Nakon šest godina EU shvatila da su djeca u Beslanu ubijena od strane Putinove FSB terorističke bande

Objavljeno / ažurirano:

Šef Evropskog parlamenta, Jerzy Buzek, rekao je da će poslati pismo ruskom predsjedniku Medvedevu i zatražiti od njega da osigura puno priznanje prava porodica žrtava tragedije u Beslanu i također da “konačno objelodani istinu o događajima koji su se desili početkom septembra, 2004. godine”.

Osim toga, Busek striktno sugeriše Putinu i Medvedevu u pisanoj izjavi, u tekstu koji je postavljen 03. septembra 2010. godine na zvaničnu web stranicu šefa Evropskog parlamenta.


“Šest je godina od tragičnog događaja u beslanskoj školi i velika je zabrinutost Evropskog parlamenta da nasilje još uvijek bjesni u regiji Sjevernog Kavkaza. Mir i sigurnost su potrebni uslovi za puno poštivanje ljudskih prava i vladavinu zakona”, kaže se u izjavi na web stranici EP-a.

U koordiniranim koracima, organizacija “Glas Beslana” je također poslala pismo Medvedevu. U pismu se optužuje Putin da već dvije godine ignoriše njihove zahtjeve za objektivnom istragom i socijalnim pravom statusa žrtava ovog terorističkog napada FSB-a.

U međuvremenu, delegacija sastavljena od osam članova Evropskog parlamenta posjetila je Beslan 01. 09. 2010. godine. Žrtve beslanske tragedije i aktivisti organizacija za ljudska prava obično upućuju svoje pritužbe EP-u protiv Putinove vlasti. Zastupnici su se sastala sa žrtvama dječijeg masakra izvedenog od strane ruskih terorista iz Putinove bande FSB.

Nakon sastanka, parlamentarci su izjavili:

“Važno je utvrditi istinu o tome šta se desilo u Beslanu, 1-3. septembra 2004. godine”, iako ruska propaganda širi Putinovu “istinu” u i izvan Rusije već šest godina.

Prisjećanja radi, 3. septembra 2004. godine, čak i prema veoma umanjenim zvaničnim brojkama, ruski teroristi iz FSB-a su ubili 318 ljudi u Beslanu, od kojih 186 djece.

Više od 810 osoba je povrijeđeno. Osim toga, postoje ozbiljne sumnje da su FSB i ruska vojska oteli veliki broj djece za određene krvave žrtvene rituale, a raskomadanu djecu za organe.

 

Izvor: Kavkaz centar

NOVO NA SAJTU

Upitan je Allahov Poslanik alejhisselam, pa je odgovorio

0
Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, upitan je hoće li vjernici na Sudnjem danu vidjeti svoga Gospodara. Tada je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem,...

Preporučeni sadržaj

Ratko Mladic, Srebrenica, genocid

Srebrenica: Lijepljene plakate Mladića s porukom ‘Genocida nije bilo’

0
Aktivisti Udruženja građana “Istočna alternativa” danas su na nekoliko oglasnih mjesta u Srebrenici zalijepili plakate sa likom generala Ratka Mladića i natpisom “Genocida nije...

Islamske teme