VIDEO: Sirijski vojnici se ismijavaju sa namazom i prisiljavaju muslimane da čine sedždu diktatoru Asadu

Popularno na sajtu

Revoluciju u Siriji, za razliku od onih u Tunisu, Egiptu i Libiji, prati medijska blokada koju je nametnuo šijitsko-alevitski režim diktatora Bešara el-Asada. Međutim, i pored toga, užasavajući i srceparajući snimci iz blagoslovljenog Šama1 (Sirije) obilaze svijet, potresajući svakog onog ko u sebi ima i trun ljudskosti, bio on musliman ili ne.

Rušenje sunitskih džamija, silovanje muslimanki, tortura nad nedužnim i nenaoružanim ljudima, nemilosrdna ubistva djece…, sve ovo nije zadovoljilo prljave duše šiitsko-alevitskih monstruma iz redova Asadove vojske, koji su se ovog puta okomili na najveće svetosti jednog čovjeka i jednog muslimana – na vjeru, sprdajući se i ismijavajući se sa Allahovom uzvišenom vjerom. Teroristi su ovaj, za njih „veliki“ događaj snimili kamerom, a video ovih dana kruži netom.

Video snimak ispod prikazuje sirijske nevjernike koji su upali u sunitsku džamiju, skrnaveći njenu svetost i izrugujući se sa namazom i islamskim propisima na način na koji to ne bi mogle uraditi ni životinje.

Uzvišeni Allah kaže (u prijevodu značenja):

A ako ih zapitaš, oni će sigurno reći: “Mi smo samo razgovarali i zabavljali se.” Reci: “Zar se niste Allahu i riječima Njegovim i Poslaniku Njegovu rugali? Ne ispričavajte se! Jasno je da ste nevjernici, a tvrdili ste da ste vjernici.” (Et-Tewbe, 65-66)

Video izaziva gnušanje i tugu u srcu svakog muslimana, a još gore od ovoga je činjenica da ima onih koji sebe nazivaju muslimanima (pa čak i selefijama) i koji ovakve nevjernike nazivaju muslimanima, pravdajući ih raznim opravdanjima, koja ni ovim pogancima ne bi pala na pamet.

Slijedeći video snimak prikazuje muslimana koji se od strane sirijskih šijitsko-alevitksih vojnika prisiljava da učini sedždu sirijskom diktatoru Bešeru el-Asadu. Kako je ovaj musliman reagovao pogledajte u video snimku ispod, koji će u pamćenju muslimana ostaviti neizbrisiv trag o herojstvu i, za većinu ljudi na svijetu, nepojmljivoj čvrstini u vjeri.

(Put vjernika)

Fusnota:

1. Šam je naziv za oblast koja danas obuhvata teritoriju Sirije, Palestine, Jordana i Libanona.

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz