Saudijska Arabija: Šejh Sulejman el-Ulvan osuđen na 15 godina zatvora!

Popularno na sajtu

Šejh Sulejman el-Ulvan, jedan od najvećih i najznačajnijih živih učenjaka današnjice, jutros je osuđen na 15 godina zatvora, izvijestili su preko svojih Twitter računa šejh dr. Ijad el-Kunejbi i šejh Ahmed Džibril. Ista vijest je potvrđena na Facebook profilu šejha Ulvana.

Šejh je optužen za neposlušnost „velijul emru“ (kako mnoge murdžije, medhalijevci i džehmije nazivaju saudijskog taguta), a u procesu suđenja šejhu, tužilac je naveo niz optužbi, među kojima je i branjenje zatvorenog šejha Nasira el-Fehda, nad kojim sudijski dželati vrše svakodnevne torture, kao i davanje fetve o obaveznosti džihada u Siriji, što se kosi sa američkim interesima, te prema tome i interesima zulumćarske saudijske vlade koja služi Americi.

Podsjetimo da je zbog svojih mnogobrojnih fetvi u kojima je otvoreno svojim jezikom i perom podržavao mudžahide na Allahovom putu, šejh Ulvan 2004. godine zatvoren od strane saudijske vlade.

Feh el-Humejdani, tagutski sudija, koji je osudio šejha Ulvana

Šejh Ulvan je u zatvoru proveo skoro 9 godina, nakon čega je oslobođen u decembru 2012. godine. Međutim, neprijatelji sljedbenika sunneta, taguti i njihove sluge nisu bili mirni sve dok nisu ponovo pokrenuli sudski postupak protiv šejha i na kraju ga osudili, na radost sektaša iz redova murdžija, kao i ostalih neprijatelja sunneta.

Znanju šejha Ulvana, koji je muhaddis (zna napamet hadiske zbirke od više desetina hiljada stranica!) posvjedočili su učenjaci i imami ovoga ummeta. Još prije 15 godina kada šejh Ulvan nije imao ni 30 godina, šejh Usejmin bi kontaktirao šejha Ulvana i pitao ga o vjerodostojnosti određenih hadisa. Šejh Hamud ibn Ukla eš-Šuajbi je rekao: „Nisam vidio nekog poput njega, spojio je između hifza i shvatanja.” Također, šejh Bin Baz je još u svoje vrijeme slao pisma vlastima u kojima je tražio da se šejhu Ulvanu dopusti da drži predavanja nakon što mu je to bilo zabranjeno.

Mnogi najveći učenjaci ovog ummeta, trenutno se nalaze u zatvorima arapskih taguta, najviše u tzv. Saudijskoj Arabiji, koju sljedbenici sekte murdžija i medhalijevaca nazivaju šerijatskom državom.

Među zatvorenim šejhovima su šejhovi: Ali el-Hudajr (imam učenjaka u akidi), Nasir el-Fehd, Ahmed el-Halidi, kao i poznati daija Halid er-Rašid, koji je takodjer osuđen na 15 godina zatvora zbog predavanja u kome je branio čast Poslanika, sallAllahu alejhi we sellem (ovo legendarno video predavanje možete pogledati ovdje).

Napominjem da je šejh Ulvan i tokom sudskog postupka javno negirao saudijski sud, te sudiji u lice rekao da su njihovi zatvori zulumćarski, i da je osnova u njihovom radu batil – neispravnost.

Šejh Ulvan nakon izricanja presude

Oko 9 sati i 40 minuta (po srednjeevropskom vremenu), ponosno i nasmijan, sudnicu saudijskog taguta zulumćara, napustio je šejh Sulejman el-Ulvan, jedan od najvećih živih učenjaka današnjice!

Molimo Allaha da šejha učvrsti na istini i učini ga nepokolebljivim kao i do sada, a da brzo svidi račun sa tagutima i njegovim slugama, koji zatvaraju mudžahide i učenjake kako bi se dodvorili krstašima i sačuvali svoje razvratne dvorce.

Molimo Allaha da uputi, ako su za uputu, ili skine sa vratova muslimana (ako nisu za uputu) nepravednu ulemu koja tagutima daje legitimitet u ubijanju i mučenju muslimana, molima Ga da onemogući spletke murdžija, medhalijevaca i haridžija, čiji jezici i pera nisu mirovali od blaćenju šejha Ulvana i svih drugih šejhova ehli sunneta.

Molimo Allaha da uputi one koji su manipulisali šejhovim fetvama (vidi ovdje), izvlačeči ih iz konteksta, obmanjujući muslimane i dokazujući time svoje neispravne stavove! Amin!

Nakon presude šejhu, mnogi muslimani su jutros krenuli prema sudu, radi protesta protiv zulumćarske presude.

 

(Put vjernika)

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz