Broj uništenih džamija u izraelskim terorističkim napadima premašio je 380

Popularno na sajtu

Više od 100 dana agresije koju je izraelska vojska pokrenula na Pojas Gaze, hiljade poginulih i hiljade uništenih domova nisu jedina šteta koju je iza sebe ostavila izraelska vojska; na meti bombardiranja bio je i veliki broj bogomolja.

Izraelska vojska, koja se nije ustručavala da cilja civile, ubivši ih do sada više od 24 hiljade, većinom žena i djece, i ranivši više od 61 hiljadu drugih, osim što je raselila stotine hiljada, gađala je i bogomolje.

Broj uništenih džamija premašio je 380.

Pored džamija, uništene su i tri crkve.

‘Vjerski rat’

U posljednjem govoru, glasnogovornik Brigada Al-Qassam, Abu Ubaida, dotakao se namjernog bombardiranja džamija od strane izraelske vojske, koja je većinu njih uništila, ušutivši ezan sa njenih minareta (ezan je obavijest o nastupanju molitvenog vremena).

Abu Ubaida je rekao: “Smatramo našom borbenom i vjerskom dužnošću da obavijestimo dvije milijarde muslimana u svijetu da je cionistički neprijatelj u roku od sto dana uništio većinu džamija u Pojasu Gaze, oskrnavio, spalio i buldožerom poravnao sve one do kojih je stigao svojim vozilima, ugušivši ezan i molitvu u otvorenom vjerskom ratu i dovršavajući ono što je započela religiozna cionistička banda u svome ratu protiv džamije Al-Aksa.”

IZVOR: AL JAZEERA

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz