Džebhetun-nusra predstavila video ”Borba rovova”

Popularno na sajtu

Mediji i aktivisti Džebhetun-nusre predstavili su video (film) pod nazivom ”Borba rovova” (23:17 min.) koji prikazuje legendarnu akciju (napad) Džebhetun-nusre na režimsku zračnu bazu Ebu Zuhur koja je oslobođena početkom mjeseca septembra.

Rovovi koje je Nusra kopala oko baze dugi su 9 kilometara i za njihovo kopanje bilo je potrebno čak 8 mjeseci, širina rova na nekim mjestima je tolika da je tenk mogao da prođe, po tome je film i nazvan ”Borba rovova”

Prvi napad na bazu izvršen je, vjerovali ili ne, na motociklima. Nakon ovog napada, probijene su defanzivne linije režimskih snaga.

Nekoliko dana nakon prvog napada na bazu, područje sjeverne Sirije je pogodila velika pješčana oluja koja ne samo da je skoro u potpunosti paralisala režimsku avijaciju već je oluja otkrila mnoge nagazne mine koje su su postavljene oko baze kako bi zaustavile prodor mudžahida. Džebhetun-nusra je iskoristila pješčanu oluju, te nastavila napredovati ka centru baze.

I na kraju snimka je scena pogubljivanja oko 40 zarobljenih vojnika (ukupni broj zarobljenih je veći, i oni će biti razmijenjeni za zatvorenike od muslimana).
Ono što je zanimljivo, nekima možda čudno, jeste da Nusra nije prikazala sam čin ubijanja, to nije slučajno, od osnivanja Nusre i objavljivanja stotina oficijelnih snimaka, ni na jednom snimku Nusra nije prikazala ubijanje zarobljenika, a to je menhedž šejha Usame.

Oslobađanje baze Ebu Zuhur sa koje su polijetali avioni i helikopteri koji su bombardovali muslimane u Siriji, dočekano je sa velikom radošću sirijskog naroda.

Video (film) je već zadobio epitete jednog od najboljih video snimaka Džebhetun-nusre koji prikazuje ofanzivne akcije protiv režima.

Izvor: E.M / Aktivisti / Put vjernika

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz