Kina ulazi u rat u Siriji: U Tartusu usidren kineski nosač aviona

Popularno na sajtu

Nakon diplomatske podrške koju godinama pruža terorističkom režimu u Damasku, Kina po uzoru na Rusiju ulazi u direktni  vojni sukob u Siriji, a sve po blagoslovu Amerike i Zapada, koji se kobajagi protive rusko-kineskoj intervenciji.

Očigledno, kada se vodi rat protiv muslimana, sve nevjerničke sile su jedinstvene i bez poteškoća nalaze zajednički jezik, pa i one sile koje su međusobno desetljećima i stoljećima na ratnoj nozi.

Kina ulazi u rat u Siriji i već je usidrila svoj nosač aviona Liaoning-CV-16 u sirijskoj luci Tartus, otkriva Debka file.

Nosač aviona je prispjeo u pratnji navodećih krstarećih raketa, dodaje isti izvor.

Kineski nosač aviona je pristao 25 septembra, u vrijeme posjete kineskog predsjednika Xi Jinpinga SAD-u.

Očigledno, globalna zavjera protiv naroda Sirije ulazi u novu fazu, fazu koja će, inšaaAllah, i najveće skeptike među Sirijcima uvjeriti da oni osim Allaha drugog zaštitnika nemaju.

Vrata na koja ulaze je tzv. “borba protiv terorističke organizacije Islamska država (ISIL)”. Na ista vrata je Amerika ušla prošle godine u rat u Siriji i “u borbi protiv ISIL-a” eliminisala stotinu boraca Džebhetun-nusre, među njima 5 visokih komandanata Nusre, iako je Nusra ISIL-ov protivnik.

Američki recept koristi sada Rusija. I ona ulazi u “rat protiv ISIL-a”, ali za čudo, njeni avioni i bespilotne letjelice krstare nebom iznad Idliba, gdje nema ISIL-a.

A Kina slijedi Rusiju.

Aktivisti i dobri poznavaoci prilika su već “pročitali” diplomatske glasove velikih dunjalučkih sila: američko-arapska vojna koalicija je zadužena za ISIL (iako će se Amerika zasebno postarati oko Nusre i njenih saveznika), dok će iransko-rusko-kineska koalcija biti zadužena za Vojsku pobjede (Džejšul-feth), snažnu džihadsku koaliciju predvođenu Nusrom i Ahraruš-Šamom, iako će vjerovatno u većoj ili manjoj mjeri pomagati američkim kolegama na frontu protiv ISIL-a.

Džihadske skupine na rastuću prijetnju od globalnih sila odgovaraju ujedinjavanjem svojih redova, koje je još uvijek daleko od onoga što muslimani žele vidjeti.

Da li ulazak svjetskih sila u rat u Siriji predstavlja početak apokaliptičkih predskazanja o ratu neviđenih razmjera koji će se na tlu Šama voditi pred Sudnji dan, a o kome govore hadisi Allahovog Poslanika, alejhisselam, Allah najbolje zna!

Za Put vjernika: S.A.

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz

%d bloggers like this: