Kako se šalio Jusuf, rahimehullah – 2. dio

Popularno na sajtu

Kasno u noć smo se vozili sa Jusufom, rahimehullah, i kako nikog nije bilo na raskrsnici, prođemo ne obazirući se na semafor. Kad policajac zaustavlja i obraća se Jusufu, rahimehullah: “Gospodine, prošli ste kroz crveno!“ Na što mu Jusuf, rahimehullah, odgovori: „La, wAllahi ispod njega!“

Pita brat Jusufa, rahimehullah, spremajući se za namaz: “Šejh koliko ima do ikindije?” On mu odgovori: “La, koliko ima u tvom srcu.”

Pita brat Jusufa, rahimehullah, šta da radi jer je prespavao ikindiju. On mu odgovara: “Klanjaj sebi dženazu!”

“Gdje si na sabahu?” – upita Jusuf, rahimehullah, brata. Ovaj odgovori: “Prespavo!” Jusuf, rahimehullah, mu zatraži broj mobitela i kad zapisa broj reče: “A ime da stavim Otac spavanja.”

“Nisi bio na dersu sinoć!” – reče Jusuf, rahimehullah, bratu. “Radio sam treću pa sam spavao” – odgovori ovaj. “Da si spavao na dersu imao bi dvije nagrade.”

Dok Jusuf, rahimehullah, poziva u islam jednog neukog čovjeka, ovaj vadi kutiju cigareta i nudi Jusufu: “Da zapalimo po jednu?” Jusuf, rahimehullah, mu odgovori: “Ne, wAllahi, sve odjednom!!”

Dolazi brat i žali se Jusufu, rahimehullah, da hoće da se oženi još jednom ženom a Jusuf, rahimehullah, ga upita: “A što se ženiš? Sto će ti?” – na šta brat ostade bez riječi.

Priča brat Jusufu, rahimehullah, kako su Amerikanci napravili baze u Kuvajtu, na što mu Jusuf, rahimehullah, reče: “La, oni znaju da mi ne volimo raditi, pa prave za nas.”

Kaže policajac Jusufu, rahimehullah: “Dobar dan”, a on mu odgovori: “La, i noć je dobra!”

(Put vjernika)

Prvi dio: Kako se šalio Jusuf Barčić, rahimehullah – 1. dio

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz