Bin Laden i njegov sin vodili borbu dva sata, srušen helikopter

Popularno na sajtu

Neki detalji istine su ipak procurili iza bučne propagande i pobjedničke euforije koja je opila nevjerničke medije jeftinim pričama da se Bin Laden „krio od metaka iza svoje žene“.

Kako se ispostavilo, prvi koji je putem Twittera izvijestio o žestokoj borbi bio je lokalni informatički konsultant Suhejb Eser, koji živi u Abotabadu, mjestu gdje se sve ovo navodno dogodilo.

Na Twitteru, kratko prije bitke, on je napisao da Abotabad nadlijeću helikopteri koji vjerovatno pripadaju pakistanskoj vojsci.  

Onda su se, prema Eseru, dogodile eksplozije. Kasnije je postalo jasno da je jedan helikopter dignut u zrak. Suhejb Eser nije samo opisivao svoja zapažanja, već i informacije koje je prikupio od svojih drugova na netu.

Tako je on otkrio da nisu svi helikopteri pripadali pakistanskoj vojsci, kao i to da je jedan od helikoptera oboren i da se nije sam srušio.

Eser je shvatio o čemu se radi tek kada je čuo govor Obame kada je ovaj proglasio ubistvo Bin Ladena.

Također, Eser je na svom mikroblogu, na Twitteru, otkrio da je pucnjava (zapadni mediju su to nazvali „vojnim prisustvom“) u gradu trajala oko dva sata, dok je američka vojska ranije izvijestila da je „operacija trajala manje od 40 minuta“.

Potrebno je podsjetiti da su, nakon nekoliko kontradiktornih izjava, Amerikanci priznali da je cilj napada u Abotabadu bio hvatanje Bin Ladena živog. Međutim, emir Al-Kaide im to nije dopustio.  Amerikanci su rekli da su na ponudu da se predaju, Bin Laden i njegov sin otvorili vatru.

Ako je vjerovati američkoj verziji događaja, Amerikanci nisu uspjeli približiti se Bin Ladenu. Emir Al-Kaide je ubijen snajperskim hicem u glavu. (Kasnije su Amerikanci promijenili ovu verziju i rekli da se Bin Laden nije opirao i da je pogođen metcima u trbuh i glavu).

Kasnije je postalo jasno da su zajedno sa Bin Ladenom i njegovim sinom u kući bile i dvije žene. Nema tačnih informacija o njihovoj sudbini. Bilo je izviješteno da su obje ubijene, a zatim je rečeno da je bila samo jedna žena, da je ona ranjena i da je sada u američkom zarobljeništvu.

Američka propaganda je sada puna detalja o tome šta se dogodilo, te kako je Obama pratio akciju „uživo“, te kako je CIA primijetila da iz Bin Ladenovog „dvorca“ niko „ne iznosi smeće vani“, te kako su u napadu učestvovale specijalne snage, itd, itd.

Objavljene su fotografije razrušene kuće sa krvavim tragovima. Mas mediji objavljuju standardne dezinformacijske priče isprekidane jeftinim lažima, koje se obično čine u ovakvim slučajevima.

Međutim, i dalje postoje mnoga, sasvim normalna, pitanja.

Zašto Amerikanci nisu objavili ni video niti fotografiju ubijenog Bin Ladena? Osim toga, nevjerovatnom se čini američka verzija da je Bin Laden, “sahranjen” u Arapskom moru (tj. 1200 km od mjesta događaja), nekoliko sati nakon njegovog ubistva.

Na kraju, čudna djeluje i tvrdnja da su Amerikanci izvršili genetičku analizu Bin Ladenove DNK, za nekoliko sati (kako je izviješteno odsjecajući njegovu šaku, što djeluje više kao paganski ritual), dok za ovakvu analizu im je potrebno nekoliko dana.

Mislimo da postoje dva načina da se ovo objasni:

Prvi – Bin Laden nije bio u kući koju su napali Amerikanci.

Drugi – Bin Laden je zaista ubijen, ali je tijelo bilo teško oštećeno, ili su  Amerikanci oskrnavili njegovo tijelo čineći svoje paganske rituale, tako da nije bilo moguće da ga se vizuelno identificira.

Amerikanci su izjavili da su navodno sahranili tijelo u moru (prethodno izvršivši dženaza namaz???), zato što su se bojali napada na američke ciljeve unutar Pakistana uz zahtjev da isporuče tijelo.

Zapravo, opštepoznato je u Šerijatu da nije dozvoljeno sahraniti umrlog u vodu, što su već istakli islamski učenjaci u Egiptu i drugim zemljama, koji su komentarisali spornu američku izjavu o “Bin Ladenovoj sahrani u moru prema islamskim običajima”.

Postoji i treća moguća verzija. To je da Pakistanci nisu dopustili Amerikancima da uzmu tijelo Bin Ladena, što je, malo vjerovatno.

Kao zaključak želimo da istaknemo da ukoliko Bin Ladenova pogibija bude potvrđena, to samo dokazuje da je on susreo smrt na onome u čemu je proveo svoj život i pozivao muslimane u džihad. On je postigao šehadet u bitci, što i pristaje mudžahidima. Ova činjenica ne može biti izobličena čak i uz pomoć najmodernijih propagandnih laži.

Smrt Bin Ladena je samo simbolična pobjeda Amerike, kao što tvrde mnogi stručnjaci. To će svakako uvećati položaj Obame i ojačati njegovu šansu da ponovo zauzme stolicu u Bijeloj kući.

Deset godina, 2 rata, milioni ubijenih i ranjenih. Stotine milijardi potrošeno da se ubije jedan čovjek. Slavljen neka je Allah! Da li iko sa zdravim razumom ovo može smatrati pobjedom?!

Uz to, dovoljno je pogledati u muslimanski svijet i uvidjeti neporecivu činjenicu – Bin Ladenova smrt neće zaustaviti džihad. Plamen Džihada će se proširiti nezaustavljivom snagom i Amerikanci će se naći u njemu, otvarajući vrata globalnom ratu protiv islama.

I ovaj rat nije samo rat tenkova i aviona, niti komandanata i vojnika. Ovo je rat ideja i ideologija, rat značenja i načina života, rat ljudske volje i srca. Ovo je rat u kojem je mir nemoguć bez potpune i konačne pobjede!

Ruslan Sinbarigov za Kavkaz centar

Izvor: Kavkaz centar

{jacomment disable}

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz