Džihadski mediji su najveći dar džihadu i mudžahidima

Popularno na sajtu

Šejh Ebu Saad el-Amili, Allah ga sačuvao, je u svojoj knjizi “Suština rata džihadskih medija” objasnio važnost i ulogu džihadskih medija u muslimanskom ummetu.

On je rekao da administratori džihadskih medija moraju shvatiti da su i oni sastavni dio vojske ehlul-hakk (sljedbenika Istine) i da se moraju suprostavljati neprijatelju islama i muslimana oživljavanjem ideje napadačkog džihada (džihad el-talab), a ne ideje odbrambenog džihada (džihad difa’i). Mi smo odustali od odbrambenog džihada jer su sve rasprave vezane za njega išle na ruku neprijatelju i njegovoj namjeri da onesposobi napadački džihad koji je, uistinu, najefikasnije oružje koje posjeduje muslimanski ummet.

Šejh Ebu Saad el-Amili, Allah ga sačuvao, je nastavio objašnjavati da su današnji neprijatelji islama mobilisali mnoge bataljone sihirbaskih medija s ciljem ocrnjavanja mudžahida i stvaranja smutnje (fitne) u pogledu njihovog plemenitog džihada. Njihova negativna propaganda zadaje snažne udarce blagoslovljenom džihadu i uzrokuje propadanje ili odgađanje mnogih džihadskih poduhvata. Sve se ovo, ipak, dešava u skladu sa Allahovom voljom i određenjem (tekdirom). Jedino Allah, dželle-šanuhu, poznaje mudrost (hikmet) koja se krije iza svega toga. Allahovom dozvolom i zaslugom raznih džihadskih medija otkrivena je licemjernost sihirbaskih medija, a njihova ružna lica su razotkrivena pred muslimanskim ummetom. Neprijatelji islama više nisu u stanju da slobodno šire fitnu putem ovih prevarantskih medija jer su mudžahidi i njihovi pomogači iz redova džihadskih medija ušli u borbenu arenu kroz različita vrata i otvore, i to u toj mjeri da su neprijatelji islama bili nesposobni da ih zadrže. Uvijek će postojati uzani otvori kroz koji će se dostaviti kelimetul-hakk (riječ Istine) i uništiti laž. Džihadski mediji su sada u stanju da objave kompletne slike borbenih polja i razotkriju slabosti neprijatelja, koje su bile dobro skrivane od očiju javnosti, pa su neprijatelji islama i muslimana postali još više zbunjeni i uspaničeni u svojoj brobi protiv ogromnog vala blagoslovljenog džihada.

Rukovođenje džihadskim medijima

Napori i prisutnost ovih džihadskih medija je najveći dar džihadu i mudžahidima. Džihadski mediji su poput sjemena koje se posije. Treba ih ispravno njegovati, hraniti i zalivati da bi izrasli u veliko i snažno stablo koje će, Allahovom dozvolom, dati obilje korisnih plodova. Elhamdulillah, broj naših stručnjaka u svim oblastima medijske arene stalno raste. Ne fali im gotovo ništa. Oni samo trebaju da unaprijede koordinaciju i profesionalizam i da se zbiju u svojim safovima, što bi dovelo do boljeg i uspješnijeg obavljanja medijskih poslova, u skladu sa planovima koji su urađeni od strane ljudi na Istini, kao što je to slučaj i sa mudžahidima u areni džihada.

Džihadski mediji imaju veliku ulogu u podizanju morala i davanju duhovne i logističke podrške našim vojnicima, koji se bore protiv neprijatelja islama i muslimana. Oni također uveliko doprinose pripremama i davetskom radu (amalijetu da’ve i i'dada) i neprestanom psihološkom ratu jer šire konfuziju u redovima neprijatelja i ulijevaju strah u njihova srca. Džihadski mediji po svojim rezultatima pariraju braći mudžahidima koji se bore u areni džihada.

Uvjerili smo se, elhamdulillah, u impresivnu rastuću sposobnost i značaj džihadskih medija. Njihova snaga i utjecaj se najbolje vide iz žestokog suprostavljanja i nastojanja neprijatelja da svim mogućim sredstvima ometu ili prekinu njihov rad, presjecajući bilo kakvu komunikaciju između džihadskih medija i narodnih masa.

Savjeti administratorima džihadskih medija

Šejh Ebu Saad el-Amili, Allah ga sačuvao, je dao važan savjet administratorima džihadskih medija kako bi nastavili da rade sa potpunom predanošću i čeličnom čvrstinom. Cijelo čovječanstvo treba da zna i shvati da džihadski mediji sačinjavaju jednu od mnogobrojnih džihadskih brigada. Njihova djela pariraju bitkama koje mudžahidi vode na prvim borbenim linijama jer su prva borbena linija mudžahida i džihadski medijski front suprotne strane istog novčića.

Šejh Ebu Saad el-Amili, Allah ga sačuvao, je dodao da džihadski mediji moraju stalno razvijati nove i uspješnije metode rada i cirkulacije i distribucije džihadskog materijala. Treba preduzeti sve moguće mjere na povećanju sigurnosti i zaštite kako bi džihadski mediji mogli neometano nastaviti sa radom i, u isto vrijeme, zaštitili privatne informacije svih svojih članova (administracije, novinara, prevodilaca, saradnika, itd.) od špijuniranja svake vrste jer je njihova vrijednost jednaka vrijednosti vojnika na bojnom polju.

Šejh Ebu Saad el-Amili, Allah ga sačuvao, je također rekao da administratori džihadskih medija trebaju da jačaju i učvršćuju saradnju i koordinaciju sa svim postojećim džihadskim medijima, s ciljem podjele iskustava stečenih u dosadašnjem radu i pružanja maksimalne pomoći džihadu i mudžahidima. Ne bi smjelo da dođe do prestanka rada bilo kojeg džihadskog medija. Ako je iz nekog razloga došlo do prestanka rada jednog džihadskog medija, onda drugi džihadski medij mora odmah da nastavi njegovo djelovanje kako ne bi došlo do presijecanja bilo kakve komunikacije između mudžahida i njihovih pristalica.

Džihadski mediji trebaju da nastave da pronalaze i otvaraju nove komunikacijske kanale sa mudžahidima i da održavaju njihovu sigurnost i tajnost. Na taj način mogu da objavljuju friške vijesti sa džihadskih frontova i da upozore mudžahide o raznoraznim zbivanjima koja su vezana za buduće džihadske poduhvate. Džihadski mediji moraju u potpunosti zaštititi privatne informacije svih svojih članovima jer njihova snaga i istrajnost zavise od njihove sigurnosti. Ne zaboravite da motivišete sve članove džihadskih medija da posvete više vremena kreativnosti i produktivnosti, koje će doprinijeti oživljavanju džihada.

Izvor: PrisonerOfJoy

Prijevod i obrada: Put vjernika

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz