Kako se šalio Jusuf, rahimehullah – 2. dio

Objavljeno / ažurirano:

Kasno u noć smo se vozili sa Jusufom, rahimehullah, i kako nikog nije bilo na raskrsnici, prođemo ne obazirući se na semafor. Kad policajac zaustavlja i obraća se Jusufu, rahimehullah: “Gospodine, prošli ste kroz crveno!“ Na što mu Jusuf, rahimehullah, odgovori: „La, wAllahi ispod njega!“

Pita brat Jusufa, rahimehullah, spremajući se za namaz: “Šejh koliko ima do ikindije?” On mu odgovori: “La, koliko ima u tvom srcu.”

Pita brat Jusufa, rahimehullah, šta da radi jer je prespavao ikindiju. On mu odgovara: “Klanjaj sebi dženazu!”

“Gdje si na sabahu?” – upita Jusuf, rahimehullah, brata. Ovaj odgovori: “Prespavo!” Jusuf, rahimehullah, mu zatraži broj mobitela i kad zapisa broj reče: “A ime da stavim Otac spavanja.”

“Nisi bio na dersu sinoć!” – reče Jusuf, rahimehullah, bratu. “Radio sam treću pa sam spavao” – odgovori ovaj. “Da si spavao na dersu imao bi dvije nagrade.”

Dok Jusuf, rahimehullah, poziva u islam jednog neukog čovjeka, ovaj vadi kutiju cigareta i nudi Jusufu: “Da zapalimo po jednu?” Jusuf, rahimehullah, mu odgovori: “Ne, wAllahi, sve odjednom!!”

Dolazi brat i žali se Jusufu, rahimehullah, da hoće da se oženi još jednom ženom a Jusuf, rahimehullah, ga upita: “A što se ženiš? Sto će ti?” – na šta brat ostade bez riječi.

Priča brat Jusufu, rahimehullah, kako su Amerikanci napravili baze u Kuvajtu, na što mu Jusuf, rahimehullah, reče: “La, oni znaju da mi ne volimo raditi, pa prave za nas.”

Kaže policajac Jusufu, rahimehullah: “Dobar dan”, a on mu odgovori: “La, i noć je dobra!”

(Put vjernika)

Prvi dio: Kako se šalio Jusuf Barčić, rahimehullah – 1. dio

Novo na sajtu

video

Preminuo bivši predsjednik Egipta Muhamed Mursi

Bivši predsjednik Egipta Muhamed Mursi preminuo je nakon što se pojavio na sudu, objavili su državni mediji. Državna televizija izvijestila je da je Mursiju pozlilo nakon...

Preporučeni sadržaj

Kuran

Najlakša metoda učenja Kur'ana?

02Zahvala pripada samo Allahu, subhanehu ve teala, neka je salavat i selam na našeg Poslanika, salalahu alejhi ve selem, njegovu porodicu i sve njegove...

Islamske teme