Asanž: Demokratska ubistva američkih građana najavljuju skori kolaps američkog sistema

Popularno na sajtu


Osnivač Vikiliksa, Džulijan Asanž, kritikovao je krvavu Obaminu administraciju zbog ubistava američkih građana u napadima bespilotnih letjelica (trutova) i rekao da njena smrtonosna kampanja označava skori kolaps američkog sistema. “Ne postoji veći nagovještaj kolapsa od onoga kada izvršna vlast samovoljno ubija svoje vlastite građane, onako kako joj se prohtije, u tajnosti i bez ikakvog javnog suđenja”, rekao je Asanž.

Bijela kuća je ranije ovog mjeseca branila svoje trutovske napade i ubistva ljudi – čak i američkih državljanja unutar Sjedinjenih Država – i izjavila da su takvi ciljani atentati ‘legalni, moralni i mudri’. “Mi ponekad koristimo bespilotne letjelice da bi izveli ciljane napade na određene ‘teroriste’ iz redova Al-Kaide, da bi spriječili napade na Sjedinjene Države i da bi spasili živote Amerikanaca”, izjavio je glasnogovornik Bijele kuće, Džej Karni. “Mi izvodimo ove napade jer su oni neophodni da bi ublažili tekuće stvarne prijetnje, da bi zaustavili zavjere, da bi spriječili buduće napade i da bi spasili živote Amerikanaca. Ovi napadi su legalni, moralni i mudri”, rekao je ovaj zločinac. Karni je također tvrdio da Obama ‘ozbiljno shvaća svoju odgovornost da zaštiti SAD (kukavičkim ubijanjem svojih građana) i da vjeruje da je potpuno primjereno da se ciljaju ‘osumnjičeni’ teroristi bilo gdje u svijetu, bez obzira na njihovu nacionalno porijeklo. Dva američka građana ‘osumnjičena’ za veze sa Al Kaidom, Enver el-Avlaki i Samir Kan, kukavički su ubijeni u Jemenu 2011. u napadu bespilotne letjelice, iako nikada nisu bili optuženi za krivično djelo terorizma. Asanž je dodao: “Eto zbog čega su nam potrebne organizacije kao što je Vikiliks. Apelujem na svakoga ko radi u Bijeloj kući i ima pristup njenim pravilima i procedurama, da nam ih pošalje. Mi ćemo to onda objaviti, a vaša imena ćemo držati u najstrožoj tajnosti.”

Nedavno je u javnost procurio interni memorandum Ministarstva pravde koji je ponudio opravdanje za povećanje broja trutovskih napada u posljednjih nekoliko godina, uključujući i one koji su ciljali američke građane. “Ciljanje pripadnika neprijateljskih snaga koji, prema Obaminom mišljenju, predstavljaju neposrednu prijetnju nasilnim napadima na Sjedinjene Države je zakonito. To je zakonit akt samoodbrane”, piše u memorandumu. Memorandum je došao na udar Američke unije za građanske slobode (ACLU) zbog korišćenja izvršne vlasti da bi se opravdalo ubijanje američkih građana, bez obaveznog zakonskog postupka. Kukavički Vašington izvodi trutovske atentate u nekoliko zemalja, tvrdeći da su samo ‘teroristi’ meta njihovih napada. Međutim, ti napadi, prema svjedocima, uglavnom izazivaju ogromne civilne žrtve.

Izvor: Agencije / Kavkaz Centar

Prijevod i obrada: Put vjernika

Ključne riječi:{tortags,4247,1}

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz