VIDEO: Nakon šest godina boravka u saudijskom zatvoru

Popularno na sajtu

Malo muslimana u svijetu je upoznato sa činjenicom da se u zatvorima države koja sebe naziva šerijatskom, nalazi na desetine hiljada muslimana, od kojih su mnogi proveli i po deset godina a da im nikada nije rečeno zašto su tu.

Vlada tzv. Saudijske Arabije, koja je, bez sumnje, najodaniji američki podanik na svijetu, hapsi, zatvara, torturiše i ubija svoje građane samo na osnovu sumnje.

Na udaru terorističke vlade su mladi ljudi, ali i stari, muškarci, ali i žene (koje se u zatvoru siluju), obični muslimani, ali i šejhovi.

Među najpoznatijim šejhovima i učenjacima koji godinama borave u saudijskim zatvorima su šejh Ali el-Hudajr, šejh Nasir el-Fahd, šejh Ahmed el-Halidi, te mnogi drugi šejhovi i daije.

Podanici saudijske vlasti se iživljavaju nad zatvorenim starim i mladim muslimanima. Šejh Ahmed Džibril spominje sljedeće riječi o torturi nad zatvorenim šejhom Nasirom el-Fahdom, koji je zatvoren jer se njegovo učenje nije poklapalo sa zvaničnim učenjem svećenika Saudovog dvorca.

Kaže Ahmed Džibril (detaljnije o ovome možeš pročitati ovdje): “U ćeliju šejha (Nasira el-Fahda, op.PV) upadaju specijalci koji ga premlaćuju, vuku na leđima po holu zatvora, dok mu jedan od oficira staje nogom na lice. Šejha potom postavljaju na trbuh te mu svežu noge i ruke zajedno na leđima i tako ga ostave cijeli dan u ćeliji, a lijeva mu je ruka mjesec dana poslije toga ostala paralizirana i nije liječen zbog toga… Postave ga da sjedi na veoma vrućem metalu četiri sata i nisu mu dali da se liječi od toga. Toliko je bio bolestan da je jedno vrijeme klanjao samo očima, puzao bi na stomaku da dođe do WC-a…

Poslije sjedenja na vrućem metalu razbolio se i nije mogao jesti i piti pet dana, kada je nakon toga skoro umro odveli su ga doktoru da ozdravi da bi ga mogli i dalje mučiti. Šejh je devet godina u zatvoru a zadnjih šest godina niko ga od familije nije vidio, pričao sa njim, niti mu čuo glas…

Jedan od zatvorenika koji je skoro izašao iz zatvora vidio je šejha Nasira i prenosi da je šejh rekao: “Znam da ću umrijeti u zatvoru kao Ibn Tejmijje”.

Šejh Sulejman el-Ulvan je rekao nakon izlaska iz zatvora: „Dovite za braću u zatvoru, a posebno za Nasira el-Fehda” Zašto? Jer on prolazi “poseban tretman”!

Istu sudbinu šejha Nasira el-Fahda dijeli hiljade drugih muslimana, a jedan od njih je Salih ibn Muhammed el-Muhavis, kome su usljed tortura paralizirane ruke, dok je i njegovo mentalno stanje znatno narušeno. Salih je u zatvoru smršavio i ne može da hoda.

Na video snimku ispod možete pogledati u kakvom stanju izlaze muslimani iz zatvora saudijskog taguta, tj. saudijske vlade, koju današnje murdžije, medhalijevci i džehmije smatraju islamskom vladom.

Reci ne murdžijama!

Cijenjeni čitaoče!

Glasnogovornici saudijskog režima i njegovih svećenika su među nama! Po spoljašnjosti izgledaju poput sljedbenika sunneta (duge brade, široka odjeća, klanjanje sa tekbirima,…) a u unutrašnjosti su pokvareni propagatori sekte murdžija i medhalija, te uporni branitelji porodice Saud i njenih privatnih “učenjaka”.

Kako ćete ih prepoznati?

Ko god se suprotstavi interesima saudijskog režima i ideologiji njegovih učenjaka, od strane propagatora murdžizma biva proglašen novotarom, ekstremistom, teroristom i tekfirovcem. Za ove murdžije, u svijetu nema legitimnog džihada, pa i kada govore o džihadu, oni to rade samo kada treba da upozore na “devijantne skupine kojih se treba kloniti” (kako oni nazivaju mudžahide), u blažoj varijanti, dok drugi propagatori murdžizma otvoreno nazivaju mudžahide ekstremistima, tekfirovcima i teroristima.

Izuzetak je, uslovno rečeno, Sirija, gdje oni manipulišu masama sa nejasnim i zamagljenim stavovima. Ako i podržavaju neku od pobunjeničkih skupina, onda je to ona koja ima blagoslov saudijskog taguta, a to je po pravilu sekularna pobunjenička grupa koja se zapravo bori protiv mudžahida.

Iz dana u dan pristižu izvještaji mudžahida iz Sirije, u kojima se navodi da je murdžijska tagutska ulema porodice Saud izdala fetvu o dozvoljenosti ubijanja “tekfirovaca” iz Džebhatun-nusre i Islamske Države u Iraku i Šamu, dvije najjače pobunjeničke džihadske skupine u Siriji.

Tako današnje murdžije nastavljaju posao svojih prethodnika, zadovoljavajući pokvarene vladare i boreći se protiv muslimana i sijući među njima iskrivljeno vjerovanje.

Detaljnije o murdžijama možeš pročitati ovdje, dok o torturama u saudijskim zatvorima možeš pročitati ovdje.

(Put vjernika)

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz