Meleki pristigli u pomoć mudžahidima Čečenije

Objavljeno / ažurirano:


Ovaj događaj se zbio u Čečeniji, tačnije u neposrednoj blizini Groznog, glavnog grada Čečenije. Priču prenosi jedan od mudžahida učesnika ovog događaja…

“Borili smo se u jednom bataljonu zajedno sa komandantom operacije, i dok smo se vraćali iz Groznog ka jednoj planini, iznenada su se pojavili ruski avioni koji su iskrcali stotine vojnika. Onda smo počeli da se raspršujemo. Bili smo bosonogi usred tamne noći, kao i po zemlji prekrivenoj snijegom.

Ruske trupe su spuštene na vrhu planine, dok smo mi bili ispod njih. Zbog toga naš vidik je bio nejasan, dok je njima vidik bio jasan. Njihova pozicija je bila iznad nas a mi nismo imali mjesta za sklonište. Ali, iznenada, pogođeni haosom i strahom počeli su pucati. I kunem se Allahom, vidjeli smo ih kako pucaju naviše, dok su naše pozicije bile ispod njih!

Onda su nastali mir i tišina. Čekali smo pola sahata. A onda je naš komandant Hattab rahimehullah rekao: “Ko će otići gore uz planinu da pogleda šta se desilo te su prestali sa pucanjem?”

Svi mudžahidi su podigli svoje ruke, a komandant Hattab je odabrao sedmoricu mudžahida da se popnu do vrha planine. Nakon jednog sahata čekanja čuli smo povike mudžahida koji su se popeli do vrha planine uzvikujući tekbire.

Čudeći se, pošli smo za njima uz planinu. (Nakon što smo stigli), kako bi utolili našu radoznalost, odmah smo ih upitali šta se desilo. A samo momenat kasnije, svi mudžahidi su uzviknuli tekbir. Ispostavilo se da smo otkrili nevjerovatan događaj – stotine ruskih vojnika je ležalo otkinutih glava.

Uzimajući u obzir stanje ruskih vojnika, izgledalo je kao da su glave odsječene jakim udarcem mača, ili kao električnom testerom, pa smo pretpostavili da nije bilo moguće da je ljudsko biće moglo to učiniti. Jedna čudna stvar, oružje kalašnjikov, koje su ruski vojnici imali u svojim rukama nije bilo oštećeno niti je bilo imalo ogrebano. Njihovi noževi i drugo oružje je također bilo nedirnuto. Ukupan broj ruske vojske je bio nekoliko stotina. Zaključili smo da je Allah poslao meleke da nas pomognu.”

Preuzeto iz knjige “Karameti mudžahida od vremena do vremena”

Izvor: Prisonerofjoy

Prijevod i obrada: Put vjernika

Tagovi: {tortags,3687,1}

NOVO NA SAJTU

Afganistan: Talibani srušili neprijateljski vojni helikopter u Takharu

0
Vojni helikopter Mi-17 koji pripada afganistanskoj marionetskoj vojsci srušen je u sjevernoj pokrajini Takhar, rekli su izvori bliski talibanima. ”Helikopter je srušen dok je nadlijetao...
izrael u blokadi

Izrael u blokadi

abdest

Nedoumice u vezi s abdestom

Preporučeni sadržaj

Sto slabih i izmišljenih hadisa (4)

0
Hadis 61: Pripazite se pronicljivosti vjernika jer on gleda Allahovim nurom. Hadis je slab. Pogledaj: Tenzihuš-šeri’a 2/305, Mevdu’at od Saganija 74. Hadis 62: Dunjaluk je...

Islamske teme