Categories:

Vijeće istaknutih učenjaka je podržalo kraljevu odluku o dozvoljavanju vožnje ženama

Objavljeno / ažurirano:

Vijeće istaknutih učenjaka, koje važi za jedno od najvećih vjerskih organizacija u Saudijskoj arabiji, je prokomentarisalo kraljevsku odluku koju je donio kralj Selman b. Abdil-‘Aziz, a u kojoj se dozvoljava ženi vožnja automobila.

Vijeće istaknutih učenjaka je, nakon donešene kraljevske odluke, napisalo komentar na svojoj zvaničnoj stranici na društvenoj mreži ‘twitter’, u kojem stoji sljedeće:
„Allah sačuvao hadimel-haramejniš-šerifejn (čuvara dva plemenita harema), koji nastoji ostvariti korist za svoju zemlju i narod na temeljima islamskog šerijata“.

Spominje se da je Vijeće istaknutih učenjaka vjerska i državna organizacija u Saudijskoj arabiji, koje je osnovano 1971 g. Vijeće sadrži komisiju koja se sastoji od ograničenog broja vjerskih ličnosti i učenjaka koji se nalaze širom Saudijske arabije. A predsjednik ovog vijeća je zvanični muftija Saudijske arabije, Abdul-‘Aziz Alu šejh.

Izvor: Assabeel

NOVO NA SAJTU

Liječenje problema sihra, proricanja sudbine i vradžbine

0
Unatoč industrijskom i tehnološkom napretku svijeta, milioni ljudi širom svijeta žive u zatvorenom svijetu sihra, magije i vradžbine. Čitali smo da neki ugledni svjetski...

Preporučeni sadržaj

Video: Talibani desetkovali američki konvoj u Farahu i zarobili oklopna vozila

0
Združeni vojni konvoj američko-afganistanskih snaga koji se kretao kroz pokrajinu Farah bio je meta nedjeljne operacije talibana (IEA). Konvoj pojačanja koji je prevozio oklopna vozila...
strah

KAKO SE PONAŠATI U STRAHU

Islamske teme