SEDŽDA (Naučni aspekt sedžde)

Popularno na sajtu

Naša tijela primaju veliku količinu elektromagnetnih talasa dnevno. Mi dobivamo ove elektromagnetske talase kroz zračenje raznih električnih uređaja koje svakodnevno koristimo: TV, predmeti na daljinsko upravljanje, mobilni telefoni, kompjuteri i sl. Također i putem električnih svjetiljki koje ne mogu biti ugašene u nekim slučajima čak ni sat vremena! 

Mi smo medij koji prima velike količine elektromagnetskih talasa. Drugim riječima, mi se punimo elektromagnetskim talasima a da to i ne primjetimo!

Imamo glavobolje! Osjećamo se neugodno! Ljenost u radu i bol u različitim dijelovima tijela! Ne zaboravite ovo kada osjetite neke od ovih simptoma!

Šta je rješenje za sve ovo?

Jedan nemuslimanski naučnik (iz Evrope) je izvršio ispitivanje iz kojeg je zaključio da je najbolji način za tijelo da odstrani ove štetne elektromagnetske naboje koji ozljeđuju tijelo: što češće spuštanje čela na zemlju, tako da zemlja apsorbuje štetne elektromagnetske naboje.

Ovo je slično uzemljenju zgrada, gdje svaki električni signal (poput grmljavine) bude apsorbovan kroz zemlju.

Zato, spustimo naša čela na zemlju da bi odstranili ove štetne elektrimagnetske signale.

Ono što ovo istraživanje čini još više začuđujućim je to da je najbolje da spustimo našu glavu na pijesak.

I još više začuđujuće je to da je najbolji način da spustimo čelo na zemlju dok se  nalazimo u položaju okrenuti prema geografskom centru Zemlje! Na ovaj način ćemo bolje i još efikasnije odstraniti elektromagnetske signale.

A to što nas zadivljuje je da znamo da je Mekka geografski centar svijeta. I da je Ka'ba tačno centar Zemlje!

Znači, sedžda (spuštanje glave na zemlju) u našim namazima je najbolji način da odstranimo štetne elektromagnetske signale iz naših tijela. To je također najbolji način da budemo vrlo bliski Allahu, subhanehu we te'ala, Koji je stvorio ovaj svemir na ovakav kreativan način.

Svemoćni Allah će uvijek tražiti od nas da radimo stvari koje nam pomažu i koje su korisne za nas. Ima situacija kada mi ne znamo razlog propisivanja nekog vjerskog djela (propisa), ali prije ili kasnije pronađemo razlog. U svakom slučaju, moramo vjerovati Svemoćnom Allahu i moramo znati da šta god uradimo za Njega, to je najbolje za nas!

Na kraju, mi ne činimo sedždu da bi odstranili ovu elektromagnetsku energiju nego da budemo poslušni Svemoćnom Allahu. Mi vjerujemo da se u Njegovim naredbama uvijek nalazi mudrost.

Međutim, pošto postoji i naučni dokaz, bitno je da se pokaže ljudima da što god muslimani rade – to je dobro za njih!

 

Izvor: Prisoner Of Joy

Prijevod i obrada: Put vjernika

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz