VIDEO: Sirijski vojnici se ismijavaju sa namazom i prisiljavaju muslimane da čine sedždu diktatoru Asadu

Objavljeno / ažurirano:

Revoluciju u Siriji, za razliku od onih u Tunisu, Egiptu i Libiji, prati medijska blokada koju je nametnuo šijitsko-alevitski režim diktatora Bešara el-Asada. Međutim, i pored toga, užasavajući i srceparajući snimci iz blagoslovljenog Šama1 (Sirije) obilaze svijet, potresajući svakog onog ko u sebi ima i trun ljudskosti, bio on musliman ili ne.

Rušenje sunitskih džamija, silovanje muslimanki, tortura nad nedužnim i nenaoružanim ljudima, nemilosrdna ubistva djece…, sve ovo nije zadovoljilo prljave duše šiitsko-alevitskih monstruma iz redova Asadove vojske, koji su se ovog puta okomili na najveće svetosti jednog čovjeka i jednog muslimana – na vjeru, sprdajući se i ismijavajući se sa Allahovom uzvišenom vjerom. Teroristi su ovaj, za njih „veliki“ događaj snimili kamerom, a video ovih dana kruži netom.

Video snimak ispod prikazuje sirijske nevjernike koji su upali u sunitsku džamiju, skrnaveći njenu svetost i izrugujući se sa namazom i islamskim propisima na način na koji to ne bi mogle uraditi ni životinje.

Uzvišeni Allah kaže (u prijevodu značenja):

A ako ih zapitaš, oni će sigurno reći: “Mi smo samo razgovarali i zabavljali se.” Reci: “Zar se niste Allahu i riječima Njegovim i Poslaniku Njegovu rugali? Ne ispričavajte se! Jasno je da ste nevjernici, a tvrdili ste da ste vjernici.” (Et-Tewbe, 65-66)

Video izaziva gnušanje i tugu u srcu svakog muslimana, a još gore od ovoga je činjenica da ima onih koji sebe nazivaju muslimanima (pa čak i selefijama) i koji ovakve nevjernike nazivaju muslimanima, pravdajući ih raznim opravdanjima, koja ni ovim pogancima ne bi pala na pamet.

Slijedeći video snimak prikazuje muslimana koji se od strane sirijskih šijitsko-alevitksih vojnika prisiljava da učini sedždu sirijskom diktatoru Bešeru el-Asadu. Kako je ovaj musliman reagovao pogledajte u video snimku ispod, koji će u pamćenju muslimana ostaviti neizbrisiv trag o herojstvu i, za većinu ljudi na svijetu, nepojmljivoj čvrstini u vjeri.

(Put vjernika)

Fusnota:

1. Šam je naziv za oblast koja danas obuhvata teritoriju Sirije, Palestine, Jordana i Libanona.

NOVO NA SAJTU

Zašto su muslimani izgubili slavu i od čega zavisi Allahova pomoć...

0
Allah je pomogao ashabe, nije prekršio Svoje obećanje, ali su kasnije generacije malo-pomalo počele odstupati od traženih karakteristika, i tad je Svemogući Allah uskratio Svoju pomoć i pobjedu.
islamske teme, islam, fetve

Zlatna sredina

Preporučeni sadržaj

Značenje tevhida el-hakimijjeta

0
Pitanje: Da li možete da mi pojasnite značenje tevhida el-hakimijje. Djeluje mi kao da je to drugi dio tevhida el-uluhijje. Također, čuo sam da...

Islamske teme