Šejh Jusuf Barčić je ubijen?

Popularno na sajtu

Kratko upoznavanje i sjećanje na šejha Jusufa Barčića, rahimehullahu te'ala

Šejh Jusuf  Barčić je kao najbolji učenik završio Husrev-begovu medresu u Sarajevu. On je još od svoje 17 godine postao hafiz, čuvar Allahove knjige na ovim prostorima. Potom je otišao u Medinu, grad Allahova Poslanika Muhameda, sallAllahu alejhi we sellem, kako bi sticao šerijatsko znanje, gdje je završio Fakultet islamskih nauka, odsjek za tefsir (tumačenje Kur'ana).

Fakultet je 1994. godine završio kao najbolji student u posljednjih 39 generacija. Još za vrijeme studiranja, kao student Islamskog univerziteta u Medini, pripala mu je čast raditi završnu korekturu prijevoda značenja Kur'ana od Besima Korkuta na bosanskom jeziku.


Još od samog završetka fakulteta i dolaska u BiH, od početka 1995. god., bio je aktivan na polju da've (širenja vjere) širom BiH, pa i van njenih granica na kojoj je radio sve do smrti 1428. h.g./2007.

Uzrok preseljenja na ahiret šejha Jusufa Barčića, rahimehullahu te'ala,  je saobraćajna nesreća koja se dogodila na ulasku u Tuzlu 30.03.2007, u ranim jutarnjim satima oko 2 sata poslije ponoći.

Poslije njegove smrti su ostala mnogobrojna predavanja, zabilježena u audio i video formatu.

Šejh Barčić podlegao povredama

Nedugo nakon vijesti o veoma teškim povredama, uslijedila je i vijest o tome kako je šejh Jusuf Barčić usljed teške povrede glave preselio na ahiret oko 21h na Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli.

Još uvijek su nepoznate sve relevantne činjenice oko ovog slučaja za koji se sumnja da je isceniran, tj. da je šejh Jusuf ubijen. Očekivaju se “zvanične izjave” iz policije i “izvještaj” balističara koji su “radili” na slučaju.

U tuzlanskoj bolnici su nam rekli da je Barčić zadobio teške povrede glave i mozga, zbog kojih je smješten na Odjel reanimacije i da se ljekari bore za njegov život. Doktorica Mirsada Prašo je kazala da je Barčić u 20:40 podlegao teškim povredama.

Vozilo marke “Mazda” šejha Jusufa Barčića pronađeno je u ulici 18. hrvatske brigade, u naselju “Kreka”, veoma oštećeno, pored stuba za koji se smatra da je također oštećen udarom od strane istog vozila.

O spomenutom slučaju koji se desio 30.03.2007. oko 2 časa poslije ponoći, vijest je doprla do javnosti oko 5 časova. Prema povjerljivim informacijama koje smo dobili od muslimana, pri prvom dolasku na mjesto događaja nije pronađen niti jedan komadić stakla, niti su uočeni bilo kakvi tragovi kočenja.

U automobilu se nije mogla naći ni kap krvi, a na stubu ulične rasvjete se nije moglo primijetiti da postoje bilo kakvi tragovi farbe od auta. I informacija koja je ujutru dobivena od mještana govori da niko od upitanih nije čuo nikakvu buku od udara, niti bilo kakav zvuk.

Izvor: essunne.com
Obrada: Put vjernika

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz