Ispovijest bivšeg operatera bespilotne letjelice: "Vidio sam kako ginu muškarci, žene i djeca"

Popularno na sajtu


Američke bespilotne letjelice (trutovi) su odgovorne za veliki broj ratnih zločina izvršenih nad muslimanima, masovna ubistva žena i djece, rušenja kuća, itd.

Čak su i proamerički marionetski režimi izrazili svoje nezadovoljstvo zbog kontinuiteta ubistava izvršenih od strane bespilotnih letjelica (trutova). Uprkos tome, Sjedinjene Američke Države konstantno povećavaju flotu i upotrebu bespilotnih letjelica.

Napadi bespilotnih letjelica su svakodnevna pojava u Pakistanu, Jemenu, Somaliji, Afganistanu… Postoje slučajevi u kojima su korištene bespilotne letjelice i u Sudanu.

27-godišnji Brendon Brajant iz Montane, bivši američki operater bespilotne letjelice, je radio skoro cijelu deceniju upravljajući trutovima. Sa samo 20 godina, letio je svoju prvu misiju nad Irakom, sjedeći bezbjedno u kontrolnoj sobi u Nevadi.

Za vrijeme tog perioda desile su se mnoge promjene u životu Brajanta koje su ga natjerale da razmišlja kako da nađe bolji posao od ubijanja afganistanske djece.

“Vidio sam muškarce, žene i djecu kako umiru tokom tog vremena”, priznao je on. “Nikada nisam ni pomislio da ću ubiti toliko mnogo ljudi. U stvari, mislio sam da ne mogu nikoga ubiti.”

Prisjećajući se prošlosti, Brajant je izjavio da se, poslije ubistva prve dvije osobe koristeći trut, “plačući vratio kući” s posla. 27-godišnjak je prokomentarisao da se tada osjećao kao da je izgubio razum: “Bio sam potpuno isključen od ljudi skoro cijelu nedjelju dana.”

Šokantno je i to što je Brajant detaljno opisao slučaj kada je greškom, ali po nalogu, ubio dječaka u Afganistanu.

Prije nego što je Hellfire raketa pogodila metu i prije nego što je uništena kuća od blata, dječak se iznenada pojavio iza njenog ćoška. Brajant se sjeća da je rekao svom partneru: “Jesmo li mi to sada ubili dijete?” Njegov partner mu je jednostavno i bez griže savjesti odgovorio: “Da, pretpostavljam da je to bilo dijete.”

“Kada bi nam više časnih i moralnih ljudi, koji su radili kao operateri trutova, rekli istinu o onome što se dešava, vjerovatno bismo čuli više takvih ili sličnih priča”, piše Spread Libertynews u svom članku o operateru truta.

List ističe da se uprkos masovnom ubistvu žena i djece teško može očekivati poboljšanje situacije.

Na primjer, Obamin savjetnik za “borbu protiv terorizma” Džon Brenan se trudi svim silama da se proširi upotreba trutova u inostranstvu (muslimanskim zemljama, op. prev.).

Brenan je rekao ranije ove godine: “Postoje aspekti jemenskog programa za koje mislim da su istinski model onoga što bi američka antiteroristička zajednica trebala da čini.”

Evo nekoliko ubijenih “terorista” u “hirurški preciznim” napadima bespilotnim letjelicama američke vojske.


Izvor: www.kavkazcenter.com

Prijevod i obrada: Put vjernika

Ključne riječi: {tortags,4207,1}

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz