Ruski dobrovoljci spremni za dolazak u Siriju i ubijanje muslimana

Objavljeno / ažurirano:

Nakon što je Rusija zvanično pokrenula zračnu kampanju u Siriji i otpočela sa napadima na Assadove protivnike, prije svega na Džejšul Feth (vojnu koaliciju nekoliko snažnih džihadskih skupina) koji proteklih mjeseci bilježi velike pobjede protiv režima, sve su veći izgledi za početak ruske kopnene ofanzive s ciljem spašavanja sirijskog teroristiškog režima koji je na izdisaju i koji sve više gubi teritorij na terenu.

Posmatrači smatraju da bi Rusija mogla upotrijebiti svoje metode iz sovjetskog perioda, i to slanjem dobrovoljnih vojnika koji bi služili kao ispomoć njihovim sirijskim prijateljima (nusajrijama/šijama). Ovakvu metodu Rusija je također koristila i u Ukrajini.

Čečenski (marionetski) predsjednik Ramzan Kadyrov nedavno je izjavio da je spreman poslati čečenske snage u Siriju u borbu protiv mudžahida ili kako ih je opisao, „terorista“.

S druge strane, glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zacharova naglasila je da njena država ne namjerava pokretati kopnenu ofanzivu u Siriji, negirajući postojanje ruskih kopnenih jedinica u toj državi što je zapravo zabluda jer postoje argumentirane tvrdnje i dokazi da se više stotina ruskih instruktora i vojnika već nalazi u Siriji.

Seyyad al-Hashemi, jedan od aktivista koji izvještava sa terena, navodi da je u borbama u Hami ubijeno pet ruskih vojnika (link do izjave ovdje). Ako je ova vijest tačna, onda je Rusija ušla u rat u Siriji i kopnenim trupama, samo što je to još nezvanično (tajno).

U zadnje vrijeme sve je više najava da će i kineske kopnene snage ući u rat u Siriji. Kina je već je usidrila svoj nosač aviona Liaoning sa 17 letjelica u sirijskoj luci Tartus dok je također proteklih dana Kina sirijskom terorističkom režimu isporučila više stotina oklopnih vozila i artiljerijske opreme (detaljnije ovdje)

(Al Jazeera, Agencije, Aktivisti, Put vjernika)

NOVO NA SAJTU

Muslimanka

Žena muslimanka uvažava učinjeno joj dobro i zahvaljuje na njemu

Jedna od moralnih osobina iskrene žene muslimanke jeste i to da je čestita, da poštuje učinjeno joj dobro i da zahvaljuje na njemu onoj...
islamske teme kader

Podjela sunneta i hadisa

Preporučeni sadržaj

Afganistan-unisteno-vozilo

Afganistan: 15 američkih vojnika ubijeno i ranjeno u teškom okršaju s...

U teškoj zasjedi u koju je upao zajednički vojni konvoj američke i afganistanske vojske stradalo je najmanje 10 američkih vojnika, dok je 5 ranjeno,...

Islamske teme