Categories:

VIDEO: Mladić uči Kur'an u totalno besvjesnom stanju

Objavljeno / ažurirano:


Zapanjujući događaj o mladiću koji u stanju totalne besvijesti tečno i milozvučno uči Kur'an ne prestaje da šokira muslimane širom svijeta. Nevjerovatan događaj se zbio u jordanskoj bolnici “El-Bešir” u Ammanu kada je 35-godišnji mladić počeo da uči Kur'an u stanju besvijesti, nakon završetka operacije. Ovo je prenio dr. Jusuf as-Samada, doktor koji je bio odgovoran za operaciju ovog mladića.

Prema dr. Jusufu, mladić je hafiz Kur'ana i radi kao imam u jednoj jordanskoj džamiji.

Neočekivano, nakon operacije, još uvijek pod uticajem anestetika i u totalno besvjesnom stanju mladić je najednom počeo da uči Kur'an, prenosi doktor.

Događaj pokazuje koliko su svevišnja i veličanstvena čuda Kur'ana, koja traju do Sudnjeg dana.

Kao da Allah želi da Njegovi robovi koji su u svjesnom i zdravom stanju razmisle o ovom događaju, pored toga što je ovo znak Njegove veličine i manifestacija mudrosti koja se krije iza Kur'ana koji je uputa za cijelo čovječanstvo.

U nastavku pogledajte isječak videa u kome ovaj musliman kristalno jasnim, glasnim i melodičnim tonom uči Kur'an kao da se nalazi usred namaza predvodeći svoj džemat.

Izvor: Prisoner Of Joy

Prijevod i obrada: Put vjernika

NOVO NA SAJTU

Želi svome bratu ono što želiš sam sebi

0
Iman vjernika neće biti potpun sve dok svojoj braći vjernicima ne bude želio što i sam sebi priželjkuje. Uzvišeni kaže: "Samo su vjernici braća."1 Ibn Kesir,...

Preporučeni sadržaj

Četiri stvari koje je Allah stvorio Svojom rukom

0
Prenosi se od Harisa ibn Newfela: Allah je stvorio tri stvari Svojom rukom: 1. Stvorio je Adema Svojom rukom 2. Napisao je Tevrat Svojom rukom 3. Zasadio...

Islamske teme