Categories:

U zloglasnom srbijanskom zatvoru muslimanskim zatvorenicima nasilno obrijane brade

Objavljeno / ažurirano:

Izvor našeg portala iz Novog Pazara izvještava da su muslimanskim zatvorenicima u požarevačkom zloglasnom zatvoru „Alkatraz“ ovih dana nasilno obrijane brade.

Radi se o muslimanima iz Novog Pazara koji su u montiranom procesu 3. jula prošle godine osuđeni „zbog neprijateljskog udruživanja radi protivustavne delatnosti“.


Grupa koju sačinjavaju Jasmin Smailović, Adnan Hot, Fuad Hodžić, Mirsad Prentić, Erhan Ismajilović, Sead Ramović i Muamer Salković bila je smještena u niškom zatvoru ali, iz razloga koje srbijanski zvaničnici i mediji ne navode, grupa je uz neviđene mjere opreznosti 26. oktobra prebačena u posebno odjeljene požarevačkog zloglasnog „Alkatraza“ – najčuvanijeg srbijanskog zatvora. Razlog premještanja je, prema izvoru našeg portala koji se poziva na izjave jednog od rođaka zatvorenika u „Alkatrazu“, taj što je grupa, dok je bila u niškom zatvoru, vršila aktivni misionarski rad, čijim uzrokom je nekoliko desetina zatvorenika u niškom zatvoru primilo „radikalni“ islam.

U namjeri da spriječe širenje islama u niškom zatvoru nadležni su odlučili da ovu grupu prebace u zloglasni „Alkatraz“, gdje je od ovih muslimana traženo da obriju svoje brade. Nakon što su zatvorenici to kategorički odbili, vezani su i nasilno su im obrijane brade, kaže za Put vjernika izvor iz Novog Pazara koje je želio da ostane anoniman.

Put vjernika

NOVO NA SAJTU

Preporučeni sadržaj

Srbija u genocidu: Dva puta strijeljani Rešid

0
Vreli dani jula 1995. u istočnoj Bosni poškropljeni su genocidom, to znamo svi. Tamo na krajnjem istoku Bosne i Hercegovine, u Kozluku, srpski zlotvori su...
Kurban 2015

PROPISI O KURBANU

Islamske teme