Nakon šest godina EU shvatila da su djeca u Beslanu ubijena od strane Putinove FSB terorističke bande

Popularno na sajtu

Šef Evropskog parlamenta, Jerzy Buzek, rekao je da će poslati pismo ruskom predsjedniku Medvedevu i zatražiti od njega da osigura puno priznanje prava porodica žrtava tragedije u Beslanu i također da “konačno objelodani istinu o događajima koji su se desili početkom septembra, 2004. godine”.

Osim toga, Busek striktno sugeriše Putinu i Medvedevu u pisanoj izjavi, u tekstu koji je postavljen 03. septembra 2010. godine na zvaničnu web stranicu šefa Evropskog parlamenta.


“Šest je godina od tragičnog događaja u beslanskoj školi i velika je zabrinutost Evropskog parlamenta da nasilje još uvijek bjesni u regiji Sjevernog Kavkaza. Mir i sigurnost su potrebni uslovi za puno poštivanje ljudskih prava i vladavinu zakona”, kaže se u izjavi na web stranici EP-a.

U koordiniranim koracima, organizacija “Glas Beslana” je također poslala pismo Medvedevu. U pismu se optužuje Putin da već dvije godine ignoriše njihove zahtjeve za objektivnom istragom i socijalnim pravom statusa žrtava ovog terorističkog napada FSB-a.

U međuvremenu, delegacija sastavljena od osam članova Evropskog parlamenta posjetila je Beslan 01. 09. 2010. godine. Žrtve beslanske tragedije i aktivisti organizacija za ljudska prava obično upućuju svoje pritužbe EP-u protiv Putinove vlasti. Zastupnici su se sastala sa žrtvama dječijeg masakra izvedenog od strane ruskih terorista iz Putinove bande FSB.

Nakon sastanka, parlamentarci su izjavili:

“Važno je utvrditi istinu o tome šta se desilo u Beslanu, 1-3. septembra 2004. godine”, iako ruska propaganda širi Putinovu “istinu” u i izvan Rusije već šest godina.

Prisjećanja radi, 3. septembra 2004. godine, čak i prema veoma umanjenim zvaničnim brojkama, ruski teroristi iz FSB-a su ubili 318 ljudi u Beslanu, od kojih 186 djece.

Više od 810 osoba je povrijeđeno. Osim toga, postoje ozbiljne sumnje da su FSB i ruska vojska oteli veliki broj djece za određene krvave žrtvene rituale, a raskomadanu djecu za organe.

 

Izvor: Kavkaz centar

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz