Gadafi ih plaća koliko traže: Srpski plaćenici ubijaju civile u Libiji!

Popularno na sajtu

Srbi su prvi strani plaćenici koji su stigli u Libiju! Naime, nekoliko desetina srpskih plaćenika u ovom trenutku ubijaju civile na ulicama libijskih gradova na strani trupa vijernih Muameru el Gadafiju!

Kako srbijanski list “Alo” saznaje, srpski plaćenici dobijaju desetine hiljada dolara za ovaj “posao”, a u Libiju dolaze mahom iz drugih afričkih država, u kojima već godinama rade kao “psi rata”.

Osim iz afričkih zemalja, srpski plaćenici stižu i iz Srbije, ali preko bosanskih i hrvatskih agencija koje se bave angažovanjem za ovu vrstu poslova.

Srpske plaćene ubice kako “Alo” saznaje, čine ratni veterani iz sukoba na prostoru bivše Jugoslavije. Osim bivših pripadnika vojnih i policijskih jedinica, većinu ovih jedinica čine nekadašnje “crvene beretke”, koje su se razmilile po svijetu nakon što se ta jedinica rasformirala 2003. godine. Oni su po afričkim državama mahom radili kao privatno obezbjeđenje raznih tiranina, poput nekadašnjeg zairskog lidera Mobutua Sese Sekoa, te brojnih političara, ali i kao instruktori u tamošnjim vojskama. Osim njih, u prvoj turi u Libiju su došli i plaćenici iz afričkih zemalja. Kako kaže sagovornik lista “Alo” koji je insistirao na anonimnosti, srpski plaćenici su angažovani u rekordnom roku, pošto su poznati kao odlične i veoma iskusne ubice.

“Gadafi ih plaća koliko traže! Cijene angažmana se kreću i do nekoliko desetina hiljada dolara i eura. Dobar dio njih imao je odlično plaćene poslove po raznim afričkim zemljama, ali ova ponuda nije bila od onih koje se odbijaju. Prije početka pobune, odnosno čim je počelo da se zakuvava, Srbi koji su u Africi odmah su počeli da kontaktiraju sa Libijcima, ali i Libijci sa njima. Taj posao „rade” i pojedine “agencije” koje su specijalizovane za pružanje takvih usluga i imaju odlične obavještajne kontakte”, kazao je izvor lista “Alo” blizak vojnim krugovima.

Srpski plaćenici su u Libiju otišli preko bosanskih i hrvatskih agencija, pošto se ove iz Srbije nisu još dogovorile o vrijednosti posla.

“Može da se očekuje da u skorije vrijeme još dosta srpskih plaćenika ode kod Gadafija, koji inače ima ogromno povjerenje u srpske vojnike. Pa zna se da su decenijama obučavali ne samo njegovu vojsku, već i privatno obezbjeđenje, a i dosta njihovih oficira školovano je u srpskim vojnim školama i na Vojnoj akademiji. Inače, pojavile su se informacije da je u Bengaziju bilo i mrtvih plaćenika, ali koliko mi je poznato, naši su dobro”, tvrdi isti izvor.

Doktor Salem Zavi, član Nacionalne konferencije libijske konferencije, potvrdio je za britanski “BBC” da je Gadafi pored vojske i policije angažovao i veliki broj plaćenika iz Afrike i Evrope.

“Gadafi je uključivanje stranih plaćenika u sukobe u Bengaziju platio velikom količinom novca. Taj novac je došao iz državnog budžeta Libije i znamo da se veliki broj plaćenika javlja kako bi “pomogao” sadašnjoj libijskoj vlasti”, dodao je.

Na internet forumima, kao i “Twitteru”, takođe su se pojavile informacije o srpskim plaćenicima u Libiji. “Afričke i srpske plaćene ubice poslati su u Libiju da ubijaju civile!”, tema je na jednom od foruma koji se bave situacijom u ovoj zemlji, a među porukama na “Twitteru” otkriveno je da su “evropski vojnici”, koji su stigli u pomoć Gadafiju, u stvari Srbi!

(24SI)

Obrada: Put vjernika

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz