Poruka rusima od šejha Abdullaha el Muhajsinija

Objavljeno / ažurirano:

Naime, u petak (09.10.2015.g) održani su masovni protesti muslimana u Idlibu koje je organizovao Džejšul Feth. Muslimani su izrazili protivljenje ruskoj vojnoj intervenciji (direktnom pomaganju Assadovog režima) u Siriji.

Protestima je prisustvovao veliki broj aktivista i novinara a među njima je i poznati novinar Bilal Abdul Kareem koji je svojom kamerom zabilježio ovaj događaj te na svojoj zvaničnoj facebook stranici napisao: ”Vidljivo je da grupa “Džejšul-feth” na teritorijama pod svojom kontrolom rapidno dobija poštivanje sirijskog naroda. Duhovni vođa grupe dr. Abdullah Muhajsini je govorio na ovom skupu. Čini se da je njegova popularnost izrasla iz njegovog poziva o jedinstvu među islamskim grupama i muslimanima uopšteno.”

Glavni govor na protestu je održao šejh Abdullah el Muhajsini koji je dočekan sa tekbirima i koji je rusima između ostalog rekao: ”Ako ste zaboravili borca Hattaba, znajte onda da ćete se u Siriji suočiti sa hiljadama poput njega! Ako mislite da ste imali posljedice u Afganistanu, znajte da će Sirija biti gora po vas jer je ona srce vjere i islama!”

Šejh Abdullah Muhajsini je izrazito cijenjena osoba od strane svih džihadskih skupina u Siriji sa kojima ima veoma dobre odnose. On je zagovornik ujedinjenja svih islamskih grupacija u Siriji te vrlo često učestvuje u bitkama protiv režima.

Ovaj govor dolazi u trenucima kada Rusija razmatra slanje dobovoljaca (kopnenih snaga) u Siriju kako bi pružiti potporu Assadovom terorističkom režimu koji je na izdisaju. Više o tome pročitajte ovdje.

(Put vjernika)

NOVO NA SAJTU

Kultura kletve i proklinjanja ashaba i majki vjernika kod šiija

0
Pustimo da sami šijitski autoriteti govore o svom ubjeđenju, ali bez tukje - pretvaranja! Pogledajte pogana ubjeđenja šiizma - idolopokloničke sekte koja se krije iza islama. Šije lažu i potom proklinju najveće svetinje islama.

Preporučeni sadržaj

Dokaz da šije ne vjeruju u Kur'an: Mula Hajderi o šiijskom...

0
Kada je u pitanju šijitska sekta, mnogi muslimani su obmanuti i nisu svjesni nevjerstva ove sekte. Ovome doprinosi blagonakloni stav Islamske zajednice prema šiizmu, kao i medijska propaganda koju vrše šijitske misinarske službe na našim prostorima, ali i na nivou čitavog ummeta.

Islamske teme