Ruski ekspert poziva na totalnu eliminaciju “vehabija” u svijetu

Popularno na sajtu

Zloglasni islamofob Roman Silantjev (na slici iznad) je rekao da bombaški napadi u Volgogradu zahtjevaju “odbrambne mjere protiv terorizma,” piše KavkazCenter.

“Treći napad u dva mjeseca u Volgogradu je postao ozbiljni izazov za naše društvo. Odbrambene mjere protiv terorizma, uprkos profesionalizmu sigurnosnih službi i herojstvu običnih policijskih snaga, ne mogu pružiti adekvatnu zaštitu, rekao je Silantjev za novinsku agenciju Interfax-Religion u ponedjeljak.

On kaže da je vrijeme krenuti “u globalni napad, i promjeniti zakon tako da sve vrste vehabija budu zabranjene, kojima će tada biti nepodnošljivo da ostanu na teritoriji naše države.”

“Mi moramo uključiti specijaliste u eliminaciji vehabizma iz Čečenije i Dagestana, Sirije i Egipta i posuditi uspješne zakonodavne odluke i taktike iz inozemstva,” rekao je islamofob.

Treba podsjetiti da je islamofob ranije imenovao broj “vehabija” koje sve treba pobiti – 700 000 muslimana-selefija.  Silantjev je siguran da ukoliko 1 milion muslimana ne bude ubijen, prijetnja Rusiji će i dalje postojati.

“Mi trebamo prestati misliti o tome na miroljubiv način i pokušavanju rješavanja nečega pregovorima. Mi ih jednostavno moramo eliminirati. Mi se ne trebamo stiditi, neophodno je pobiti sve vehabije,” zaključio je KGB-ov “specijalista za islam”.

Poslijednjih nekoliko dana su izvedena dva bombaška napada u ruskom gradu Volgogradu u kojem je ubijeno nekoliko desetina ljudi. Do sada, niko nije službeno preuzeo odgovornost za ove napade.

Priprema: Put vjernika

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz