Array

Sirija: Alaviti bombarduju džamije, ubijaju djecu i pale žive muslimane (VIDEO)

Popularno na sajtu


Zvjerstva alevijskih militanata nastavljaju da šokiraju svjetsku javnost sa svojim grozotama. Tokom perioda od početka popularnog ustanka, stotine hiljada muslimana je bilo prisiljeno da napusti Siriju zbog neprekidnog bombardovanja i granatiranja od strane alevijskih militanata, prenosi UmmaNews.

Prije nekoliko dana, nakon konstantnih i nemilosrdnih napada i granatiranja pokrajine Idlib, hiljade muslimana je bilo prisiljeno da ode u susjednu Tursku. Idlib, sa svakim danom koji prolazi, postaje sve buntovniji, pridružujući se sve-muslimanskom revoltu u Siriji.

Kako je izvješteno od aktivista opozicije, Asadove bande, vodeći napad na pokrajinu, nisu poštedjele nikog na svom putu. Samo u dva sela – Taftanaz i Killi – 100 muslimanskih civila je masakrirano.

Fotografija koja je dostavljena Associated Pressu (AP) od strane sirijskih aktivista pokazuje najmanje deset leševa umotanih u deke.

“Uništili su cijelo selo”, rekao je AP-u u petak izbjeglica koja je trežila da se identifikuje sa samo jednim imenom, Enes, nakon bježanja iz Killija. “Ako mora da ubije čak i milion ljudi, Bašar će ih ubiti. Njega nije briga”.

“Helikopteri i tenkovi konstantno bombarduju. Taftanaz je 3 dana gorio, dok nije izgorio do temelja”, rekao je lokalni stanovnik.

Alevije pucaju na muslimane demonstrante u Aleppu

Međutim, alevijske ubice se ne zaustavljaju na ubijanju ljudi – u dobijenim videima od sirijskih aktivista vidi se paljenje i uništavanje džamija. Naprimjer, na džamiju u Taftanazu je pucano iz helikoptera.

Nažalost, to nije bio jedini incident. Los Angeles Times piše da je na još jednu Allahovu kuću pucano u gradu Areha. Pet puta na dan, već 15 godina, mu'ezzin poziva na namaz sa džamijskog minareta, koji se visoko uzdiže iznad krovova skromnih domova koji ga okružuju.

Ali nedavno, kada su alevije počeli sa napadom na grad, minaret je uništen: nakon direktog pogotka rakete, sve što je ostalo je gomila betona, cigli i metalnih šipki. Jedan od lokalnih muslimana kaže da su Asadove ubice namjerno ciljale džamiju:

“Pokušali su da je pogode nekoliko puta. Prvi put granata je pala ovdje u susjedstvo, drugi i treći put su pale u druga susjedstva i četvrti put su je pogodili, kaže Zaher. – Njihov cilj je bio da unište minaret”.

Alevijske ubice bombarduju džamiju Dar us-Selam

“Kao svinje su napali Arehu. Ovdje nema kuće koju nisu pogodili”, kaže Jusuf, stariji čovjek koji je živio do džamije prije nego je njegov dom uništen od alevijske artiljerije.

Granatiranje se nastavlja u Homsu – sada već drugi mjesec – grad je u ruševinama. Rakete i granate padaju na grad konstantno. S vremena na vrijeme, u različitim dijelovima Homsa, oblaci crnog dima se dižu u nebo.

“Asadove bande nastavljaju intenzivno bombardovanje Homsa”, kaže jedan od lokalnih muslimana, snimajući rezultate bombardovanja Homsa.

Alaviti granatiraju Homs – rakete padaju skoro neprekidno

U međuvremenu, alevije idu dalje i dalje na putu činjenja zvjerstava, nakon zastrašujućeg mučenja počinjenog nad odraslima, sada prelaze i na muslimansku djecu.

Prema BBC-u, Asadovi militanti redovno hvataju sirijsku djecu po ulicama, odvode ih na nepoznate lokacije i muče.

Visoki komesar UN-a za ljudska prava, Navi Pillaj, je izrazila duboku zabrinutost o sudbini više stotina djece koje alevije drže u zatočeništvu.

Prema njoj, Asad je lično odgovoran za sva ova zvjerstva:

“Činjenica je da ima dovoljno dokaza koji ukazuju da su zapravo većina ovih nedjela počinjena od sigurnosnih snaga, i mora da su dobili odobrenje ili saučesništvo sa najvišeg nivoa (to jeste od samog Asada)”, kaže Pillaj.

“Stotine zarobljenih i mučenih, djeca upucana u koljena se drže zajedno sa odraslima u vrlo nehumanim uslovima, zabranjuje se medicinski tretman za njihove povrede. Drže se kao taoci, ili kao izvor informacija ili zbog puke, nepotrebne brutalnosti”, dodaje Pillaj.

Alevije ubijaju muslimansku djecu

Banda alevija ismijava muslimanskog zarobljenika

Izvor: Kavkaz centar

Prijevod: Put vjernika

Tagovi: {tortags,3660,1}

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz

%d