Kada bludnici i razvratnici progovore o moralu i ljudskim vrijednostima

Popularno na sajtu

Kaže Allah, subhanehu we te'ala, u Kur'anu (u prijevodu značenja): “…Oni će se neprestano boriti protiv vas da vas odvrate od vjere vaše, ako budu mogli. A oni među vama koji od svoje vjere otpadnu i kao nevjernici umru, – njihova djela bit će poništena i na ovom i na onom svijetu i oni će stanovnici Džehennema biti, u njemu će vječno ostati.” ( El-Bekare, 217)

Svjedoci smo da je u pojedinim evropskim zemljama u posljednje vrijeme intezivirana debata o gradnji minareta i nošenju burke (islamske ženske odjeće koja prekriva cijelo tijelo). Muslimanima je jasno da je razlog zbog kojeg evropski kafiri žele da zabrane gradnju minareta i javno nošenje burke – mržnja prema islamu i lijepim islamskim vrijednostima, jer ih minareti i pokrivena žena muslimanka više nego išta drugo podsjećaju na islam. Iz te njihove mržnje proizilazi neprestana borba protiv islama i muslimana.

Ovdje je riječ o ideološkoj borbi, a nikako o borbi oružjem. Jer borba, ako izgubi oblik oružanog sukoba, mora uzeti drugi oblik da bi bila neprestana, u suprotnom, prekinuo bi se kontinuitet o kojem ajet govori: „oni će se neprestano boriti protiv vas“.

Cilj ove borbe je da se vjernici i vjernice odvrate od vjere, makar kafiri tvrdili da im je cilj da “oslobode ženu iz ropstva“ (jer burka za njih predstavlja znak ugnjetavanja žena, a mini suknja znak njene slobode), ili da “olakšaju integraciji muslimanki u zajednice u kojima žive”, i slične lažne izjave kojima žele da prikriju pravi razlog uvođenja zabrana nošenja burke i gradnje minareta, a koji je kao što Allah Uzvišeni, Onaj koji poznaje tajne nebesa i zemlje, kaže: “…da vas odvrate od vjere vaše, ako budu mogli…”

Zato se oni bore riječima i djelima protiv muslimana. Zato se mediji, a i službenici taguta i tagutskog režima u Bosni bore protiv vjernika koji nose brade i čije žene prekrivaju lica. Zato oni danonoćno pišu članke, snimaju TV emisije, serije i filmove.

A ako za trenutak zavirimo u živote ovih „intelektualaca“ koji tako neumorno upozoravaju javnost od opasnosti islamskog ekstremizma, naći ćemo da su to pokvarenjaci ogrezli u nevjerstvu i raznim sortama griješenja. Dok oni upozoravaju javnost o „štetnosti“ islamskog načina oblačenja žena, dotle njihove kćerke, sestre i žene u mini suknjama provode besane noći po kafićima ispunjenim dimom marihuane i mirisom alkohola. Dok oni upozoravaju javnost o opasnostima islamskih „ekstremista“, mladića sa dugim bradama, dotle se njihovi sinovi hvale brojem ispijenih piva i seksualnih „avantura“. Pa zašto, onda, ovakve moralne nakaze širom svijeta prekoravaju i vrijeđaju vjernike i vjernice!?

Zato što su oni kafiri i bezobraznici i nasilnici, zato što je to – vrijeđanje vjernika i vjernica –  u prirodi kufra i griješenja. Oni upiru prstom u vjernike, koji se grijeha klone, a sebe zaboravljaju, zaboravljaju da su upravo oni ti koji nered na zemlji čine, baš kao što Uzvišeni kaže (u prijevodu značenja): Kada im se kaže: ‘Ne remetite red na Zemlji!’ – odgovaraju: ‘Mi samo red uspostavljamo!’” (ElBekara, 11)

Nered preko svojih elektronskih i štampanih medija unose u kuće i u srca ljudi. Nered prave danonoćno svojim poganim jezicima i rukama.

Vjernici i vjernice su svjesni i vode računa od kakvih ljudi im dolaze kritike i opomene. Ako je kritika i opomena od Allaha i Allahovog Poslanika, sallAllahu alejhi we sellem, i od vjernika, onda treba da ih sa zadovoljstvom prihvate, a ako je pak kritika od kafira, okorjelih grješnika i raznih sorti zulumćara, onda se ne trebaju ni osvrtati na to, jer oni nisu dostojni da išta prigovore vjernicima i vjernicama.

Put vjernika

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz