Kako se šalio Jusuf, rahimehullah – 2. dio

Objavljeno / ažurirano:

Kasno u noć smo se vozili sa Jusufom, rahimehullah, i kako nikog nije bilo na raskrsnici, prođemo ne obazirući se na semafor. Kad policajac zaustavlja i obraća se Jusufu, rahimehullah: “Gospodine, prošli ste kroz crveno!“ Na što mu Jusuf, rahimehullah, odgovori: „La, wAllahi ispod njega!“

Pita brat Jusufa, rahimehullah, spremajući se za namaz: “Šejh koliko ima do ikindije?” On mu odgovori: “La, koliko ima u tvom srcu.”

Pita brat Jusufa, rahimehullah, šta da radi jer je prespavao ikindiju. On mu odgovara: “Klanjaj sebi dženazu!”

“Gdje si na sabahu?” – upita Jusuf, rahimehullah, brata. Ovaj odgovori: “Prespavo!” Jusuf, rahimehullah, mu zatraži broj mobitela i kad zapisa broj reče: “A ime da stavim Otac spavanja.”

“Nisi bio na dersu sinoć!” – reče Jusuf, rahimehullah, bratu. “Radio sam treću pa sam spavao” – odgovori ovaj. “Da si spavao na dersu imao bi dvije nagrade.”

Dok Jusuf, rahimehullah, poziva u islam jednog neukog čovjeka, ovaj vadi kutiju cigareta i nudi Jusufu: “Da zapalimo po jednu?” Jusuf, rahimehullah, mu odgovori: “Ne, wAllahi, sve odjednom!!”

Dolazi brat i žali se Jusufu, rahimehullah, da hoće da se oženi još jednom ženom a Jusuf, rahimehullah, ga upita: “A što se ženiš? Sto će ti?” – na šta brat ostade bez riječi.

Priča brat Jusufu, rahimehullah, kako su Amerikanci napravili baze u Kuvajtu, na što mu Jusuf, rahimehullah, reče: “La, oni znaju da mi ne volimo raditi, pa prave za nas.”

Kaže policajac Jusufu, rahimehullah: “Dobar dan”, a on mu odgovori: “La, i noć je dobra!”

(Put vjernika)

Prvi dio: Kako se šalio Jusuf Barčić, rahimehullah – 1. dio

NOVO NA SAJTU

Ruska vojska

Sirija: Šta je sljedeći potez Rusije u Manbidžu?

Ubrzo nakon što je američka vojska počela povlačenje iz sjeverne Sirije ovog mjeseca Rusija je odmah dovela svoje snage kako bi popunila vakuum vojne...
islamske teme kader

Podjela sunneta i hadisa

Preporučeni sadržaj

islamske fetve

Onaj ko sudi drugim zakonom mimo Allahova je poput onoga ko...

Ko sudi drugim zakonom mimo Allahova, pa makar vjerovao da je Allahov zakon bolji, je mušrik1. Njegovo ubjeđenje da je Allahov šerijat bolji (od...

Islamske teme