Nova audio poruka vođe talibana Mulla Mensura: Mi se ne borimo za vlast, već za uspostavu Šerijata

Objavljeno / ažurirano:

Shahamat – zvanični sajt Islamskog Emirata Afganistana (talibani) objavio je danas audio poruku vođe talibana Mulla Ahtara Mensura.

Audio poruka vođe talibana je objavljena nedugo nakon što su marionetski mediji i obavještajni centri proširili vijest da je Mulla Mensur ubijen u Pakistanu.

Zadnjih mjeseci vođa talibana Mulla Ahtar Mensur, predmet je žestoke propagande više protivnika talibana: dok ga zvanični IDIŠ-ovi mediji nazivaju tagutom (ne postoji veći kafir od taguta) te konstantno šire besramne laži o njemu, između ostalog da je tagut i agent pakistanske tajne službe, s druge strane, marionetski mediji ponavljaju optužbe da talibani sarađuju sa IDIŠ-om, te da je Mulla Ahtar mrtav, ne bi li na taj način unijeli pometnju u redovima talibana.

Prema aktivistima, prevashodni cilj ovog javljanja Mulla Mensura je da potvrdi da je živ, međutim, vođa talibana je iskoristio priliku te je još jednom naglasio ciljeve talibanskog pokreta:

“Mi se ne borimo za vlast, svako mora znati da su naši zahtjevi jednostavni: uzdizanje Allahove riječi i uspostava islamske vlasti koja će biti  sprovedena u praksi (stvarnosti) u Afganistanu, u protivnom, naš džihad se nastavlja”.

Izvor: Shahamat

Link do teksta na engleskom: http://shahamat-english.com/leader-of-islamic-emirate-amir-ul-mumineen-mullah-akhtar-muhammad-mansoor-ha-releases-audio-message-concerning-latest-rumors-and-few-other-subjects/

 

NOVO NA SAJTU

State Department: Rusija širi online dezinformacije o korona virusu

0
Rusija koristi dobro razvijenu online operaciju koja uključuje jedan broj internetskih stranica putem kojih djeluje da izazove konfuziju u vezi korona virusa šireći teorije zavjere...

Preporučeni sadržaj

Egipat odobrio slanje vojske u Libiju, moguć direktni okršaj s turskom...

0
Parlament Egipta odobrio je razmještanje trupa izvan države nakon što je predsjednik ove države Abdel Fattah el-Sisi prijetio vojnom akcijom protiv vojnih snaga u susjednoj Libiji koje imaju podršku Turske, prenosi Al Jazeera English pozivajući se na agencije.

Islamske teme