Poslanikov, sallAllahu alejhi ve sellem, abdest

Objavljeno / ažurirano:

Poslanikov, sallAllahu alejhi ve sellem, abdest je brošura pri kojoj je autor koristio samo vjerodostojne hadise Allahova Poslanika, sallAllahu alejhi we sellem, u skladu s redoslijedom abdesta, i govorio o nekim pitanjima o kojima postoji razilaženje među učenjacima. Odabrali smo ono za šta mislimo da je tačno, a odgovorili smo i onima koj i misle suprotno.

Želja nam je da se ovim prigodnim izdanjem dopuni znanje čitalaca iz oblasti ibadeta, te im na taj način olakšamo i postupanje u vezi s određenim propisima. Ima onih koji zbog nedovoljnog općeg (pred) znanja nisu u mogućnosti da se služe postojećom literaturom, ali ima i onih kojima je jedina prepreka na tom putu-lijenost. Savjet i jednima i drugima je da se pokrenu, čitaj u, istražuju i šire svoje znanje kako bi mogli spoznati svoju vjeru.

 

ID kartica knjige:

Jezik: Bosanski
Autor: Fehd bin Abdirrahman ed-Devserij
Broj stranica: 45
Veličina fajla: 1.61 MB
Objavljeno 10.11.2013.
Napomena: Sadržaj knjige se može pretraživati, kopirati i lijepiti u Word ili internet browser editor

 

DOWNLOAD: Desni klik miša na dugme ispod, a potom izaberi opciju: Save Link As… (Firefox i Chrome brauzeri) ili Save target as… (Internet Explorer)

Download knjige Poslanikov, sallAllahu alejhi ve sellem, abdest

Novo na sajtu

islam pv art wall

Ljubav prema onima koji se suprostavljaju Allahu

Šejh ibn Tejmijje kaže: Riječi Allaha (prijevod značenja): "Nećeš naći one koji vjeruju u Allaha i Sudnji dan, da su u ljubavi sa onima koji se...

Preporučeni sadržaj

islam pv art sea

Srce vjernika je između straha, nade i ljubavi

Srce vjernika priželjkuje sreću na dunjaluku i na ahiretu, međutim ta sreća i potpuna slast može se ostvariti samo ako zavolimo Uzvišenog Allaha, spoznamo...
islamske-teme

Mezhebi

Islamske teme