Kadirov: Putin je moj idol!

Popularno na sajtu

“Putin je moj idol, ja ga volim…”, rekao je Kadirov u svom intervjuu za radio Slobodna Evropa.

Vođa ruskih podanika u Čečeniji, Kadirov, je rekao da se on protivi nezavisnosti Čečenije, te da on želi ponovo da vidi 2012. godine njegovog idola, Putina, kao ruskog predsjednika.

“Volio bih da bude predsjednik dok god je živ. Mnogo ga volim, kao što čovjek voli čovjeka”, priznao je Kadirov u intervjuu za Newsweek.


Kadirov naziva svoje osobne neprijatelje “neljudima koji kritikuju Putina”.

“On je čovjek od riječi; donio je mir u Čečeniju. Bili smo u rukama bandita, a alkoholičar Jelcin nas je bombardovao”, podsjeća otpadnik. On zaključuje: “Sve dok me Putin podržava, ja mogu sve da uradim…”

Objasnio je da želi “odriješene ruke” u borbi sa mudžahidima, koje on naziva “neprijateljima naroda i islama”.

Prema Kadirovu, nemoguće je bilo “pobijediti teror bez vjere” u Čečeniji. Stoga su bili poduzeti snažni napori u “oživljavanju islama u toj republici”. Pod islamom ruski podanik misli na razne sufijske sekte kaderijskih i nakšibendijskih tarikata, koji su prisilno nametnuti u Čečeniji, uz pomoć ruskih kafira.

Kadirov je također rekao da su njegove muftije plaćene od strane Moskve.

Otpadnik je ogradio sebe od onih koji sa paintball-om napadaju nepokrivene žene i koje nemaju hidžab. “Neko ko želi ocrniti moju politiku, stoji iza ovih napada”, tvrdi Kadirov.

On je također rekao da su takvi napadi rijetki: “Danas, mnoge žene šetaju Groznim bez hidžaba! Da smo ih mi udarali ili pucali na njih, onda one to ne bi radile”, pretpostavlja ruski podanik.

Podsjećamo da je glavni ideološki slogan, koji je uveden od strane Kadirovih otpadnika i ruskih kafira u Čečeniji, a više puta izrečen od Kadirova: “Tarikat, šeri'at i ruski ustav!”


Izvor: Kavkaz Centar
Obrada: Put vjernika

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz