Svjedočenje šejha Abdullaha el Muhajsinija u vezi sa napadom grupe IDIŠ na mudžahide na sjeveru Halepa

Popularno na sajtu

U prilogu je svjedočenje šejha Abdullaha Muhajsinija o prvoj IDIŠ-ovoj ofanzivi na sjever provincije Halep (ova ofanziva je počela prije ramazana i u prekidima traje do dan danas).

******

ZA ALLAHA, ISLAMSKI UMMET I ZA NAROD ŠAMA

U ime Allaha, islamskome ummetu i narodu Šama

O ummete islama, o narode Šama! Za ono što se dešava u Šamu nema objašnjenja. Allaha mi, to je izdaja!

Ko god je posvjedočio nedavnim pobjedama i kako su uporišta režima bila pod opsadom od strane mudžahida, takvim pobjedama koje su navele Bešara da traži pojačanje od svojih gazda koji nisu odgovorili njegovim zahtjevima pa je počeo da traži izlaz, a nije ga uspijevao naći.

Dakle, mudžahidi su se pripremili da udare na režim svim snagama nakon što su oslobodili Idlib. Pripremili su se za dvije ogromne bitke kako bi napali dva jako utvrđena uporišta režima. Kunem se Allahom! Kada sam bio u odjelu Operativne komande čuo sam (jednog komandira) da kaže: „Iskoristili smo sve svoje borce u ovoj operaciji, bojim se da će IDIŠ iskoristiti našu zauzetost borbama s režimom (i napasti nas s leđa). Neki ljudi na odjelu rekli su da bi to bilo nemoguće jer, ako bi to učinili, bilo bi očigledno svima da IDIŠ pomaže režim, tako da to baš nije za očekivati.

Sada smo odjednon iznenađeni masivnom ofanzivom (koju vodi Islamska Država) protiv mudžahidina kako bi zaustavila njihove pobjede i kako bi produžili vijek Bešaru Al-Asadu. Dobre vijesti, Bašaru! Pomoć je stigla!

Dovoljan nam je Allah i divan je On Zaštitnik! Dovoljan nam je Allah i divan je On Zaštitnik!

Oprosti, o narode Šama!

Lavovi džihada imaju čvrstu namjeru da dočekaju iftar ovog ramazana u Qardahi (rodnom gradu Bešara Al-Asada), ali mi nismo očekivali ovaj izdajnički napad s leđa, pa zato, oprosti nam naš narode!

I prije smo govorili da oni razbijaju saffove mudžahidina u Jemenu i Afganistanu, ali neki nisu vjerovali, govorili smo da prelaze svaku granicu, ali neki su to zanemarivali.

Šta oni koji ih podržavaju i koji nisu svjesni njihovog stanja imaju reći danas?

Što se tiče onih koji nas smatraju otpadnicima, oni bez sumnje smatraju da je napad na nas džihad; ipak, ja se obraćam onima koji ih podržavaju zbog njihovih pobjeda i prisustva u medijima.

Dakle ljudi, ko god im pomaže ili ih podržava, odgovarat će za mudžahidine na Sudnjem danu pred Allahom s.w.t.

Recite svome „halifatu“ neka ne stoji između nas i Bašara! Tada će nam Allah darovati pobjedu.

O mudžahidi na Allahovom putu! BOJTE SE ALLAHA! Nije dopušteno da mudžahid napustiti islamsku teritoriju  koja je oslobođena krvlju mudžahida i dopustiti da im nepravedno dopadne šaka. Bez obzira za šta ih smatrate, haridžijama, onima koji prelaze granice – bugatima, ili grupom koja odbija Allahov zakon (el-taifa el-mumtania), učenjaci su jednoglasni kako je protjerivanje neprijatelja neophodno (vadžib), pa kakva god da je isprika koju koriste za svoje napade, danas su se ogriješili o nas, ubili su naše mudžahide i izopačili naš džihad. Allah nam je dovoljan i divan je On Zaštitnik od njih i onoga što rade!

O Allahu! Mi tražimo Tvoju pomoć protiv njihovih planova i tražimo od Tebe zaštitu od njihovoga zla i Tebi se mi žalimo.

O Allahu! Napali su nas dok smo bili zauzeti ratovanjem protiv nusajrija. O Allahu! Završi s njima s čim Ti hoćeš. O Allahu! O Živi, o Vječni! Daruj nam istinsku pobjedu nad njima, zaista si Ti najbolji od onih koji daruju pobjedu.

Svjedočim pred Allahom, zatim pred ummetom islama i pred tobom, o narode Šama. Nema moći niti snage osim Allahovom voljom.

Uprkos svemu, poručujem narodu Šama, radujte se! Ne gubite nadu jer Allah vam je dovoljan.

Mudžahidi će Allahovom voljom suzbiti napade bagdadijevaca (IDIŠ) i pobijediti u isti mah.

Izvor: http://justpaste.it/lhfu

Prijevod i priprema: Put vjernika

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz