Stručnjaci predviđaju islamizaciju cijelog evroazijskog kontinenta

Popularno na sajtu

Irski glumac Liam Neeson razmišlja da postane musliman nakon što je prošao kroz “duhovno buđenje” dok je nedavno boravio u Turskoj.

Neeson, koji je rođen u rimokatoličkoj porodici u Belimeni, Sjeverna Irska, je izjavio za londonske novine The Sun da je bio impresioniran vjerskom atmosferom u Istanbulu dok je snimao film u tom gradu. On je, između ostalog, rekao: “(Islamski) poziv na molitvu (ezan) se razlijeva gradom pet puta dnevno. Prve nedjelje vas izluđuje, a zatim postaje dio vaše duše i to je najljepša stvar. Grad ima 4.000 džamija. Neke od njih su zapanjujuće, te me je zaista sve to natjeralo da razmišljam o prelasku na islam.”

Neeson je samo jedan od stotine hiljada Evropljana koji zamjenjuju svoje kršćansko nasljeđe za navodnu egzotičnost islama. Sve veći broj prelazaka na islam doprinosi širenju islama u Evropi i islamizaciji kontinenta, piše Stonegate Institute.

Nedavno je u Britaniji broj prelazaka na islam prešao cifru od 100.000, prema istraživanju koje je sprovela međuvjerska grupa Faith Matters. Istraživanje je otkrilo da žene sačinjavaju skoro dvije trećine onih koji su prešli na islam, da su više od 70% prelaznika bijelci, a da je prosječna starost u vrijeme prelaska na islam bila samo 27 godina.

Anketa, koju je sproveo Kevin Brice sa Swansea univerziteta u Velsu, pitala je prelaznike na islam da prepoznaju negativne aspekte britanske kulture. Oni su identifikovali pijanstvo, “nedostatak morala i seksualna popustljivost” i “neobuzdana potrošnja”. Svaka četvrta anketirana osoba je priznala da postoji “prirodan sukob” između ‘biti pobožan musliman’ i ‘živjeti u Britaniji’. Devet od deset žena koje su prešle na islam je reklo da je njihov prelazak na islam doveo do njihovog konzervativnijeg oblačenja. Više od polovine njih je počelo da nosi maramu, a 5% burku.

Jedna od istaknutijih Britanki koja je prešla na islam je Loren But, svastika bivšeg britanskog premijera Tonija Blera. But sada nosi hidžab svaki put kada izlazi iz kuće i redovno klanja pet dnevnih namaza.

Prema izvještaju francuskog TV kanala France 3, oko 70.000 francuskih građana je prešlo na islam u posljednjih nekoliko godina. Kao i u Britaniji, većina povratnica u islam u Francuskoj su mlade žene koje su, po njihovim riječima, razočarane materijalizmom.

Prelasci na islam su također rasprostranjeni u Austriji, Češkoj, Danskoj, Finskoj, Holandiji, Mađarskoj, Irskoj, Luksemburgu, Norveškoj, Poljskoj, Portugalu i Španiji.

Nedavno je i italijanski ministar Alfredo Maiolese postao musliman. On sada posvećuje sve svoje vrijeme kako bi poboljšao sliku islama i muslimana na Zapadu.

U Švedskoj sada ima najmanje 5.000 povratnika u islam.

Prema izvještaju RTL televizije, najmanje 20.000 ljudi u Njemačkoj je prešlo na islam u posljednjih nekoliko godina. Neki od ovih konvertita igraju ogromnu ulogu u jačanju ideologije džihada u Njemačkoj.

“Ovaj trend je opasan po našu bezbjednost. Iako svaki konvertita u islam nije potencijalni terorista, mi se ipak suočavamo sa jednom vrstom domaćeg terorizma koja se pojavila i razvila u našem vlastitom dvorištu”, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Wolfgang Schaeuble.

Nepobitna je činjenica da mnogi evropski konvertiti u islam postaju daleko pobožniji nego muslimani koji su rođeni u islamskoj porodici. Mnogi konvertiti postaju veoma “radikalni”, piše Stonegate Institute.

Na primjer, Belgijanka Muriel Degauque iz Charleroia, izvela je 2005. samožrtvujući napad automobilom bombom  na američke agresorske vojnike u Iraku. Degauque se poslije udaje za muslimana pridružila džihadu u Iraku.

Prema riječima Alard du Bois-Reymonda, koji je bio šef švajcarsog Odjela za migracije, mladi konvertiti u islam predstavljaju potencijalnu prijetnju bezbjednosti zemlje. Du Bois-Reymond je rekao za novine na njemačkom jeziku NZZ am Sonntag da švajcarski konvertiti obuhvataju osobe koje žele “radikalno drugačije društvo“ i koje “ne žele dijalog“.

Također je prešao na islam Švajcarac Daniel Streich, famozni islamofobista i bivši član Švajcarske narodne partije (SVP), koja je vodila kampanju protiv izgradnje džamijskih minareta. On se, ustvari, sada zalaže za izgradnju što većeg broja džamija u Švajcarskoj.

Izvor: www.kavkazcenter.com

Prijevod: Put vjernika

 

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz