Vijeće istaknutih učenjaka je podržalo kraljevu odluku o dozvoljavanju vožnje ženama

Objavljeno / ažurirano:

Vijeće istaknutih učenjaka, koje važi za jedno od najvećih vjerskih organizacija u Saudijskoj arabiji, je prokomentarisalo kraljevsku odluku koju je donio kralj Selman b. Abdil-‘Aziz, a u kojoj se dozvoljava ženi vožnja automobila.

Vijeće istaknutih učenjaka je, nakon donešene kraljevske odluke, napisalo komentar na svojoj zvaničnoj stranici na društvenoj mreži ‘twitter’, u kojem stoji sljedeće:
„Allah sačuvao hadimel-haramejniš-šerifejn (čuvara dva plemenita harema), koji nastoji ostvariti korist za svoju zemlju i narod na temeljima islamskog šerijata“.

Spominje se da je Vijeće istaknutih učenjaka vjerska i državna organizacija u Saudijskoj arabiji, koje je osnovano 1971 g. Vijeće sadrži komisiju koja se sastoji od ograničenog broja vjerskih ličnosti i učenjaka koji se nalaze širom Saudijske arabije. A predsjednik ovog vijeća je zvanični muftija Saudijske arabije, Abdul-‘Aziz Alu šejh.

Izvor: Assabeel

Novo na sajtu

Lavovi i bizonvideo

Dvije važne lekcije ummetu iz videa o lavovima i bizonu

Iz video snimka o lavovima i bizonu muslimani mogu naučiti dvije vrlo važne lekcije o ispravnom poimanju vjere i života. Čopor lavova je uspio oboriti...

Preporučeni sadržaj

Ruski zračni napad

Idlib: Dogovor sirijskih vlasti i opozicije za prekid vatre

Uvjetni prekid vatre i okončanje bombardiranja sirijske sjeverozapadne regije Idlib dogovoreno je nakon dvodnevnih pregovora u Nur-Sultanu, glavnom gradu Kazahstana. U petak su obustavljeni zračni udari...

Islamske teme