Mula Bredliji u akciji: „Islamski“ autoriteti u krstaškoj misiji

Popularno na sajtu

Ne mogavši da muslimane, iako razjedinjene i slabe, poraze na vojnom planu, zapadne krstaške snage su već poodavno pokrenule „teološki rat“ čija je ideološka platforma opisana riječima jednog američkog zvaničnika:
„Ako naiđete na mulu Omera na jednom kraju ulice, suprotstavite mu mulu Bredlija na drugom kraju ulice“.

Tako je „mula Bredli“ postao sinonim za „islamskog svećenika“ ili imama (vođu) koji sa ahmedijom na glavi ili bez nje “upućuje” muslimane „pravom islamu“, a one koji se ne pokore volji “legitimnog islamskog autoriteta” proglašava nevjernicima ili bar zabludjelima i neprijateljima islama.

Vrlo često, mula Bredli nosi odoru muftije, reisa, daije, pobožnog učenjaka a katkad i odoru vođe. No bez obzira na to nose li ahmediju ili turban, vojnu uniformu ili ogrtač imama, zajednička karakteristika svih mula bredlija je da ljude upućuje „istinskom islamu“, čije su zapovijedi brižljivo pisane u Vašingtonu ili nekom od dvoraca učmalih arapskih tagutija.

Vjerovali ili ne, ova krstaško-cionistička strategija je dala zapanjujuće rezultate, da je po mnogim analitičarima znatno učinkovitija u borbi protiv muslimana nego cjelokupna krstaška vojna armada. Stanje na terenu u cijelom islamskom svijetu pokazuje da je mula Bredli, kada su u pitanju stvari muslimana, moćniji i od najmoćnije vojne sile na planeti, i kada god ta vojna sila zakaže i ostane nemoćna pred svojim zadacima, tu je mula Bredli da priskoči u pomoć. Zapravo, mula Bredli je toliko moćan, da u mnogim slučajevima nije ni potrebna intervencija nevjerničke vojne sile.

Poruke mula Bredlija krstaško-cionistički mediji brzo šire Istokom i Zapadom. Mula Bredli je na svakom koraku – postao je centralna figura vjerskog života muslimana današnjice, a njegove poruke se šire štampanim i elektronskim medijima.

Mula Bredli je nekada obrijan, nekada sa „umjetničkom bradicom“, a nekada i sa dugom bradom i odjećom “selefije”, u zavisnosti od toga koji cilj krstaško-cionističke zavjere želi ostvariti i kojoj grupi muslimana se obraća . Mulu Bredlija je lako razotkriti ako se njegove riječi stave na vagu Kur'ana i Sunneta, sa koje se prethodno uklone ostaci slijeđenja strasti, straha i lažne mudrosti, ali ga ummet teško razaznaje, jer mu se mulla Bredli obraća slatkorječivim frazama u kojima je poput vještog pauka protkao snove muslimana.

Mula Bredli je po pravilu dobar prijatelj sa nevjernicima, hvali ih i sa njima prijateljuje, čestita im praznike i u odori učenjaka prisustvuje njihovim slavljima, i koju god akciju poduzeli nevjernici protiv muslimana, tu je mula Bredli da istoj da islamski legitimitet. Kada ovaj mulla Bredli bude raskrinkan i izvikan od muslimana, mračne sile zla će ga zamijeniti novim, koji će gromoglasno prijetiti ćafirima, te tako prikupljati simpatije naivnih i ugnjetenih muslimana, sprovodjeći u djelo cionističko pravilo: masama koje se protiv nas pobune, mi ćemo namjetnuti našeg agenta koji će ih voditi, a mi ćemo kontrolisati pobunu!

Po pravilu, mula Bredli ne propusti priliku da širi poruku mira, i da napomene da su oni koji se bore protiv nevjernika zabludjeli ekstremisti i teroristi koji nisu naučli „pravi islam“ i nisu shvatili poruku islama. Za one muslimane koji odbiju prihvatiti ovog mulu sa ahmedijom na glavi i kravatom, mrčne sile imaju već pripremljenog “mulu Bredlija mudžahida” u odori “pobožnog dušebrižnika” ummeta.

I bez obzira kojom se bojom farbaju, svim mula Bredlijima je karakteristika da pozivaju u „pokornost“ Allahu kroz pokornost njima i onome što oni zagovaraju. Kada govore o islamu, to bude tek nakon što prije toga sagledaju svoju „opštu korist“, čije je izvorište u njihovom stomaku, džepu ili strastima, a kada govore o džihadu, onda to bude samo s ciljem ocrnjavanja džihada i blaćenja mudžahida.

Za Put vjernika: Ebu Abdul-Haqq

Napomena: Članak je originalno objavljen u aprilu 2011. godine povodom posjete dvojice bredlija Afganistanu, ali je zbog aktuelnosti preuređen i ponovo objavljen.

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz