Afganistan: Talibani u protekla 24 sata oborili 4 neprijateljska vojna helikoptera

Objavljeno (zadnji put uređeno):

Shahamat, zvanično medijsko glasilo Islamskog Emirata Afganistana kao i aktivisti bliski IEA javljaju da su talibani u protekla 24 sata uspjeli oboriti čak 4 neprijateljska vojna helikoptera na nekoliko različitih lokacija u Afganistanu.

Shahamat kaže da je u ponedjeljak (danas) oko 14:00 sati oboreno 2 neprijateljska vojna helikoptera u provinciji Logar, iznad distrikta Kharvar gdje se već nekoliko dana vode intezivne borbe.

U izvještaju iz centralne Afganistanske provincije Bemyan se spominje da su talibani u napadu oborili još jedan neprijateljski helikopter u kojem je poginulo svih 7 vojnika Afganistanskih vladinih (marionetskih) snaga.

Također, aktivista Habilullah Helal navodi da je jučer oboren NATO helikopter iznad zračne baze u Kabulu te da je poginulo 10 NATO vojnika, a među njima i 2 britanska.

Shahamat-english.com / Aktivisti 

NOVO NA SAJTU

SAD projektili Aegis

NATO: Neprihvatljiva Putinova prijetnja zbog razmještanja projektila

Iz Alijanse su pozvali Rusiju da se usredotoči na povratak Sporazumu o nuklearnim snagama kratkog i srednjeg dometa. Sjevernoatlantska alijansa u srijedu je odbacila kao neprihvatljivu prijetnju...

PREPORUČUJEMO