Saudijska Arabija: Šejh Sulejman el-Ulvan osuđen na 15 godina zatvora!

Popularno na sajtu

Šejh Sulejman el-Ulvan, jedan od najvećih i najznačajnijih živih učenjaka današnjice, jutros je osuđen na 15 godina zatvora, izvijestili su preko svojih Twitter računa šejh dr. Ijad el-Kunejbi i šejh Ahmed Džibril. Ista vijest je potvrđena na Facebook profilu šejha Ulvana.

Šejh je optužen za neposlušnost „velijul emru“ (kako mnoge murdžije, medhalijevci i džehmije nazivaju saudijskog taguta), a u procesu suđenja šejhu, tužilac je naveo niz optužbi, među kojima je i branjenje zatvorenog šejha Nasira el-Fehda, nad kojim sudijski dželati vrše svakodnevne torture, kao i davanje fetve o obaveznosti džihada u Siriji, što se kosi sa američkim interesima, te prema tome i interesima zulumćarske saudijske vlade koja služi Americi.

Podsjetimo da je zbog svojih mnogobrojnih fetvi u kojima je otvoreno svojim jezikom i perom podržavao mudžahide na Allahovom putu, šejh Ulvan 2004. godine zatvoren od strane saudijske vlade.

Feh el-Humejdani, tagutski sudija, koji je osudio šejha Ulvana

Šejh Ulvan je u zatvoru proveo skoro 9 godina, nakon čega je oslobođen u decembru 2012. godine. Međutim, neprijatelji sljedbenika sunneta, taguti i njihove sluge nisu bili mirni sve dok nisu ponovo pokrenuli sudski postupak protiv šejha i na kraju ga osudili, na radost sektaša iz redova murdžija, kao i ostalih neprijatelja sunneta.

Znanju šejha Ulvana, koji je muhaddis (zna napamet hadiske zbirke od više desetina hiljada stranica!) posvjedočili su učenjaci i imami ovoga ummeta. Još prije 15 godina kada šejh Ulvan nije imao ni 30 godina, šejh Usejmin bi kontaktirao šejha Ulvana i pitao ga o vjerodostojnosti određenih hadisa. Šejh Hamud ibn Ukla eš-Šuajbi je rekao: „Nisam vidio nekog poput njega, spojio je između hifza i shvatanja.” Također, šejh Bin Baz je još u svoje vrijeme slao pisma vlastima u kojima je tražio da se šejhu Ulvanu dopusti da drži predavanja nakon što mu je to bilo zabranjeno.

Mnogi najveći učenjaci ovog ummeta, trenutno se nalaze u zatvorima arapskih taguta, najviše u tzv. Saudijskoj Arabiji, koju sljedbenici sekte murdžija i medhalijevaca nazivaju šerijatskom državom.

Među zatvorenim šejhovima su šejhovi: Ali el-Hudajr (imam učenjaka u akidi), Nasir el-Fehd, Ahmed el-Halidi, kao i poznati daija Halid er-Rašid, koji je takodjer osuđen na 15 godina zatvora zbog predavanja u kome je branio čast Poslanika, sallAllahu alejhi we sellem (ovo legendarno video predavanje možete pogledati ovdje).

Napominjem da je šejh Ulvan i tokom sudskog postupka javno negirao saudijski sud, te sudiji u lice rekao da su njihovi zatvori zulumćarski, i da je osnova u njihovom radu batil – neispravnost.

Šejh Ulvan nakon izricanja presude

Oko 9 sati i 40 minuta (po srednjeevropskom vremenu), ponosno i nasmijan, sudnicu saudijskog taguta zulumćara, napustio je šejh Sulejman el-Ulvan, jedan od najvećih živih učenjaka današnjice!

Molimo Allaha da šejha učvrsti na istini i učini ga nepokolebljivim kao i do sada, a da brzo svidi račun sa tagutima i njegovim slugama, koji zatvaraju mudžahide i učenjake kako bi se dodvorili krstašima i sačuvali svoje razvratne dvorce.

Molimo Allaha da uputi, ako su za uputu, ili skine sa vratova muslimana (ako nisu za uputu) nepravednu ulemu koja tagutima daje legitimitet u ubijanju i mučenju muslimana, molima Ga da onemogući spletke murdžija, medhalijevaca i haridžija, čiji jezici i pera nisu mirovali od blaćenju šejha Ulvana i svih drugih šejhova ehli sunneta.

Molimo Allaha da uputi one koji su manipulisali šejhovim fetvama (vidi ovdje), izvlačeči ih iz konteksta, obmanjujući muslimane i dokazujući time svoje neispravne stavove! Amin!

Nakon presude šejhu, mnogi muslimani su jutros krenuli prema sudu, radi protesta protiv zulumćarske presude.

 

(Put vjernika)

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

%d bloggers like this: