Kineski genocid nad muslimanima: Vlasti demolirale poznatu džamiju iz 16. stoljeća u Jarkentu

Na video snimku u prilogu je prikazana nadaleko poznata Azna džamija u gradu Jarkentu koja je sagrađena još u 16. vijeku.

Objavljeno / ažurirano:

Kineske vlasti su u sklopu projekta “deradikalizacije” muslimana, koji u praksi znači odvajanje muslimana od islama, uništile na hiljade džamija ili ih pretvorile u štale, kafiće i javne ustanove, u okupiranom Istočnom Turkistanu, kojeg vlasti nazivaju Xingjang.

Na video snimku u prilogu je prikazana nadaleko poznata Azna džamija u gradu Jarkentu koja je sagrađena još u 16. vijeku u vrijeme vladavine sultana Sejjida Hana.

Džamija je od strane Kineza u potpunosti demolirana, te se u njoj ne može obavljati namaz.

Najmanje 11 miliona muslimana koji žive u autonomnoj oblasti Xingjang na zapadu Kine izloženi su neviđenom teroru i genocidu od strane kineske vlasti i lokalnih Han Kineza.

Vijesti i članke o kineskom terorizmu i genocidu nad muslimanima možete pratiti na linku ovdje.

(DOAM / PV)

NOVO NA SAJTU

Hindu genocid nad muslimanima: Premijer Indije na polaganju kamen-temeljca za izgradnju...

0
Indijski nacistički premijer Narendra Modi položio je "srebrnu ciglu" (kamen-temeljac) za izgradnju hrama mušričkom bogu Ramu, kojeg obožavaju hindusi, na mjestu gdje je nekada bila Babri džamija u Ajudiji (Ayodhya) u pokrajini Utar Pradeš, Indija, izvještavaju globalni mediji i grupe za zaštitu ljudskih prava.

Preporučeni sadržaj

Kineski genocid nad muslimanima: Zabrana hidžaba i dugačke odjeće, javno rezanje...

0
S obzirom da je genocidna vlast zabranila hidžab, muslimanke su prisiljene da izlaze bez mahrame na glavi, ali su mnoge od njih i dalje nosile široku i dugačku odjeću. Međutim...

Islamske teme