Magomed Gardanov, šehid ubijen u Nazranu, bio osoba sa invaliditetom

Objavljeno / ažurirano:

Objavljeno je nekoliko detalja o događaju koji se jučer desio u Nazranu, Ingušetija. Prema riječima ruskih okupatora, stanovnik sela Plijevo, Magomed Gardanov, ubijen je jučer u blizini džamije u Nazranu. Prema okupatorima i njihovim slugama iz lokalne otpadničke policije, Magomedovo auto je bilo blokirano i u tom momentu je on otvorio vatru na okupatore i otpadnike, te je u toj pucnjavi ubijen.

Okupatori su također izvijestili da su ubili i 28-godišnju “saučesnicu militanata”. Jedna žena, koja je također nazvana “saučesnicom” i 14-godišnje dijete su ranjeni.

Međutim, lokalni stanovnici kažu da je 28-godišnja Zejneb Bogatjereva, koja je ubijena od strane ruskih okupatora, bila gost kod svoje rodbine u Nazranu, a ranjena Makka Bogatjereva je radila kao medicinska sestra u bolnici, gdje je dovedena, nakon “specijalne operacije” okupatora.

14-godišnje dijete, uhvaćeno u zoni “specijalne operacije”, također je nemilosrdno pogođeno, ali je preživilo.

Magomedovo auto je blokirano i zasuto paljbom pet metara od kuće, gdje je Makka Bogatjereva živjela i gdje je u tom momentu posjetila njena rodica Zejneb. Naravno, žene nisu Gardanovi pomagači.

Mitraljezi montirani na oklopna vojna vozila su bukvalno bušili zidove kuća u ulici gdje je napravljena zasjeda za Gardanova. Pravo je čudo da ovaj čin ruskih terorista nije doveo do masovnih žrtava.

Izvori iz Nazrana također izvještavaju da je Magomed Gardanov bio osoba sa invaliditetom. Bio je bez noge i kretao se uz pomoć proteze. Nogu je izgubio 2000. godine, boreći se u glavnom gradu Čečenije, Džoharu.

Kavkaz centar

21. džumadel-evvel 1431. h.g.

6. maj 2010.

Novo na sajtu

Erdogan, Putin i Ruhani

Idlib glavna tema novog sastanka Putina, Erdogana i Rouhanija

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan rekao je da se tri miliona sirijskih izbjeglica može vratiti u planiranu zonu sigurnosti u sjevernoj Siriji, ako se...
grijesi ogranicavaju um

Grijesi su uzrok ograničenja uma

Preporučeni sadržaj

Policija dzamija

“Istjerajte ih iz grada vašeg, oni su ljudi-čistunci!”

Danas se na sva zvona zvoni o potrebi poštovanja ljudskih prava dok s druge strane vidimo kako su zatvori, javni i tajni, širom svijeta...

Islamske teme