Marlon King, britanska fudbalska zvijezda, prihvatio islam u zatvoru

Popularno na sajtu

Marlon King, britanska fudbalska zvijezda, prihvatio je islam u zatvoru nakon što se upoznao sa – hajde pogodite s kim? Sa Ebu Hamzom, koji je poznat britanskoj javnosti kao “radikalni islamski propovjednik”. Ovaj bivši napadač Premijer lige je prihvatio islam putem da've (misionarske aktivnosti) drugih zatvorenih muslimana. Bivši napadač je uhapšen nakon što je maltretiro jednu djevojku i slomio joj nos.

Za Ebu Hamzu, islamskog daiju koji je u zatvoru zbog džihadskih aktivnosti, je rekao da je njegov junak. Ebu Hamza je 2006. godine osuđen na sedam godina zatvora.

King (29) traži od svojih prijatelja da ga zovu Ebu Hamza Tarik. On obavlja namaz pet puta dnevno, zahtijeva da mu daju halal meso u zatvoru i samo priča sa muslimanskim zatvorenicima. King, koji je igrao za fudbalski klub Wigan, počinje da diskutuje o napadima 11. septembra u Nju Jorku i ratu u Afganistanu.

Radnici i zatvorenici u HMP Vejlandu, blizu Tetforda, Norfolk, bili su iznenađeni njegovim ponašanjem. Jedna osoba unutar zatvora je rekla: “Marlon se za vrlo kratko vrijeme promijenio od lošeg momka do odanog muslimana. On priča o Ebu Hamzi kao o heroju – iako ga javnost mrzi.”

“Marlon isto tako govori kako će pokušati da uputi svoju rodbinu u islam kada bude izašao iz zatvora, kasnije ove godine.”

“Ovo nije privremeno – ovo je posve drugi život. Marlon čita islamske knjige satima u svojoj ćeliji.”

King, koji sada nosi turban, rekao je da će pokloniti 25.000 funti narodu Afganistana kako bi im pomogao da prevaziđu posljedice trenutnog rata.

Dobrodošao u islam, Marlon King! Želimo ti da budeš čvrst u ovoj vjeri!

Izvor: Theunjustmedia.com

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz