Šejh er-Rubejš pozvao muslimane da uzmu oružje u ruke i da obore saudijski režim

Popularno na sajtu


Muftija Al-Kaide na Arapskom poluotoku (AKAP) pozvao je muslimane Arabije da se oružano suprostave režimu tlačitelja i otpadnika, koji su prisvojili vlast u Arabiji, i da oslobode narod od ugnjetavanja tirana.
Video poruka šejha Ibrahima er-Rubejša je postavljena na YouTube video servisu. Prema web-stranici „Al-Arabiya“, mufitja AKAP-a pozvao je na oslobađanje svih zatvorenika koji se muče u saudijskim zatvorima bez optužbe ili suđenja, izvještava UmmaNews.

„Molim Allaha da ih On oslobodi i molim Ga da njih i nas učini poslušnim Njemu“, citirali su mediji šejha er-Rubejša.

„Moja želja je da oni ne prestanu da djeluju nakon što budu oslobođeni iz zatvora, nego, umjesto toga, da odu u odbranu i borbu za svoje ciljeve “, rekao je muftija Al-Kaide.

„Ljudi sada suosjećaju sa slučajevima zatvorenika. Pozivam zatvorenike da iskoriste te simpatije i da upozore ljude na stvarnost (saudijske) vlade i da ih potaknu da se bore na Allahovom putu i da postanu Njegovi glasnici“, rekao je šejh er-Rubejš.

Kao što je navedeno od strane „Al-Arabiya“, odmah nakon postavljanja ovog videa na You Tube, administracija američkog video-servisa je uklonila video pod izgovorom da je video „prekršio odredbe i uvjete sajta“.

Treba podsjetiti da pomenuti video servis, kojeg posjeduje Google, povremeno uklanja video materijale neželjene od strane vlada Rusije i SAD-a. Stoga, proglašavanjem poruke muftije AKAP-a „teškim zločinom“, jasno ukazuje koju stranu je izabrao saudijski režim u globalnom ratu između islama i nevjerstva.

Treba podsjetiti da je neki dan stotine muslimana izašlo na demonstracije u arapskom gradu Burejda, sa zahtijevom oslobađanja njihove rodbine, nepravedno zatvorene od strane saudijskog režima.

Aktivisti su najavili 28. februar kao dan akcije ispred saudijske „Uprave za istragu i kazneni progon“ u Burejdi. Izvori ukazuju da broj prosvjednika nastavlja da raste. Podigli su transparente protiv nelegalnih i nasumičnih uhićenja, i mjera Muhammeda bin Najefa, kolovođe saudijskog Ministarstva za unutrašnje poslove, koji koristi takozvane ‘antiterorističke’ zakone da suzbije volju naroda.

Sin aktivistice Rime al-Džoreš, izvijestio je da su saudijski otpadnici zahtijevali od njegove majke da skine svoju odjeću (nikab) radi „provjere“, ali kada je žena odbila, pretučena je i mučena. Ova muslimanka je odvedena u bolnicu sa slomljenim udovima i vratom.

Trenutno se u zatvorima Saudijske Arabije nalazi oko 30 000 (trideset hiljada) zatvorenika koji su zatočeni bez suđenja, na neosnovanim optužbama.

Izvor: Kavkaz centar

Prijevod i obrada: Put vjernika

Ključne riječi:{tortags,4264,1}

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz