Pentagon podučava oficire: Islam treba totalno uništiti, Mekku i Medinu sravniti sa zemljom!

Popularno na sajtu


Američki magazin za ljudska prava Wired u sekciji Danger Room (Opasna soba) objavio je članak od Noah Shachtmana i Spencera Ackermana pod nazivom “Vojska SAD podučavala oficire: Koristite Hirošima taktiku za totalni rat protiv islama”. U članku se kaže:

„Prema dokumentima do kojih je došao Danger Room, Vojska SAD je podučavala svoje buduće vođe da će “totalni rat” protiv 1.4 milijarde muslimana u svijetu biti neophodan da bi se Amerika zaštitila od islamskih terorista”.

Među opcijama koje dolaze u obzir u konfliktu sa muslimanima je i: korištenje lekcija iz Hirošime da se unište sa lica zemlje čitavi gradovi od jednom, ciljajući “civilne populacije gdje god je potrebno”.

Ovaj kurs, prvo objavljen u Danger Roomu, i održan na koledžu Ministarstva odbrane „Joint Forces Staff College“, otkazan je (formalno – KC) od strane Pentagona. Međutim, detalji održanog kursa su izašli na vidjelo.

Danger Room je od svog izvora primio stotine stranica kursnog materijala i pratećih dokumenata sličnog sadržaja.

Načelnik Glavnog generalštaba general Martin Dempsey je nedavno naredio čitavoj američkoj vojsci da „očisti“ svoj trening materijal i da se pobrine da ne sadrži sličan materijal kojim se poziva na mržnju. Ova naredba se još uvijek sprovodi.

Ali oficir koji je održao ova predavanja, potpukovnik Matthew A. Dooley, još uvijek je na svom položaju na Norfolku, akademiji u Virdžiniji, gdje čeka istragu. Komandiri, poručnici pukovnici, kapetani i pukovnici koji su sjedili na Dooleyevom kursu, slušajući “raspaljivi” (anti-islamski) materijal sedmicama, sada su već raspoređeni na zadatke većeg nivoa u američkoj vojsci.

Većim djelom prošle decenije, grupa smutljivaca od samopromoviranih kontraterorističkih eksperata utrla je sebi put u američkoj vojsci, obavještajnoj službi i službama za sprovođenje zakona, pokušavajući uvjeriti koga god su mogli da američki pravi teroristički neprijatelj nije Al-Kaida – nego sama vjera islam!!

U svom kursu, Dooley je angažirao ove antimuslimanske demagoge kao gostojuće predavače, a potom bi koristio njihove „argumente“ u završnim, opakim zaključcima.

“Sada smo došli do razumijevanja da ne postoji nikakav ‘umjereni islam’,” istakao je Dooley u prezentaciji u julu 2011. “Zbog toga je vrijeme za SAD da naše namjere učini jasnim. Ova barbarska ideologija više neće biti tolerisana. Islam se mora promijeniti ili ćemo mi pokrenuti njegovo samouništenje”.

Dooley nije bio dostupan za komentar. Glasnogovornik akademije Joint Forces Staff College Stiven Vilijams je odbio da diskutuje o Dooleyevoj prezentaciji ili njegovom statusu u ovoj školi. Ali kada je upitan da li je Dooley odgovoran za materijal kursa, odgovorio je, “ne znam da li bi njega uzeo kao odgovornog. Odgovoran bi bio načelnik škole“, general major Joseph Ward.

Ova izjava čini generala sa dvije zvjezdice krivim za šokantni materijal. U istoj prezentaciji, Dooley iznosi mogući ratni plan koji se sastoji iz četiri faze, kako bi se sprovela prisilna transformacija islama.

Treća faza uključuje moguće ishode kao “islam svesti na status kulta” i “Saudijskoj Arabiji zaprijetiti glađu” (što je posebno ironična sugestija, u svjetlu skorašnjih vijesti da je saudijska obavještajna služba osujetila nedavnu bombašku zavjeru Al-Kaide, mada niko još nije dokazao da Saudijci nisu izmislili čitavu priču kako bi bili pohvaljeni od svojih američkih gospodara – KC).

Dalje je Američka vojska podučavala svoje oficire:

Međunarodni zakoni koji štite civile u vrijeme rata ‘više nisu relevantni’, nastavlja Dooley. “To će pružiti mogućnost prebacivanje rata na civile tamo gdje je to potrebno. Ono što je u prošlosti načinjeno Dresdenu, Tokiju, Hirošimi i Nagasakiju, moglo bi se primijeniti i za uništenje Mekke i Medine”.

Dooleyevi ideološki saveznici su u više navrata izjavili da je “većina” muslimana opasna, jer su oni “nasilni” po prirodi.

“Neke od ovih akcija koje su ovdje ponuđene na razmatranje neće biti viđene kao ‘politički korektne’ u očima mnogih, dodaje Dooley. Na kraju, nemamo mnogo toga što bismo mogli uraditi kako bismo Zapadni svijet privoljeli na donošenje odluke o sveobuhvatnom ratu protiv islama”.

Dooley, koji radi na akademiji Joint Forces Staff College od augusta 2010. počeo je svoj kurs od osam sedmica sa direktnom historijom islama koju je izložio u dva dijela, a koj amu je dostavljena od strane David Fatua, bivšeg profesora historije na West Pointu.

“Na žalost, ako ostane na tome, ne biste imali ispravan balans tačke gledišta, niti bi imali tačan pogled na to kako islam definira sebe”, rekao je Dooley svojim studentima.

Tokom nekoliko sedmica, on je pozvao goste predavače poznate po podstrekačkim pogledima na islam.

Prema dokumentima objavljenim u magazinu Wired, Dooley je kao predavača pozvao Shireen K. Burki koja je tokom izbora 2008. godine objavila “da je Obama bin Ladenov kandidat iz snova“. U svom predavanju na akademiji Joint Forces Staff College, ona je rekla studentima to da je “islam imperijalistička/osvajačka religija”.

Kao predavač je pozivan i Stephen Coughlin, proslavljeni neprijatelj islama, koji je na održanom predavanju iznio tezu kako je Al-Kaida svrgnula i Mubaraka u Egiptu, a i Gaddafija u Libiji. Stephen Coughlin je 2007. godine u svojoj diplomskoj tezi tvrdio da je tadašnja predsjednička Buševa deklaracija prijateljstva sa ogromnom većinom muslimana u svijetu “imala negativan efekat na one sa zadatkom da definišu doktrinu neprijatelja”.

Coughlin je poslije toga otpušten sa pozicije konsultanta u vojnoj akademiji Joint Staff, ali je on nastavio sa predavanjima na Mornaričkom ratnom koledžu i na Vašingtonskoj terenskoj kancelariji FBI-a.

U svom govoru na Dooleyevom času, Coughlin je sugerirao da je Al-Kaida pomogla zbacivanje egipatskog diktatora Husni Mubaraka i libijskog diktatora Muamera Gadafija.

To je bio dio šeme islamista da osvoje svijet, dodao je. Coughlin je ismijavao one koji nisu vidjeli ovu zavjeru jasno kao on, optužujući ih za “kompleksifikaciju”.

Coughlin je naslovio svoj govor: “Nametanje islamskog zakona – ili – Ovo nisu Droidi koje tražite!” (roboti iz američkog filma naučne fantastike iz 1988 – KC).

Jedan od predavača na časovima potpukovnika Dooleya bio je i John Guandolo, visokopozicionirani službenik FBI-a, poznat po antiislamskim izjavama.

Bivši radnik FBI-a John Guandolo je rekao zavjereničkoj internet stranici World Net Daily prošle godine da je Obama samo posljednji od predsjednika koji je pao pod uticaj islamskih ekstremista.

U svom predavanju za akademiju Joint Forces Staff College, Guandolo nije samo pričao o današnjim muslimanima kao neprijateljima Zapada. Čak je opravdavao krstaške ratove, pisajući da su oni “inicirani nakon više stotina godina muslimanskih upada u zemlje Zapada”.

Guandolova tema pod naslovom “Uobičajeni odgovori neprijatelja kada mu se prezentira istina”, jedna je od stotina prezentacija, dokumenata, videa i internet linkova koji su elektronski dostavljeni studentima na akademiji Joint Staffa.

Tu je također i video predavanje od Sergeja Trifkovića, bivšeg profesora koji se pojavljivao kao svjedok odbrane u nekoliko suđenja bosanskim srpskim vođama osuđenim za ratne zločine, uključujući i genocid nad muslimanima.

Internet link pod naslovom “Pogledaj ovo prije nego se ukloni” koji navodno pokazuje predsjednika Obamu – glavnokomandujućeg viših oficira koji su prisustvovali kursu – kako priznaje da je musliman.

Dooley je dodao upozorenja da njegovi pogledi “nisu zvanična politika SAD-a“ i da je namjeravao da “otvori dinamičku raspravu i razmišljanje”.

Ali je on podučavao svoje kolege vojne oficire da Obamino navodno priznanje može učiniti glavnokomandujućeg nekom vrstom izdajice. “Prema konzervativnim procjenama, 10% muslimana u svijetu, zaprepašćujućih 140 miliona ljudi… mrzi sve što vi jeste i neće nikada živjetri sa vama, ukoliko se ne pokorite islamu“.

“Vaša zakletva kao profesionalnog vojnika vas prisiljava da ovdje izabereta stranu”, dodao je.

Nije jasno da li se Dooleyev “totalni rat” protiv muslimana također odnosi na njegovog “muslimanskog” glavnokomandujućeg (tj. na Obamu, jer je predsjednik SAD-a istovremeno i glavnokomandujući Vojske SAD, opPV).

Nakon što je Pentagon saznao za Dooleyeve prezentacije, načelnik Generalštaba general Martin Dempsey, izdao je naredbu svakom vojnom šefu i višem komandiru da se riješi bilo kakvog sličnog anti-islamskog materijala.

Dempsey je izdao naredbu jer je Bijela kuća već naredila čitavom sigurnosnom aparatu federalne vlade – vojnom i civilnom – da obnovi svoj kontrateroristički trening nakon saznanja o materijalu FBI-a koji demonizira islam.

Ali, Dooley je već prezentirao svoju apokaliptičku viziju za globalni vjerski rat.

Flynn je naredio višem oficiru, majoru generalu Frederick Rudesheim, da istraži kako je tačno Dooley uspio da prođe sa takvom dugotrajnom prezentacijom na zvaničnom kursu kojeg nadgleda Ministarstvo odbrane. Rezultati tog izvještaja su zakazani za 24. maj.

Ko bi povjerovao da američki vojni zvaničnici razmišljaju o tome da pokrenu totalni rat protiv islama.

Izvor: Kavkaz centar

Prijevod i obrada: Put vjernika

Tagovi: {tortags,3724,1}

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz