Poslanikov, sallAllahu alejhi ve sellem, abdest

Objavljeno / ažurirano:

Poslanikov, sallAllahu alejhi ve sellem, abdest je brošura pri kojoj je autor koristio samo vjerodostojne hadise Allahova Poslanika, sallAllahu alejhi we sellem, u skladu s redoslijedom abdesta, i govorio o nekim pitanjima o kojima postoji razilaženje među učenjacima. Odabrali smo ono za šta mislimo da je tačno, a odgovorili smo i onima koj i misle suprotno.

Želja nam je da se ovim prigodnim izdanjem dopuni znanje čitalaca iz oblasti ibadeta, te im na taj način olakšamo i postupanje u vezi s određenim propisima. Ima onih koji zbog nedovoljnog općeg (pred) znanja nisu u mogućnosti da se služe postojećom literaturom, ali ima i onih kojima je jedina prepreka na tom putu-lijenost. Savjet i jednima i drugima je da se pokrenu, čitaj u, istražuju i šire svoje znanje kako bi mogli spoznati svoju vjeru.

 

ID kartica knjige:

Jezik: Bosanski
Autor: Fehd bin Abdirrahman ed-Devserij
Broj stranica: 45
Veličina fajla: 1.61 MB
Objavljeno 10.11.2013.
Napomena: Sadržaj knjige se može pretraživati, kopirati i lijepiti u Word ili internet browser editor

 

DOWNLOAD: Desni klik miša na dugme ispod, a potom izaberi opciju: Save Link As… (Firefox i Chrome brauzeri) ili Save target as… (Internet Explorer)

Download knjige Poslanikov, sallAllahu alejhi ve sellem, abdest

NOVO NA SAJTU

Ruska vojska

Sirija: Šta je sljedeći potez Rusije u Manbidžu?

Ubrzo nakon što je američka vojska počela povlačenje iz sjeverne Sirije ovog mjeseca Rusija je odmah dovela svoje snage kako bi popunila vakuum vojne...
islamske teme kader

Podjela sunneta i hadisa

Preporučeni sadržaj

islamske fetve

Onaj ko sudi drugim zakonom mimo Allahova je poput onoga ko...

Ko sudi drugim zakonom mimo Allahova, pa makar vjerovao da je Allahov zakon bolji, je mušrik1. Njegovo ubjeđenje da je Allahov šerijat bolji (od...

Islamske teme