EKSKLUZIVNO: Uhapšeni Srbi u Libiji su plaćene ubice! („Siroti, nedužni, miroljubivi” srpski teroristi, pardon – „građevinari”)

Popularno na sajtu

Portal „Put vjernika” je primio email od posjetioca koji se potpisao kao Abdullah a koji u prilogu navodi šokantne činjenice o tome da su peterica Srba koje su 20. augusta uhapšeni u Tripoliju zapravo plaćene ubice, koji su za račun Gadafija ubijali libijske revolucionare.

Donosimo vam u cjelosti sadržinu poruke:


Na samom početku izbijanja narodne pobune u Libiji, višedecenijski libijski diktator, Gadafi, u svojoj patološkoj srdžbi prema pobunjenicima, unajmio je mnoge plaćenike da za njegov račun ubijaju pobunjene muslimane, jer se dobar dio libijske vojske okrenuo protiv njega, a mnogi vojnici koji su milom ili silom ostali pod njegovom kontrolom nisu htjeli pucati u svoj narod (zbog čega su bili surovo ubijani).

U ovakvoj situaciji, plaćenici su pravo rješenje.

Prema pisanju srbijanskog lista „Alo”, Srbi su bili prvi plaćenici koji su stigli u Libiju. Ovo ne čudi ako se zna da je Gadafi decenijama održavao odlične veze sa Srbijom, pa čak i u vrijeme kada je Srbija učestvovala u agresiji i genocidu nad muslimanima BiH.

Tako su srpski „psi rata” za astronomske nadnice ubijali pobunjene muslimane širom Libije. Međutim, kako su pobunjenici napredovali, ukazala se potreba za još srpskih plaćenika.

Tako je srbijanska agencija „Avax” regrutovala i 12. augusta poslala „bratu” Gadafiju još srpskih ubica, a među njima i petericu „građevinskih radnika” koje su libijski revolucionari uhapsili 20. augusta. Uhapšeni su se branili da su obični, nemoćni građevinski radnici koji su usred ratnih dejstava doputovali u Libiju kako bi popravljali puteve!!! Tvrdnju revolucionara da je kod uhapšenih pronađen optički snajperski nišan, uhapšeni teroristi su negirali.

U verziju priče koju mnogi srbijanski mediji plasiraju javnosti ovih dana, malo ko će povjerovati. Štaviše, srbijanski list „Alo” je u utorak, 30. augusta 2011, na svome sajtu objavio članak pod nazivom „Ma koji smo mi, bre, plaćenici!!!” U komentaru na ovaj tekst jedan od posjetilaca je napisao: „Ako su oni građevinski radnici, onda sam ja kosmonaut.”

Međutim, srbijanski zvaničnici i svi moćniji srbijanski mediji ne dovode u pitanje nedužnost srpskih „građevinara”, te svesrdno dokazuju njihovu nevinost. Tako, u pokušaju odbrane srpskih plaćenih ubica, srbijanski list „Blic” je nesvjesno dao, navjerovatnije, najveći dokaz da su peterica uhapšenih u Libiji plaćenici.

„Blic” je, vjerovatno i ne sluteći da će dati dokaz protiv sebe i onih koje brani, objavio fotografiju jednog od peterice „nedužnih građevinara” – Milića Martinovića (kompletan tekst u “Blicu” pročitajte ovdje). Objavljena fotografija je vjerovatno isječeni dio većeg kadra sa pucačkog treninga Milića Martinovića, na kome se moglo još mnogo toga vidjeti. Međutim, i ovo je bilo dovoljno, jer je sliku sa istom kapom i naočalama Milić Martinović objavio na web servisu „LinkedIn”, na kome pojedinci i firme oglašavaju svoje usluge i traže poslove. Na ovom web servisu je Milić Martinović postavio oglas gdje je promovisao svoj “biznis”.

Milić Martinović - nedužni srpski građevinari sa snajperskim nišanom uhapšen u Libiji
Milić Martinović – nedužni srpski građevinari sa snajperskim nišanom uhapšen u Libiji

Sa istom kapom i naočalama, Milić Martinović se uslikao, ali ovog puta u ratnoj pozi sa pištoljem usmjerenim u metu. Na „LinkedIn” profilu koji je do danas bio dostupan na web adresi , Milić Martinović je kao svoje zanimanje naveo „profesionalac za sigurnost i istrage” (Security and Investigations Professional). Martinovićev profil je danas, 31. augusta 2011, ugašen, najvjerovatnije kako ne bi bio dokaz protiv njega, jer je rušio sliku „nevinog građevinara” kakvog ga srbijanski mediji i zvaničnici žele predstaviti. Pretpostavljajući da će Martinovićev profil biti ugašen, ja sam još jučer načinio „screenshot” njegovog profila na Linkedinu, što možete pogledati ispod. Kliknite na sliku kako biste pogledali “screenshot” profila u većoj rezoluciji.

Profil sa uvećanom slikom možete pogledati ispod:

Na žalost, slika nije dostupna.

Iako je neko ugasio Martinovićev profil na Linkedinu, Google pretraživač još uvijek pronalazi njegov profil, što je nepobitan dokaz da je taj profil postojao (i sami se možete uvjeriti u ovo ako načinite pretragu na Google pretraživaču za termine: milic, martinovic, linkedin). Pogledajte i „screenshot” rezultata Googleove pretrage za termine: milic, martinovic, linkedin. Kliknite na sliku da biste je vidjeli u punoj veličini.

Na žalost, slika nije dostupna.

Također, Google u “webcacheu” još uvijek „čuva” Martinovićev oglas na Linkedinu. Ovaj webcache je dostupan na adresi (Martinovićev profil je 13. po redu):

Screenshot Googleovog webcachea (kliknite na sliku ispod da biste vidjeli kompletni screenshot Googleovog webcacha za listu Linkedin profila):

Na žalost, slika nije dostupna.

Zapravo, „Blic” je o Miliću Martinoviću objavio sljedeće (nadam se da „Blic” neće ukloniti ili izmijeniti ovaj članak, ali sam ipak snimio „screenshot” Blicovog teksta): „Poznat je u Aranđelovcu kao predsjednik kluba praktičnih strijelaca ‘Target’. Ova neobična disciplina osim preciznosti u streljaštvu podrazumijeva i bezbjednu upotrebu oružja, brzinu pucanja, ali i bezbjedno pucanje iz automobila.”

Također, uz malo truda, vjerujem da se nepobitno može dokazati da ni četverica drugih uhapšenih Srba nisu nikakvi građevinari već plaćene ubice. Za dvojicu od njih, srbijanski mediji čak navode da im je zanimanje nepoznato, a to se obično radi kada se navode biografski detalji kriminalaca, ubica i sličnih zločinaca.

Imajući u vidu gore spomenuto, jasno je da će samo luđak povjerovati u naivne priče srbijanskih medija i zvaničnika, po kojima jedan vojni profesionalac usred žestokih ratnih dejstava ide u ratnu zonu da – krpi puteve!!!

Autor ovih redova još uvijek nije uspio saznati da li je srpske ubice regrutovala ruska vojna  kompanija “Wagner” ili su u Libiju došli drugim putem.

Nadati se je da libijski revolucionari nisu luđaci koji vjeruju u srpske bajke!

Za Put vjernika: Abdullah A.

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz