U Južnoafričkoj Republici ubijen daija Jusuf Didat, sin legendarnog viteza dave Ahmeda Didata

Popularno na sajtu

Jusuf Didat, jedan od najpoznatijih islamskih misionara danas i sin legendarnog viteza dave Ahmeda Didata, upucan je u srijedu 15. januara u Verulamu u Južnoafričkoj Republici.

Kako su izvjestili zvaničnici, Jusuf je upucan od strane “nepoznatog napadača”, koji je zatim pobjegao u “nepoznatom pravcu”.

Jusuf Didat je dugo godina na polju islamske dave (misionarstva), pogotovo u Južnoafričkoj Republici, gdje je bio sebeb prelaska na islam velikog broja ljudi.

Jusuf Didat je od posljedica ranjavanja preselio dva dana nakon što upucan. O njegovoj pogibiji se oglasio Ijad el-Kunejbi, jedan od najpoznatijih jordanskih daija danas, sljedećim rječima:

linija

ONI NE MOGU DRUGAČIJE ODGOVORITI NA ISLAM

“Nepoznati počinitelj” je upucao daiju Jusuf Ahmed Didata u glavu na sred ulice u Južnoafričkoj Republici a zatim “pobjegao”…

Jusuf je sin viteza dave, Ahmeda Didata rahimehullah koji je stajao poput lava pred kršćanskim klericima i bio uzrok mnogima da pređu na islam.

Ovo je jedan od mnogih slučajeva zadnjih godina da su daije hladnokrvno ubijane u Africi, u restoranima ili na ulici. Slučajevi su registrirani protiv “nepoznatih počinioca u bijegu”!

Nisu mogli na dokaze odgovoriti dokazom, pa je rješenje:

Spriječiti ulazak u Afriku, kao sa dr. Abdurrahman el-Sumejtom.

Zabrana letenja i zahtjev za izručenjem od Interpola, kao sa dr. Zakir Naikom.

Ili jednostavno: metak u glavu!

Kada je ubijeni musliman, nećete vidjeti nikoga da poziva u izmjenu programa za borbu protiv govora mržnje, niti ćete vidjeti službenu osudu, odricanje ili marševe solidarnosti.

U svakom slučaju:

﴾“Oni žele da ustima svojim utrnu Allahovo svjetlo, a Allah želi vidljivim učiniti svjetlo Svoje, makar ne bilo po volji nevjernicima.”﴿ [9:32]

O Allahu, smiluj se svome robu Jusuf Ahmed Didatu!

Dr. Ijad Kunejbi, t.me/istikame
Obrada:
Put vjernika

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz