Amerika u Siriju šalje ubice iz terorističke organizacije “Blackwater” da ubijaju mudžahide

Popularno na sajtu

Izvori sirijske opozicije izvještavaju, da je pored odluke Vašingtona da se mudžahidi Džebhatun-nusre stave na listu takozvanih “terorističkih organizacija”, odlučeno da se u Siriju pošalje nekoliko grupa CIA-e iz zloglasne kafirske bande “Blackwater” (preimenovana u “Xe” nakon otkrivanja serije zločina).

Kompanija “Blackwater”, koja se zvanično bavi pružanjem usluga sigurnosti, već je rasporedila svoje specijalne snage u sjevernu i istočnu Siriju, posebno u južna predgrađa Damaska, pripremajući ubistva vođa Džebhatun-nusre i onih koji sa njima sarađuju.

Neki “pouzdani izvori” izvještavaju da su tri jedinice komandosa, od kojih se svaka sastoji od po četiri profesionalne ubice, ušle u Siriju preko turske granice.

Dvije jedinice su locirane u predgrađima Halepa, a treća u Deir ez-Zouru. Ove jedinice nadgledaju američki generali porijeklom iz latinske Amerike.

Članovi ovih grupa ubica koje su poslane u Siriju su plaćenici iz Iraka i Jordana, koji mogu lahko komunicirati sa lokalnim stanovništvom.

Izvori tvrde da su ranije ovi agenti sprovodili operacije u Iraku i Afganistanu. Direktno su učestvovali u ubistvima komandira na terenu. Neki od ubica koji su poslani u Siriju su članovi jordanske vladine terorističke bande CTB-71, kojoj je povjeren zadatak “borbe protiv terorizma”.

Ova grupa profesionalnih ubica je naoružana sa automatskim puškama, mašinkama, snajperima i specijalnim pištoljima.

Kako izvori prenose, Vašington ne bi nikada javno priznao da je poslao ubice iz bande “Blackwater”, jer se plaši reakcije javnosti i prijetnje koju bi ovaj potez mogao donijeti nadolazećoj misiji Vašingtona u Siriji.

Izvor: Kavkaz centar
Prijevod: Put vjernika

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz