Kineski genocid nad muslimanima: Vlasti demolirale poznatu džamiju iz 16. stoljeća u Jarkentu

Na video snimku u prilogu je prikazana nadaleko poznata Azna džamija u gradu Jarkentu koja je sagrađena još u 16. vijeku.

Objavljeno / ažurirano:

Kineske vlasti su u sklopu projekta “deradikalizacije” muslimana, koji u praksi znači odvajanje muslimana od islama, uništile na hiljade džamija ili ih pretvorile u štale, kafiće i javne ustanove, u okupiranom Istočnom Turkistanu, kojeg vlasti nazivaju Xingjang.

Na video snimku u prilogu je prikazana nadaleko poznata Azna džamija u gradu Jarkentu koja je sagrađena još u 16. vijeku u vrijeme vladavine sultana Sejjida Hana.

Džamija je od strane Kineza u potpunosti demolirana, te se u njoj ne može obavljati namaz.

Najmanje 11 miliona muslimana koji žive u autonomnoj oblasti Xingjang na zapadu Kine izloženi su neviđenom teroru i genocidu od strane kineske vlasti i lokalnih Han Kineza.

Vijesti i članke o kineskom terorizmu i genocidu nad muslimanima možete pratiti na linku ovdje.

(DOAM / PV)

NOVO NA SAJTU

Talibanski operativac ubio i ranio 80 neprijateljskih komandosa u Ghazniju

0
Ismatullah Hamid, operativac i pripadnik talibanskih elitnih snaga, izveo je napad na vojnu bazu afganistanske marionetske vojske u okrugu Qalay Jawaz blizu grada Ghaznija.

Preporučeni sadržaj

Izrael napao Gazu avionima, helikopterima i tenkovima

0
Izraelski borbeni avioni, helikopteri i tenkovi gađali su rano jutros mete Hamasa u pojasu Gaze, nakon što su sa te teritorije na Izrael ispaljene dvije rakete, saopštila je vojska.

Islamske teme