Džejšul-feth proglasio opštu mobilizaciju

Objavljeno / ažurirano:

Džejšul-feth (Vojska pobjede) – najsnažnija koalicija džihadskih skupina u Siriji proglasila je opštu mobilizaciju pozivajući sve džihadske skupine da stanu pod jednu komandu kako bi se što efikasnije odbranili od rusko-iranske invazije koja postaje sve brutalnija.

Džejšul-feth je takodjer pozvao sve pobunjeničke skupine da efikasnije koordiniraju svoje akcije.

Podsjećamo da su zadnjih sedmica šiitske snage iz Irana i zemalja regija uz pomoć ruske avijacije zauzele na desetine sela i gradića južno od grada Halepa.

Mnogi aktivisti izvještavaju da pobunjeničke skupine iz redova FSA (Slobodne sirijske armije) nisu dovoljno aktivne na prvim linijama fronta, te da veći dio tereta na frontu svaljuju na Džejšul-feth.

Džejšul feth (Vojska pobjede) je koalciija više snažnih džihadskih skupina među kojima dominiraju Ahraruš-Šam i Džebhetun-Nusre.

(Put vjernika)

Novo na sajtu

islamske teme featured

Zašto džini ulaze u ljude?

Nakon što smo se upoznali sa činjenicama o sposobnosti džina da opsedaju ljude, okupiraju njihov razum, dijelove njihovog tijela, ili ljude kao potpunu cjelinu,...

Preporučeni sadržaj

Dževlani konferencija

Ebu Muhammed Dževlani: Režim je oslabio, mudžahidi su pobjednici u ovoj...

Više od tri mjeseca prošlo je od pokretanja široke režimske vojne ofanzive na regije Idlib, sjeverna Hama i Latakija. Iako je ofanziva imala punu...

Islamske teme