Categories:

VIDEO: Mladić uči Kur'an u totalno besvjesnom stanju

Objavljeno / ažurirano:


Zapanjujući događaj o mladiću koji u stanju totalne besvijesti tečno i milozvučno uči Kur'an ne prestaje da šokira muslimane širom svijeta. Nevjerovatan događaj se zbio u jordanskoj bolnici “El-Bešir” u Ammanu kada je 35-godišnji mladić počeo da uči Kur'an u stanju besvijesti, nakon završetka operacije. Ovo je prenio dr. Jusuf as-Samada, doktor koji je bio odgovoran za operaciju ovog mladića.

Prema dr. Jusufu, mladić je hafiz Kur'ana i radi kao imam u jednoj jordanskoj džamiji.

Neočekivano, nakon operacije, još uvijek pod uticajem anestetika i u totalno besvjesnom stanju mladić je najednom počeo da uči Kur'an, prenosi doktor.

Događaj pokazuje koliko su svevišnja i veličanstvena čuda Kur'ana, koja traju do Sudnjeg dana.

Kao da Allah želi da Njegovi robovi koji su u svjesnom i zdravom stanju razmisle o ovom događaju, pored toga što je ovo znak Njegove veličine i manifestacija mudrosti koja se krije iza Kur'ana koji je uputa za cijelo čovječanstvo.

U nastavku pogledajte isječak videa u kome ovaj musliman kristalno jasnim, glasnim i melodičnim tonom uči Kur'an kao da se nalazi usred namaza predvodeći svoj džemat.

Izvor: Prisoner Of Joy

Prijevod i obrada: Put vjernika

NOVO NA SAJTU

Nove žrtve islamofobije: U terorističkom i rasističkom napadu ubijeno devet ljudi...

0
Islamofobija je ponovo uzela danak, ovoga puta u Njemačkoj. Urodili su plodom aktivnosti islamofobnih medija i evropskih desničarskih (nacističkih) stranaka, koje niko u Evropi...
kaba-mekka-islam

Osobine stranaca (gariba)

Preporučeni sadržaj

Sigurna kuća za ratne zločince

0
Kada vam osuđeni i presuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj stoluje u parlamentu, predstavlja političku, društvenu, spisateljsku, izdavačku i rijaliti zvijezdu, onda je vaša kuća –...

Islamske teme