su opominjani izostavili.” (Maida, 13)

وَقَالُواْ قُلُوبُنَا غُلْفٌ بَل لَّعَنَهُمُ اللَّه بِكُفْرِهِمْ فَقَلِيلاً مَّا يُؤْمِنُونَ

“Oni (jevreji) govore: “Naša su srca okorjela.” A nije tako, nego je Allah njih prokleo zbog nevjerovanja njihova, i zato je vrlo malo njih koji vjeruju.” (Bekara, 88)

مِّنَ الَّذِينَ هَادُواْ يُحَرِّفُونَ الْكَلِمَ عَن مَّوَاضِعِهِ وَيَقُولُونَ سَمِعْنَا وَعَصَيْنَا وَاسْمَعْ غَيْرَ مُسْمَعٍ وَرَاعِنَا لَيًّا بِأَلْسِنَتِهِمْ وَطَعْنًا فِي الدِّينِ وَلَوْ أَنَّهُمْ قَالُواْ سَمِعْنَا وَأَطَعْنَا وَاسْمَعْ وَانظُرْنَا لَكَانَ خَيْرًا لَّهُمْ وَأَقْوَمَ وَلَكِن لَّعَنَهُمُ اللّهُ بِكُفْرِهِمْ فَلاَ يُؤْمِنُونَ إِلاَّ قَلِيلاً

“Ima Jevreja koji izvrću smisao riječima i govore uvijajući jezicima svojim i huleći pravu vjeru: “Čujemo, ali se ne pokoravamo!” i “Čuj, ne čuli te!” i “Ra’ina!’ A da oni kažu: “Čujemo i pokoravamo se!” i “Čuj” i “Pogledaj na nas!” – bilo bi za njih bolje i ispravnije; ali, Allah je njih zbog nevjerovanja njihova prokleo, jer malo ko od njih vjeruje.” (Nisa, 46)

وَضُرِبَتْ عَلَيْهِمُ الذِّلَّةُ وَالْمَسْكَنَةُ وَبَآؤُوْاْ بِغَضَبٍ مِّنَ اللَّهِ ذَلِكَ بِأَنَّهُمْ كَانُواْ يَكْفُرُونَ بِآيَاتِ اللَّهِ وَيَقْتُلُونَ النَّبِيِّينَ بِغَيْرِ الْحَقِّ ذَلِكَ بِمَا عَصَواْ وَّكَانُواْ يَعْتَدُونَ

“I poniženje i bijeda na njih (jevreje) padoše i Allahovu srdžbu na sebe navukoše zato što u Allahove dokaze nisu vjerovali i što su ni krive ni dužne vjerovjesnike ubijali, zato što su neposlušni bili i što su sve granice zla prelazili.” (Bekare, 61)

Također u namazu učeći Fatihu svakodnevno dovimo:

اهدِنَا الصِّرَاطَ المُستَقِيمَ صِرَاطَ الَّذِينَ أَنعَمتَ عَلَيهِمْ غَيرِ المَغضُوبِ عَلَيهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ

“Uputi nas na pravi put, na put onih kojima si milost Svoju darovao, a ne onih koji su protiv sebe srdžbu izazvali, niti onih koji su zalutali!”

A Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, nas je obavijestio da su oni na koje se Allah rasrdio jevreji, a da su oni koji su zalutali kršćani. Hadis je vjerodostojan a bilježi ga imam Ahmed, Tirmizi, ibn Hibban i drugi.

Jevreji su ti koji su Uzvišenog Allaha opisali mnogim nakaradnim osobinama koje ne dolikuju Gospodaru svih svjetova. Opisali su ga škrtim, siromašnim, da plače, da se kaje zbog svojih postupaka itd…

Nimalo bolji nije ni njihov postupak spram Allahovih vjerovjesnika. Pobili su puno Allahovih poslanika, Nuha su optužili da se napio alkohola, Luta da je počinio zinaluk sa svojim kćerkama, Davuda da je čovjeka poslao u rat i naredio da bude u prvim redovima kako bi bio ubijen a Davud potom oženio njegovu ženu. A što se tiče našeg Vjerovjesnika, ugonili su ga u laž pored toga što su znali da je Allahov Poslanik, i u nekoliko navrata pokušavali da ga ubiju.

A što se tiče njihovih zločina spram ummeta Muhammeda, sallallahu alejhi ve sellem, općenito a spram muslimana Palestine posebno, to je stvar koja je poznata i bližnjem i daljnjem.

Treba napomenuti da mržnja i neprijateljstvo prema muslimanima dolazi od jevrejskog naroda a ne od pojedinaca, kako neki žele predstaviti. Jevrejski narod je jedinstven u svojoj okupaciji muslimanske zemlje Palestine, kao što je također bio jedinstven u sprovođenju decenijskog genocida nad muslimanima Palestine, a posebice zadnjeg masakra u januaru 2009. godine, kada su jevreji pred očima čitavog svijeta ubili najmanje 500 palestinske djece, žena i bespomoćnih (pored otprilike isto toliko pripadnika Hamasa).

Internet stranice su preplavljene video snimcima kako muslimanskih tako i nemuslimanskih organizacija za zaštitu ljudskih prava na kojima se vide gnusni zločini izraelske vojske i civila nad okupiranim Palestincima. Mnogi od ovih video snimaka su objavile vodeće svjetske medijske kuće, ali uprkos svemu, jevrejski genocid nad muslimanima Palestine nije stao.

Kao prilog ovome pogledajte i 3 video snimka o jevrejskim zločinima protiv muslimana Palestine. Priloženi video snimci su kap u moru jevrejskih zločina protiv Palestinaca, a objavljeni su od strane mnogih svjetskih medija.

Video 1: Trudna palestinska žena zaustavljena na kontrolnom punktu jevrejske okupatorske vojske i hladnokrvno vraćena nazad, uprkos izjavama njenih bližnjih da krvari i da mora hitno u bolnicu.

 

Video 2: Jevrejski vojnik pleše pored zarobljene pokrivene palestinske muslimanke – scena koja je potresla svijet.

Video 3: Vođa jevrejske doseljeničke organizacije „Elad“, David Be'eri, automobilom pregazio palestinskog dječaka u okupiranom Kudsu (Jerusalemu) u oktobru 2010. godine.

(Put vjernika)

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz