U zloglasnom srbijanskom zatvoru muslimanskim zatvorenicima nasilno obrijane brade

Popularno na sajtu

Izvor našeg portala iz Novog Pazara izvještava da su muslimanskim zatvorenicima u požarevačkom zloglasnom zatvoru „Alkatraz“ ovih dana nasilno obrijane brade.

Radi se o muslimanima iz Novog Pazara koji su u montiranom procesu 3. jula prošle godine osuđeni „zbog neprijateljskog udruživanja radi protivustavne delatnosti“.


Grupa koju sačinjavaju Jasmin Smailović, Adnan Hot, Fuad Hodžić, Mirsad Prentić, Erhan Ismajilović, Sead Ramović i Muamer Salković bila je smještena u niškom zatvoru ali, iz razloga koje srbijanski zvaničnici i mediji ne navode, grupa je uz neviđene mjere opreznosti 26. oktobra prebačena u posebno odjeljene požarevačkog zloglasnog „Alkatraza“ – najčuvanijeg srbijanskog zatvora. Razlog premještanja je, prema izvoru našeg portala koji se poziva na izjave jednog od rođaka zatvorenika u „Alkatrazu“, taj što je grupa, dok je bila u niškom zatvoru, vršila aktivni misionarski rad, čijim uzrokom je nekoliko desetina zatvorenika u niškom zatvoru primilo „radikalni“ islam.

U namjeri da spriječe širenje islama u niškom zatvoru nadležni su odlučili da ovu grupu prebace u zloglasni „Alkatraz“, gdje je od ovih muslimana traženo da obriju svoje brade. Nakon što su zatvorenici to kategorički odbili, vezani su i nasilno su im obrijane brade, kaže za Put vjernika izvor iz Novog Pazara koje je želio da ostane anoniman.

Put vjernika

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz