VIDEO: Nakon šest godina boravka u saudijskom zatvoru

Objavljeno / ažurirano:

Malo muslimana u svijetu je upoznato sa činjenicom da se u zatvorima države koja sebe naziva šerijatskom, nalazi na desetine hiljada muslimana, od kojih su mnogi proveli i po deset godina a da im nikada nije rečeno zašto su tu.

Vlada tzv. Saudijske Arabije, koja je, bez sumnje, najodaniji američki podanik na svijetu, hapsi, zatvara, torturiše i ubija svoje građane samo na osnovu sumnje.

Na udaru terorističke vlade su mladi ljudi, ali i stari, muškarci, ali i žene (koje se u zatvoru siluju), obični muslimani, ali i šejhovi.

Među najpoznatijim šejhovima i učenjacima koji godinama borave u saudijskim zatvorima su šejh Ali el-Hudajr, šejh Nasir el-Fahd, šejh Ahmed el-Halidi, te mnogi drugi šejhovi i daije.

Podanici saudijske vlasti se iživljavaju nad zatvorenim starim i mladim muslimanima. Šejh Ahmed Džibril spominje sljedeće riječi o torturi nad zatvorenim šejhom Nasirom el-Fahdom, koji je zatvoren jer se njegovo učenje nije poklapalo sa zvaničnim učenjem svećenika Saudovog dvorca.

Kaže Ahmed Džibril (detaljnije o ovome možeš pročitati ovdje): “U ćeliju šejha (Nasira el-Fahda, op.PV) upadaju specijalci koji ga premlaćuju, vuku na leđima po holu zatvora, dok mu jedan od oficira staje nogom na lice. Šejha potom postavljaju na trbuh te mu svežu noge i ruke zajedno na leđima i tako ga ostave cijeli dan u ćeliji, a lijeva mu je ruka mjesec dana poslije toga ostala paralizirana i nije liječen zbog toga… Postave ga da sjedi na veoma vrućem metalu četiri sata i nisu mu dali da se liječi od toga. Toliko je bio bolestan da je jedno vrijeme klanjao samo očima, puzao bi na stomaku da dođe do WC-a…

Poslije sjedenja na vrućem metalu razbolio se i nije mogao jesti i piti pet dana, kada je nakon toga skoro umro odveli su ga doktoru da ozdravi da bi ga mogli i dalje mučiti. Šejh je devet godina u zatvoru a zadnjih šest godina niko ga od familije nije vidio, pričao sa njim, niti mu čuo glas…

Jedan od zatvorenika koji je skoro izašao iz zatvora vidio je šejha Nasira i prenosi da je šejh rekao: “Znam da ću umrijeti u zatvoru kao Ibn Tejmijje”.

Šejh Sulejman el-Ulvan je rekao nakon izlaska iz zatvora: „Dovite za braću u zatvoru, a posebno za Nasira el-Fehda” Zašto? Jer on prolazi “poseban tretman”!

Istu sudbinu šejha Nasira el-Fahda dijeli hiljade drugih muslimana, a jedan od njih je Salih ibn Muhammed el-Muhavis, kome su usljed tortura paralizirane ruke, dok je i njegovo mentalno stanje znatno narušeno. Salih je u zatvoru smršavio i ne može da hoda.

Na video snimku ispod možete pogledati u kakvom stanju izlaze muslimani iz zatvora saudijskog taguta, tj. saudijske vlade, koju današnje murdžije, medhalijevci i džehmije smatraju islamskom vladom.

Reci ne murdžijama!

Cijenjeni čitaoče!

Glasnogovornici saudijskog režima i njegovih svećenika su među nama! Po spoljašnjosti izgledaju poput sljedbenika sunneta (duge brade, široka odjeća, klanjanje sa tekbirima,…) a u unutrašnjosti su pokvareni propagatori sekte murdžija i medhalija, te uporni branitelji porodice Saud i njenih privatnih “učenjaka”.

Kako ćete ih prepoznati?

Ko god se suprotstavi interesima saudijskog režima i ideologiji njegovih učenjaka, od strane propagatora murdžizma biva proglašen novotarom, ekstremistom, teroristom i tekfirovcem. Za ove murdžije, u svijetu nema legitimnog džihada, pa i kada govore o džihadu, oni to rade samo kada treba da upozore na “devijantne skupine kojih se treba kloniti” (kako oni nazivaju mudžahide), u blažoj varijanti, dok drugi propagatori murdžizma otvoreno nazivaju mudžahide ekstremistima, tekfirovcima i teroristima.

Izuzetak je, uslovno rečeno, Sirija, gdje oni manipulišu masama sa nejasnim i zamagljenim stavovima. Ako i podržavaju neku od pobunjeničkih skupina, onda je to ona koja ima blagoslov saudijskog taguta, a to je po pravilu sekularna pobunjenička grupa koja se zapravo bori protiv mudžahida.

Iz dana u dan pristižu izvještaji mudžahida iz Sirije, u kojima se navodi da je murdžijska tagutska ulema porodice Saud izdala fetvu o dozvoljenosti ubijanja “tekfirovaca” iz Džebhatun-nusre i Islamske Države u Iraku i Šamu, dvije najjače pobunjeničke džihadske skupine u Siriji.

Tako današnje murdžije nastavljaju posao svojih prethodnika, zadovoljavajući pokvarene vladare i boreći se protiv muslimana i sijući među njima iskrivljeno vjerovanje.

Detaljnije o murdžijama možeš pročitati ovdje, dok o torturama u saudijskim zatvorima možeš pročitati ovdje.

(Put vjernika)

NOVO NA SAJTU

Upitan je Allahov Poslanik alejhisselam, pa je odgovorio

0
Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, upitan je hoće li vjernici na Sudnjem danu vidjeti svoga Gospodara. Tada je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem,...

Preporučeni sadržaj

Ratko Mladic, Srebrenica, genocid

Srebrenica: Lijepljene plakate Mladića s porukom ‘Genocida nije bilo’

0
Aktivisti Udruženja građana “Istočna alternativa” danas su na nekoliko oglasnih mjesta u Srebrenici zalijepili plakate sa likom generala Ratka Mladića i natpisom “Genocida nije...

Islamske teme