Sirija: Pao strateški grad Šejh Miskin

Objavljeno / ažurirano:

Šejh Miskin, strateški grad i uporište džihadsko-oslobodilačkih snaga u provinciji Dera, u utorak je pao pod kontrolu šiitskih i režimskih snaga, koje su ga uspjele zauzeti nakon duže ofanzive podržane ruskim zračnim udarima, izvijestili su mnogobrojni sirijski aktivisti i mediji.

Bataljon Ansaruš-Šerija (Pomagači Šerijati) se posljednji povukao iz Šejh Miskina, dodaju aktivisti.

Gubitak Šejh-Miskina je težak udarac na džihadsko-oslobodilačke snage u provinciji Dera, koja se smatra kolijevkom sirijske pobune.

Zbog strateškog položaja Šejh Miskina, oslobodilačke snage ne mogu pokrenuti drugu efikasnu ofanzivu u provinciji Dera bez da pod svojom kontrolom imaju Šejh Miskin, zaključuju neki aktivisti.

“Pad Šejh Miskina je zasigurno kraj svih vojnih ofanziva pobunjenika na jugu Sirije u ovom ratu”, piše Syrian Rebellion Observatory na svom Twitter računu.

U ofanzivi na Šejh-Miskin ključnu ulogu su odigrale šiitske milicije iz Libana (Hezbollah) te iz drugih država u regiji.

(Put vjernika)

Novo na sajtu

islam coast sun

Komentar hadisa o dobru i zlu od šejha Saliha Fewzana

Hvala i zahvala pripada Allahu, Njemu zahvaljujemo, od Njega pomoć i oprost za grijehe tražimo. Allahu se utječemo od zla naših duša i od...

Preporučeni sadržaj

islamske teme

Onaj ko čini dobra djela neće nikad biti ponižen od Allaha

Prenosi se da je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: “Činilac dobra je zaštićen od zlog uništenja.” (Al-Silsilah al-Sahihah) Kada su smutnje tek nastupile, Talk...

Islamske teme