Serijal kineski genocid: U kuće uhapšenih muslimana vlasti useljavaju službenike Kineze da nadziru život ukućana

Popularno na sajtu

Malo muslimana zna da, po službenim podacima, u Kini živi najmanje osam miliona muslimana, koji naseljavaju Xingjang – pokrajinu koja je nekada bila samostalna muslimanska zemlja poznata pod nazivom Istočni Turkistan.

Nakon okupacije, Kina je promijenila naziv ovoj muslimanskoj zemlji u Xingjang, što na kineskom jeziku znači “nove granice”, a u nekim prijevodima “nova teritorija” i “okupirana teritorija”.

Istočni Turkistan, danas Xingjang, vjekovno je ognjište turkoidnih muslimanskih naroda, među kojima su najbrojniji Ujguri. Ovi narodi su činili više od 90% populacije Istočnog Turkistana.

Danas je demografska slika Istočnog Turkistana značajno promijenjena kineskom demografskom politikom naseljavanja Han Kineza. Kina je u zadnjih nekoliko decenija naselila više miliona Kineza kako bi promijenila strukturu stanovništva.

Pored demografskog genocida, nad muslimana Istočnog Turkistana Kina sprovodi i genocid u pravom smislu te riječi. Neki od oblika genocida možete pogledati ovdje.

Jedna od najogavnijih genocidnih mjera koje Kina sprovodi protiv muslimanskog stanovništva Istočnog Turkistana je i useljavanje “rođaka” – kako se u Kini naziva državni službenik koji se službeno useljava u kuće muslimana s ciljem kontrole porodice i njenog prisiljavanja da se povinuje komunističkoj kineskoj vladavini i kako bi se muslimani ponizili te kako bi se slomio njihov ponos.

O ovoj genocidnoj mjeri Kine su više puta izvještavali aktivisti za ljudska prava te mnogi globalni mediji. Vrlo često su se Kinezi “službenici” fotografisali na “radnom mjestu” te slike i video snimke kačili na društvene mreže, hvaleći se time.

Ovo je službena mjera koju Kina sprovodi pod izgovorom “deradikalizacije” i “integracije” muslimana u kinesko društvo. Kineske vlasti ovu mjeru promovišu pod sloganom “Uparite se – budite porodica”. Drugi slogan pod kojim Kina izvodi ovu genocidnu mjeru je – “Jedinstvo nacija”.

Neke od snimaka koji prikazuju svo zvjerstvo ove genocidne mjere možete pogledati ispod.

Video 1: Nekoliko Han Kineza “po službenoj dužnosti” spavaju u sobi sa muslimankom čiji je suprug zatočen u kineskom koncentracionom logoru

Video 2: Sin pita majku da li će Kinez otići kada se babo vrati

Ujgursko dijete pita majku: “Mama, da li će on (Kinez) otići kada se babo bude vratio? Da li znaš kada će se babo vratiti kući?” Majka odgovara: “Ne znam”. Kinez, koji po službenoj dužnosti živi sa ovom muslimanskom porodicom i koji je ovo snimao, očigledno ne zna ujgurski jezik i nije ni slutio o čemu majka i sin razgovaraju, te je ovaj video postavio na socijalne mreže, kako bi se pohvalio prijateljima.

Video 3: Kinez useljen u kuću muslimana prisiljava muslimanku staricu na ples (video ima muzičku pozadinu)

Ovo su samo neki od video snimaka koji pokazuju pravo lice kineskog genocida nad muslimanima u Kini. Samo Allah zna prave razmjere ovog genocida koji se dešava naočigled svijeta.

(Aktivisti/DOAM/TET/PV)

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz