Reisova braća zakopavaju žive muslimane!? (VIDEO)

Popularno na sajtu


Sjećam se, kao da je jučer bilo, kada se reis IZ-a u BiH svečanim tonom obraćao prisutnom skupu na otvaranju šiitskog misionarskog centra “Mula Sadra” u Sarajevu. Bilo je to prije tačno tri godine, a reisove riječi i dan danas zvuče podjednako tragično kao i tada: “Draga braćo i sestre, gospodine članu predsjedništva BIH dr. Haris Silajdžić, njegova ekselencija ambasador “Islamske” Republike Iran, direktor Fondacije Mula Sadr, naš brat Ejdi, ja sam počašćen pozivom da prisustvujem večeras otvaranju ovog ureda za Fondaciju ‘Mula Sadra'…”

Video možete pogledati ispod, a pomenuti Cerićev govor se nalazi u djelu snimka od 90. sekunde pa nadalje. (Napomena: video sadrži muzičke efekte)

Tada je “uvaženi reis” (što bi rekle neke “mudre” daije) još jednom otvoreno i javno blagoslovio šiitske misionarske aktivnosti u BiH. Cerić javno govori da se Islamska zajednica koju predvodi temelji na principima hanefijske pravne škole, međutim u praksi vidimo rušenje tih principa, jer nema sumnje među učenjacima hanefijske škole da su šijje dvanaestoimamije zabludjela sekta, a dvanaestoimamije predstavljaju veliku većinu šiitskog vjerskog tijela danas: oni čine većinu šijja u Iranu, Iraku, Kuvajtu, Libanonu…, te imaju vlast u Iranu i Iraku… Dvanaestoimamija je i Akbar Ejdi, reisov brat, direktor Fondacije “Mula Sadra” i žila kucavica šiitskog misionarstva u BiH.

Ovom prilikom se neću detaljno upustati u činjenično stanje sunija u Iranu i da li je bijedno i ponižavajuće stanje iranskih sunija uopšte poznato Ceriću. Ako jeste, a vjerujem da jeste, onda je Cerić samo još jedan u nizu režimskih i podmitljivih reisa, poput onih koji su jahali na vratovima muslimana za vrijeme “rahmetli” Tita, kako su ga u komunističko vrijeme nazivali mnogi vjerski poglavari (a mnogi ga i dan danas tako nazivaju). A ako Ceriću nije bilo poznato šiitsko neprijateljstvo prema sunijama u državama u kojima šijje imaju vlast (kao u Iranu i Siriji, na primjer) kao i licemjerna i lukava politika šiitskih diplomata, politika “podmazana” dolarima i besplatnim ekskurzijama po Iranu, opet se Cerić ne može opravdati, jer je prije iznošenja svog stava dobro trebao provjeriti ono o čemu govori.

Već decenijama, muslimani Irana (sunije) trpe sistematski teror od reisove braće šijja. Skoro svi učenjaci ehli-sunneta u Iranu su nakon Homeinijeve revolucije 1979. godine ubijeni ili protjerani iz Irana, a ostali su samo oni poput Cerića koji propagiraju bratstvo sa šijjama, dok šijje u isto vrijeme proturaju svoju vatropokloničku akidu među sunijskim življem.

Da li se Cerić, prije nego je Ejdija i šijje nazvao svojom braćom, ikada zapitao kakvo je to “sunitsko-šiitsko jedinstvo” na koje pozivaju šijje misionari u sunitskim mjestima?

Da li se Cerić ikada zapitao zašto u Teheranu nema niti jedne sunitske džamije, pored velikog broja sunija prisutnog u gradu (doduše mnogi se moraju kamuflirati, kako ne bi doživljavali aroganciju reisove braće šijja)?

Kakva je to “šiitsko-sunitska tolerancija i bratstvo” koje propagiraju braća Cerić i Ejdi kada šijje slobodno otvaraju džamije i misionarske centre u sunitskim zemljama, dok u isto vrijeme, sunije u Teheranu ne mogu klanjati ni Bajram namaz, osim iza šiitskog imama u šiitskoj džamiji, jer svoje nemaju.

Teror reisove braće šijja nad sunijama je star koliko i sam šiizam, a historija islama je prepuna svjedočanstava ovog terora. Zar Turci Osmanlije nisu obustavili opsadu Beča u 17. vijeku samo zbog toga što je hilafet uzdrman pobunom šijja koji su Allah zna koji put za redom zabili nož u leđa hilafetu!? Zar šijje nisu bili ti koji su pomogli Mongolima da osvoje Bagdad i pritom ubiju oko dva miliona muslimana!? Zar šijje nisu bili ti koji su krstašima pomagali okupaciju muslimanskih zemalja, a zauzvrat od krstaša dobijali određene povlastice i vlast!? Pogledajte samo jedan dio tortura i zuluma koje su šijje sprovodile nad sunijama u bliskoj prošlosti.

Na kraju, zar šijje, pored sve priče o neprijateljstvu protiv Amerike, nisu pomogle američkoj vojsci da zbaci Sadama, a Amerikanci zauzvrat njima dali fiktivnu vlast u Iraku!? A zar Amerikanci nisu blokirali naoružavanje sirijske opozicije i time dali zeleno svjetlo Asadu da vrši pokolj nad sunijama!? A Asad ne bi bio u stanju izvršiti ovaj pokolj bez nesebične podrške reisove braće iz Teherana. Prema brojnim izjavama sirijskih revolucionara, Iran je poslao Asadu više hiljada specjalno obučenih vojnika za gušenje pobune. Ovi iranski zločinci su podučili Asadove kriminalce kako da što efikasnije ubijaju muslimane, pale i ruše sunitske džamije, siluju muslimanke, masakriraju sunitski djecu i od skora – ZAKOPAVAJU ŽIVE MUSLIMANE!

Da, zakopavaju žive muslimane! Po ovom vampirskom ritualu, šiitski pagani i reisova braća su nadaleko prevazišli i najperverznije metode torture koje su dosad primjenjivane nad muslimanima širom svijeta od strane krstaško-cionističkog saveza. Video snimak ovog paganskog šiitskog rituala je obišao svijet, a tako mi Allaha, da su nam srca čista, prepukla bi od tuge zbog onoga što reisova braća rade muslimanima.

Oni čija srca mogu izdržati gledanje ovakvog videa mogu pogledati snimak ispod.

{liveleak}615_1335396064{/liveleak}

Kada je trebalo osuditi američke neprijatelje, tj. “islamske teroriste”, Cerić je bio u prvom safu osude; kada je trebalo radovati se ubijanju vođe “terorista” (Usame bin Ladena), Cerić je također bio prisutan na party-ju, gdje je čestitao svojim prijateljima Amerikancima i zajedno se sa njima radovao. Ali kada treba osuditi svoju braću šijje, Cerić “mudro” šuti i kalkuliše.

Kalkuliše reis, a kalkulišu sa njim i “mudre” daije, koje svaki reisov “biser” proprate “nepobitnim šerijatskim dokazima” pravdajući reisa na način koji ni samom reisu ne bi pao na pamet!

A Allah je dovoljan Sudac i jednima i drugima!

Naravno, mnogi će pomisliti kako je naslov ovog teksta tendenciozan, te da Cerić “sigurno ne podržava nedjela nad sunijama u Siriji”, međutim, u naslovu se to i ne tvrdi, već se napominje činjenica da Cerić svojom braćom naziva one koji stoljećima vrše sistematski teror nad muslimanima, pored toga što imaju zabludjelu akidu. Također, nepobitna je činjenica da sirijski teroristički režim uživa nesebičnu pomoć i podršku reisove braće iz Irana.

Molim Allaha da uputi muslimane, da ih pomogne da se oslobode nepravednih diktatorskih vladara i njihovih svećenika, da obruka lažne autoritete i zamijeni ih iskrenim i istinskim autoritetima koji će raditi za dobrobit muslimana, a ne za svoje lične interese i interese nevjernika i neprijatelja islama i muslimana! Amin!

Napisao: Abdullah Aziz-Eminović

Napomena: Gledišta iznesena u rubrici “Vaša strana” ne moraju nužno predstavljati i stavove administracije portala “Put vjernika”

Vaše radove možete slati na adresu: vasastrana@putvjernika.com

Tagovi: {tortags,3688,1}

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz