Bogobojaznost

Popularno na sajtu

Knjiga Bogobojaznost obrađuje 44 teme kao što su: Značenje i stepeni bogobojaznosti; Veličina i uloga bogobojaznosti; Bogobojaznost je najljepša odjeća kojom se čovjek može okititi; Osobine bogobojaznih; Rani plodovi bogobojaznosti i druge teme. Bogobojaznost je djelo koje opstoji na znanju, a ovo znanje mora biti naučeno. Moraš znati da je uzrok povećanja znanja rad na njemu.

Uzvišeni Allah je rekao u prijevodu značena: ”Najugledniji kod Allaha je onaj koji ga se najviše boji.” (El-Hudžurat, 34.)

Ebu Hurejre, radijAllahu anhu, prenosi da je Poslanik, sallAllahu alejhi we sellem, upitan o najčasnijem čovjeku, pa je odgovorio: “Najčasniji je onaj ko se Allaha najviše boji.”

Ebu Derda, radijAllahu anhu, je rekao: “Kako je divan san oštroumnih i njihova priroda! Njime su potrli naprasitost svojih poroka i nedostataka. Jedan atom ibadeta bogobojaznog, vrijedniji je od brda ibadeta samouvjerenog.”

ID kartica knjige:

Jezik: Bosanski
Autor: Ahmed Ferid
Broj stranica: 129
Veličina fajla: 3.80 MB
Objavljeno 23.02.2014.
Napomena: Sadržaj knjige se može pretraživati, kopirati i lijepiti u Word ili internet browser editor

 

DOWNLOAD: Desni klik miša na dugme ispod, a potom izaberi opciju: Save Link As… (Firefox i Chrome brauzeri) ili Save target as… (Internet Explorer)

Download knjige Bogobojaznost
Download knjige Bogobojaznost

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz