U novom broju magazina Dar ul islam IDIŠ nazvao Makdisija i Zavahirija tagutima

Objavljeno / ažurirano:

Izišao je broj 6 IDIŠ-ovog zvaničnog magazina na francuskom jeziku Dar al-islam.

Glavninu sadržaja novog broja Dar al-islama, koji je pandan svome bratu Dabiqu, koji izlazi na engleskom jeziku, čine teme:

1. Irdža’, najopasnija novotarija i njezina vjerovanja.
2. Zli učenjaci.
3. Žene šehida, savjeti i pravila.
4. I pripremite protiv njih sve što možete od snage.
5. U riječima neprijatelja.
6. Proglas emira zapadne Afrike.
7. Reportaža.
8. Vijesti.

U temi pod nazivom “Zli učenjaci”, nakon što je Dar al-islam citirao hadis Poslanika, sallallahu ‘alejhi we sellem, kojeg prenosi imam Ahmed i u kojem stoji da se (Poslanik) više boji “imama koji vode u zabludu” od Dedždžala, i nakon što je Dar al-islam zaključio da su “učenjaci koji vode u zabludu bez sumnje taguti”, Dar al-islam je naveo kategoriju “učenjaka koji vode u zabludu” a koji pripadaju džihadskom pokretu. Među njima, između ostalih: Omer el-Haduši, Atijatullah el-Libi te Ejmen ez-Zavahiri za koje Dar al-aslam tvrdi da imaju akidu u skladu s džehmijama i da opravdavaju mušrike s neznanjem. (Vidi stranicu 23). Džehmije su sekta koja se pripisuje islamu a koju učenjaci ehli sunneta smatraju nevjerničkom sektom.

A na stranici 22 Dar al-islam piše da je kafir onaj ko ne tekfiri mušrike i da je to poznato djelo koje izvodi iz islama. Ono što je opasno jeste činjenica da Dar al-islam nije napisao detaljno pojašnjenje tog djela koje izvodi iz islama i stav učenjaka po pitanju spuštanja propisa na onoga ko ne tekfiri mušrike.

Na stranici 24 Dar al-islam svrstava i Ebu Muhammeda El-Maqdisija u “učenjake koji vode u zabludu”, sa dodatkom da je on “negirao pravila koja je podučavao”.

Pa, ako je ovo stav IDIŠ-a prema Makdisiju i Zawahiriju, kakav stav treba očekivati prema drugim učenjacima i vođama džihadskih pokreta?

Očigledno da IDIŠ tekfiri sve ove mudžahide i učenjake, ali to još ne smije da javno kaže, nego priprema svoje pristalice za otvoreni tekfir.

Prvi otvoreni tekfir džihadskih skupina od jednog visokog zvaničnika IDIŠ-a je govor glasnogovornika grupe, Ebu Muhammeda el-Adnanija (vidi ovdje), koji je kazao da su oni koji se bore protiv “Islamske države” upali u kufr, bilo oni toga svjesni ili ne, iz čega neminovno proizilazi tekfir Džebhetun-nusre i Džejšul-fetha, kao i tekfir talibana i ostalih džihadskih skupina u Libiji, Siriji i Jemenu.

Napominjemo da je IDIŠ još od najranijih dana sukoba (januar/februar 2014. godine) tekfirio Džebhetun-nusru, ali da su ovaj tekfir prikrivali, sve dok nisu pripremili teren za otvoreni tekfir koji se dogodio tek nakon godinu i pol dana. Samo jedan od dokaza je i svjedočenje oca IDIŠ-ovog borca Emraha Fojnice, koji je na samom početku izbijanja sukoba između Nusre i IDIŠ-a kazao svome ocu da su Nusra murteddi (nevjernici otpadnici) što je svakako stav kojem su IDIŠ-ovi vjeroučitelji podučavali svoje borce. (Detaljno o svjedočenju oca Emraha Fojnice pročitajte na linku ovdje).

Nasrtaji nevjerničkih sila na ummet postaju sve jači, zbog čega ummet očekuju da džihadske i borbene skupine koje tvrde da se bore za dobrobit ummeta ujedine svoju riječ i svoje saffove, međutim, na žalost, IDIŠ povećava svoju ideološku i oružanu borbu protiv džihadskih skupina, ne poštedjevši ove borbe ni daleke talibane (link ovdje).

Magazin Dar al-islam je za download dostupan na linku ovdje.

(Put vjernika)

NOVO NA SAJTU

Šest koraka kako poboljšati namaz

0
Elhamdulillah. Težnja ka postizanju kvalitetnog namaza je nešto što svi mi, kao produktivni muslimani, želimo. Niko od nas ne želi da uči Kur'an tokom...
Bitka na Uhudu

Pouke bitke na Uhudu

Preporučeni sadržaj

Srbija i Kosovo u Washingtonu potpisali ekonomski sporazum

0
Sporazum o ekonomskoj normalizaciji između Srbije i Kosova, potpisan je danas u Bijeloj kući. Sporazum podrazumijeva, između ostalog, pristupanje Kosova inicijativi "mini-Šchengen", ulaganje u...

Islamske teme