Lažni intervju Sandej tajmsa

Popularno na sajtu

Razotkrivena je još jedna propaganda vodećeg svjetskog propagandiste Ruperta Mardoka i njegovog Sandej tajmsa protiv Islamskog Emirata Afganistana

The Sunday Times je objavio intervju za koji tvrdi da je obavljen sa dva islamska učenjaka Islamskog Emirata Afganistana. Theunjustmedia.com je kontaktirao zvaničnog portparola Islamskog Emirata Afganistana Zabihullaha Mudžahida da bi saznao istinu o ovom intervjuu.

Theunjustmedia: Danas1 je The Sunday Times objavio intervju sa dva islamska učenjaka Islamskog Emirata Afganistana, tvrdeći da je intervju obavljen od strane jednog od njegovih afganistanskih novinara. Slijedi dio tog intervjua:

“Vrhovni vođa talibana Mulla Muhammed Umar je naveo da su on i njegovi sljedbenici spremni da održe mirovne pregovore sa zapadnjačkim političarima. U intervjuu za The Sunday Times, dva islamska učenjaka talibanskog pokreta su prenijeli poruku od Kveta šure, talibanskog vladajućeg savjeta, da Mulla Umar ne namjerava više da upravlja Afganistanom. Oni su rekli da je on spreman da se upusti u “iskrene i poštene” razgovore.

Na sastanku, koji je održan noću na teritoriji koja je pod kontrolom talibana, islamski učenjaci su izjavili da njihova vojna kampanja ima samo tri cilja: protjerivanje neprijatelja, povratak Šerijata (islamskog zakona)  i obnova bezbjednosti.

“(Mulla Umar) nije više zainteresovan da se miješa u politiku ili vladu”, rekao je Mulla “Abdur-Rašid”, stariji od dvojice komandanata, koji je koristio pseudonim da bi zaštitio svoj identitet.

“Sve što mudžahidi traže je da protjeraju strane neprijatelje iz zemlje, a zatim bi popravili ustav zemlje. Nećemo biti zainteresovani da učestvujemo u upravljanju zemljom (tj. u vlasti, op.PV.) sve dok se ovi ciljevi ne ostvare.“

Intervju je obavljen od strane uglednog afganistanskog novinara, koji radi za Sandej tajms, sa dvojicom članova šure koji rukovode aktivnostima talibana po čitavom južnom Afganistanu, uključujući i Helmand i Kandahar provincije. Intervju je organizovan uz posredstvo ‘dobre veze’ sa vrhovnim rukovodstvom talibana.”

Moje (theunjustmedia.com) pitanje je sljedeće: Da li je obavljen intervju Sandej tajmsa sa pomenutim islamskim učenjacima Islamskog Emirata Afganistana?

Zabihullah Mudžahid: Ne! Nije obavljen ni jedan intervju Sandej tajmsa sa islamskim učenjacima Islamskog Emirata Afganistana. Taj intervju je lažan.

Theunjustmedia: Kako komentarišete sadržaj tog lažnog propagandnog intervjua, i koje ciljeve neprijatelj nastoji da ostvari propagiranjem ove vrste dezinformacija među masama?

Zabihullah Mudžahid: Ovo je odlično pitanje, i mislim da bi zabrinuti građani svijeta trebali postaviti ovo isto pitanje onima koji se nalaze iza takve propagande. Trebaju ih upitati koje koristi pokušavaju da ostvare lažući svijet o Islamskom Emiratu Afganistana. Mislim da se ljudi trebaju obratiti rukovodstvu Sandej tajmsa i upitati ga zašto širi te dezinformacije. Također bi i drugi mediji trebali iznijeti na vidjelo ovu prevaru čitalaca od strane Sandej tajmsa.

Izvor: Theunjustmedia.com1. Intervju je objavljen 18. aprila 2010.

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz