Putin i Kadirov su krvoločne zvijeri – ubice slobode

Popularno na sajtu

Međunarodna organizacija „Reporteri bez granica“ (eng. RWB), nazvala je krvavog ruskog kolovođu Putina i njegovu krvavu pudlicu Kadirova “krvoločnim zvijerima – ubicama slobode.”

Želimo naglasiti da ni jedan jedini ruski medij, cenzurisan od bande FSB-a, ne izvještava o tome (svi oni “prevode ” riječ “predator”, kao “neprijatelj” ili u najboljem slučaju “progonitelj”, iako je razlika značajna).


O ubici slobode, Putinu (sve ovo nije objavljeno u Rusiji, zbog FSB-putinsko-medvedeve cenzure), „Reporteri bez granica“ pišu:

„Kontrola” je ključna riječ za ovog bivšeg KGB policajca: kontrola stanja, kontrola ekonomskih i političkih snaga, kontrola geopolitičkih strateških interesa i kontrola nad medijima. Nacionalna televizija sada govori jednim glasom.

Nezavisni novinari i aktivisti za ljudska prava su izloženi znatnim opasnostima, posebno na Sjevernom Kavkazu. Pet novinara je ubijeno u 2009. Dvadeset i dva su ubijena od 2000. godine (kada je došao na vlast KGB zločinac Putin, op.KC.).

Mlada patriotska straža, Naši, osnovana 2005. od strane Kremlja, na zapovijed Putina i onih koji još uvijek oplakuju pad carske Rusije, tuže novine koje se kritički osvrću na sovjetsku prošlost i na sadašnju vladu.

Kao i manipulatorske grupe i institucije, Putin je promovirao klimu napumpanog nacionalnog ponosa, koja potiče na progon neistomišljenika i liberala (slobodoumnih) i podstiče pravo nekažnjavanja koje čvrsto potkopava zakon.

O ruskoj marioneti, ubici slobode, Kadirovu, „Reporteri bez granica“ pišu:

Često se spominje kao “Putinov pas čuvar”, Ramzan Kadirov, sa ruskim premijerom dijeli zajedničke osobine, grub jezik i snažnu akciju. “Predsjednik” i neosporni šef ruske republike na Sjevernom Kavkazu, od aprila 2007. je obnovio prividno zatišje, nakon pustoši dva rata.

Visoka cijena je bila plaćena za tu površnu stabilnost – uvod režima anarhije (bezakonskog režima).

Dva žestoka kritičara koja su se bavila “čečenskim problemom”, novinarka Ana Politkovskaja i aktivistica za ljudska prava Natalia Estemirova, ubijene su – Politkovskaja u Moskvi, u oktobru 2006, a Estemirova u Čečeniji, u julu 2009. godine.

Kada su ga aktivisti za ljudska prava okrivljavali za njihovu smrt, Kadirov je to opovrgavao, (na njemu svojstven način, op.prev): “To je sranje, to je samo trač”, rekao je on.

Oni koji prežive u ovom neprijateljskom okruženju znaju pravila igre, prvo od njih je: nikada ne kritikovati politiku “predsjednika”, čija se slika prikazuje svuda.

Kadirov je rekao ovo o terorizmu: “Moja metoda je jednostavna. Oni koji ometaju mir naroda, s njima treba postupati oštro, čak okrutno.” A novinarima je dodao: “Novine moraju biti u službi jedinstva čečenskog naroda.”

U praksi, novinari to tumače kao da moraju pohvaliti svaku njegovu akciju i odanost ljudi prema njemu.

Da bi se osigurala apsolutna odanost, Kadirov koristi ne samo strah nego i novac, koji se priliva u izobilju od Kremlja do Groznog (Džohar – KC). Nove novine su osnovane sa čečenskim (marionetskim, KC) vladinim fondom, kako bi se stvorio dojam da republički mediji cvjetaju.

Ali, svi oni samo ponavljaju isti refren do beskonačnosti. Za strane novinare, to ide bez spomena da ih Kadirov optužuje za iskrivljavanje stvarnosti i ne javljanja onog što se stvarno događa u Čečeniji.

Za primijetiti je (općenito, iznenađujuće) da, zajedno sa ruskim cenzurisanim medijima (pristalicama i braniteljima masovnih ubica, krvavih osvajačkih ratova i nasilja), ni jedna zapadna radio stanica ili mediji na ruskom nisu izvijestili upravo ono što su posebno svjedočili novinari iz RWB o situaciji sa nedostatkom slobode govora u Rusiji i od strane Rusije okupiranom Kavkaskom Emiratu.

Izvor: Kavkaz centar

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz