Talibanski snajperista teroriše britanske vojnike u Helmandu!

Popularno na sajtu

Posljednjih pet mjeseci talibanski snajperista teroriše Treći britanski bataljon “The Rifles”, ubijajući nekoliko vojnika uključujući i britanskog snajperistu koji ga je pratio (podaci koje su saopštili britanski vojni zvaničnici, dok stvarni podaci znaju biti mnogo veći od zvaničnih, op.PV.) . Trojica od sedam ubijenih smatrani su među najboljima u britanskim redovima.

Spominje se mogućnost da je talibanski snajperista treniran u susjednom Iranu ili od strane Al-Kaide u Pakistanu. Najmlađi ubijeni britanski vojnik od strane talibanskog snajperiste imao je samo 19 godina.

Njihovi snajperisti nam zadaju ozbiljne probleme, tako da do sada još nemamo načina kako da ih se riješimo, izjavio je jedan od britanskih oficira koji je posjetio Helmand.

Naši snajperisti su izuzetno trenirani i sposobni vojnici. Ali kad izgubiš jednog od njih onda to nešto govori.

Jedan od vojnika dodaje: Moguće je da talibanski snajperista danima posmatra naše vojnike i čeka povoljnu priliku, puca a zatim bježi.

Do sada ga nismo mogli poraziti iako je SAS izvršio određene istraživačke operacije u regionu.

Ukupno je 53 britanskih vojnika ubijeno u Sanginu od početka godine, 12 puta više od ubijenih vojnika drugih zemalja članica NATO-a.

Jezivo je kad pomisliš da te neko nišani, izjavio je 24-godišnji Jamie MacDonald, komandir baze.

Nekoliko puta su paravojne jedinice gađane i za par centimetara ih nije pogodio u glavu ili tijelo.

Vojnici govore kako snajperista operiše. Obično neki mladić nosi njegovo skriveno oružje, zatim ga drugi mladić informiše o pokretu naših vojnika. I onda kad snajperista nanišani našeg vojnika puca jednom ili dva puta i onda baca oružje i odlazi.

(Daily Telegraph / Bota Islame)

Obrada: Put vjernika

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz