Magomed Gardanov, šehid ubijen u Nazranu, bio osoba sa invaliditetom

Objavljeno / ažurirano:

Objavljeno je nekoliko detalja o događaju koji se jučer desio u Nazranu, Ingušetija. Prema riječima ruskih okupatora, stanovnik sela Plijevo, Magomed Gardanov, ubijen je jučer u blizini džamije u Nazranu. Prema okupatorima i njihovim slugama iz lokalne otpadničke policije, Magomedovo auto je bilo blokirano i u tom momentu je on otvorio vatru na okupatore i otpadnike, te je u toj pucnjavi ubijen.

Okupatori su također izvijestili da su ubili i 28-godišnju “saučesnicu militanata”. Jedna žena, koja je također nazvana “saučesnicom” i 14-godišnje dijete su ranjeni.

Međutim, lokalni stanovnici kažu da je 28-godišnja Zejneb Bogatjereva, koja je ubijena od strane ruskih okupatora, bila gost kod svoje rodbine u Nazranu, a ranjena Makka Bogatjereva je radila kao medicinska sestra u bolnici, gdje je dovedena, nakon “specijalne operacije” okupatora.

14-godišnje dijete, uhvaćeno u zoni “specijalne operacije”, također je nemilosrdno pogođeno, ali je preživilo.

Magomedovo auto je blokirano i zasuto paljbom pet metara od kuće, gdje je Makka Bogatjereva živjela i gdje je u tom momentu posjetila njena rodica Zejneb. Naravno, žene nisu Gardanovi pomagači.

Mitraljezi montirani na oklopna vojna vozila su bukvalno bušili zidove kuća u ulici gdje je napravljena zasjeda za Gardanova. Pravo je čudo da ovaj čin ruskih terorista nije doveo do masovnih žrtava.

Izvori iz Nazrana također izvještavaju da je Magomed Gardanov bio osoba sa invaliditetom. Bio je bez noge i kretao se uz pomoć proteze. Nogu je izgubio 2000. godine, boreći se u glavnom gradu Čečenije, Džoharu.

Kavkaz centar

21. džumadel-evvel 1431. h.g.

6. maj 2010.

NOVO NA SAJTU

Idlib gori, šiitski režim zauzeo novu teritoriju, Erdogan duboko potresen gubitkom...

0
U ofanzivi rusko-šijitskog satanističkog saveza zadnjih dana je palo 17 mjesta u Idlibu, uključujući i strateški važan grad Maretun-Numan, koji leži na autoputu koji...
islamske teme, islam, slike

Imovinsko osiguranje

Preporučeni sadržaj

Izrael treći put potopio poljoprivredne površine u Gazi

0
Ministarstvo poljoprivrede Palestine saopćilo je kako je Izrael treći put u dvije sedmice pod vodom ostavio poljoprivredne površine na istoku Pojasa Gaze, javlja agencija...

Islamske teme